tag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post4051020349377209219..comments2023-10-21T10:40:23.371+02:00Comments on Kiskukta torta: Rózsaszín fondant céklalével készítve, és gyakori kérdésekKiskuktahttp://www.blogger.com/profile/14216213502501323908noreply@blogger.comBlogger68125tag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-795191832664602842015-01-26T19:19:03.959+01:002015-01-26T19:19:03.959+01:00Szia!
Éncsak kérdezni szeretnék...
1.) Ha festeni ...Szia!<br />Éncsak kérdezni szeretnék...<br />1.) Ha festeni szeretnék rá, akkor jól viselkedik? Mivel érdemes festeni? Alkohollal hígított gél festékkel szabad?<br />2.) Milyen színű lesz a massza? Fehér vagy tört színű?<br />3.) Mennyi idő kell neki, hogy a belőle készült virág kiszáradjon?<br /><br />Előre is köszi a válaszokatHenriett Alexanderhttps://www.blogger.com/profile/01047882282673560940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-25200455676404884202015-01-26T19:17:24.813+01:002015-01-26T19:17:24.813+01:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Henriett Alexanderhttps://www.blogger.com/profile/01047882282673560940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-12880266126654460962015-01-16T22:22:13.034+01:002015-01-16T22:22:13.034+01:00Kedves Kiskukta!
Nagyon tetszenek a tortáid és a ...Kedves Kiskukta!<br /><br />Nagyon tetszenek a tortáid és a fondant recept, annak használata stb. Rengeteg információt kaptam a kérdezőknek adott válaszokból is (nekik is köszönöm :) ). Egyetlenegy kérdés van már csak a fejembe. Több színre lenne szükségem, amit nyilván csak utólag való színezéssel tudnék megvalósítani. Rengetegféle ételfestéket néztem, de iszonyat drágák (egyenlőre nem szeretnék belefektetni ennyit, hátha kudarcot vallok). A dr. Oetkernek van gél állagú színezője, ez alkalmas lehet a fondant utólagos színezésére?<br />A 3 picifiam tortáját fogom hamarosan elkészíteni, ezért is a több szín, van egész pici tortaformánk így egy egész adag fondant kb elég lenne 2 de talán a 3 tortácska "burkolásához" is.<br />Előre is köszönöm a válaszod!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12223808741842389865noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-17644296478608290122015-01-10T19:12:57.079+01:002015-01-10T19:12:57.079+01:00Szia Kiskukta! A kerdesem csak annyi lenne,hogy mi...Szia Kiskukta! A kerdesem csak annyi lenne,hogy milyen margarint hasznalsz a fondanhoz (milyen markajut es kocka/dobozos)? En legeloszor vajjal csinaltam,lehetseges hogy emiatt lett nagyon szakadekony? Mikor kinyujtottam szetrepedt a szelenel, nem volt olyan jo gyurmas allagu. Elore is koszonom:DorkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-80335969394754801472014-01-17T15:02:59.210+01:002014-01-17T15:02:59.210+01:00Szia Ingrid!
Milyen krémet kensz alá? 1 nap alatt...Szia Ingrid!<br /><br />Milyen krémet kensz alá? 1 nap alatt nem lenne szabad szétolvadjon, akárhol tárolod, ha megfelelő az alap hozzá. Kiskuktahttps://www.blogger.com/profile/14216213502501323908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-59263809668222626712014-01-16T20:44:53.373+01:002014-01-16T20:44:53.373+01:00Kedves Kiskukta, a fondant recept zsenialis, koszo...Kedves Kiskukta, a fondant recept zsenialis, koszonom. A gondom a : mar ket tortat keszitettem, de nem tudom hogyan taroljam a tortat miutan keszen van. Ido hiany miatt mind a ketszer elkeszult a torta az unnepely elott egy napal, de akar a hutobe, akar a kamraba tettem , felszivta a nedvesseget a kornyezetbol , es elkezdett szetolvadni. Van megoldas? Koszonomingrid helgahttps://www.blogger.com/profile/07897633115113273989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-2657735218261151232013-11-22T19:04:47.338+01:002013-11-22T19:04:47.338+01:00Szia!
Először is el kell mondanom, hogy nagyon tet...Szia!<br />Először is el kell mondanom, hogy nagyon tetszik az oldalad, sok szép tortát és hasznos információkat találtam.:)<br />Azt szeretném megkérdezni, hogy a kész fehér fondantot utólag hogyan tudom feketére, illetve rózsaszínre festeni? (nem ételfestékre gondolok)<br />Mert olvastam a céklalevet és a meggybefőtt levet, de ezeket csak a legelején lehet használni? Vagy esetleg a kész fondanthoz is hozzá lehet gyúrni?<br />Válaszodat előre is köszönöm!:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-2623044050624296152013-11-13T20:32:59.877+01:002013-11-13T20:32:59.877+01:00Ha a begyúráskor morzsolódik már akkor az nem jó! ...Ha a begyúráskor morzsolódik már akkor az nem jó! A zselatin a Horvát Rozis zselatin. Tortazselé nem jó! Kiskuktahttps://www.blogger.com/profile/14216213502501323908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-1526916909024272072013-11-13T13:43:45.986+01:002013-11-13T13:43:45.986+01:00Szia Kiskukta!
Ma megpróbáltam megcsinálni a fond...Szia Kiskukta!<br /><br />Ma megpróbáltam megcsinálni a fondant, és lenne pár kérdésem, mert nem épp olyan mint a képeken. Először is nem tudom milyen zselatint használsz. Én nagy okosan torta bevonására alkalmas zselével csináltam, és maci mézet használtam. Ami a gondom, hogy kb. fél kg porcukor belegyúrása után már egy omlós pite állagú masszát kaptam, ami rendesen töredezik. Tudnál segíteni, hogy mit csináljak, hogy még menthető legyen a kis masszám?<br />Előre is köszi: KatiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11103972745693668466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-67656343938716611912013-09-12T20:48:53.069+02:002013-09-12T20:48:53.069+02:00Szia,mikróban lehet langyosítani a cukormasszát,ho...Szia,mikróban lehet langyosítani a cukormasszát,hogy könnyebb legyen átgyúrni?Zsófi...noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-42988619433651430852013-01-24T12:27:28.766+01:002013-01-24T12:27:28.766+01:00Nagyon tetszik a fondant recepted, holnap fogom el...Nagyon tetszik a fondant recepted, holnap fogom elkészíteni a kisfiam 3. születésnapi tortáját, aminek emeletesnek kell lenni és chuggington-osnak, majd küldök képet, hogy sikerült. Köszönöm a segítséget. Üdv: MóniAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-84049776575223458192013-01-08T17:36:01.425+01:002013-01-08T17:36:01.425+01:00Kedves Kiskukta. Azt szeretném megtudni, hogy norm...Kedves Kiskukta. Azt szeretném megtudni, hogy normális-e, hogy a fondant-om megszárad a tortán. Nem kellene annak olyan állagúnak lenni, mint amikor ráteszem?Nyilaszizihttps://www.blogger.com/profile/08017306456276832660noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-25527593481556941912012-09-30T08:46:12.077+02:002012-09-30T08:46:12.077+02:00Igen, alá kell keményítőzni.
Elf, a Ferraris tor...Igen, alá kell keményítőzni. <br /><br />Elf, a Ferraris tortámnál leírtam részletesen, ott olvasd el, ha még szükséges. Bocsi, hogy nem reagáltam eddig Kiskuktahttps://www.blogger.com/profile/14216213502501323908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-21897778302495949232012-09-28T07:40:30.838+02:002012-09-28T07:40:30.838+02:00Szia Kiskukta,
segítségedet szeretném kérni. HOgy...Szia Kiskukta, <br />segítségedet szeretném kérni. HOgyan nyújtod ki a fondantot hogy ne ragadjon le? nekem sajna leragadt. Szórjak alá egy kis keményítőt? <br />köszönöm a válaszodat.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15560358303127771133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-84555311849169182462012-07-15T10:19:32.272+02:002012-07-15T10:19:32.272+02:00Szia Kiskukta!
A kérdésem az lenne, hogy a fondan...Szia Kiskukta! <br />A kérdésem az lenne, hogy a fondantot mivel színezzem, hogy szép pirosat kapjak? <br />Ételfestékkel tudom, hogy nem lesz olyan intenzív színe. <br />Köszönöm előre is válaszod! :)Fannihttps://www.blogger.com/profile/07249434260149544844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-61077961245020435662012-02-27T15:53:46.350+01:002012-02-27T15:53:46.350+01:00Szia Kiskukta!
Szeretném nagyon-nagyon megköszönni...Szia Kiskukta!<br />Szeretném nagyon-nagyon megköszönni Neked ezt a receptet! Mindig ezt használom, ha fondant-ra van szükség a tortákhoz. Egyszerűen szuper! Minden kérdésre megkaptam a választ, pontos, használható!<br />S a csoki tortánál leírt tészta receptjéért is örök hála! Kevesebb tojás, kiváló állagú tészta!<br />Köszönöm szépen még egyszer! olvaslak tovább, hogy tanulhassak!<br />Szép napot kívánok! :)Zsenáhttps://www.blogger.com/profile/12754361886991144722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-6528579121654361172012-02-27T15:52:28.348+01:002012-02-27T15:52:28.348+01:00Szia Kiskukta!
Szeretném nagyon-nagyon megköszönni...Szia Kiskukta!<br />Szeretném nagyon-nagyon megköszönni Neked ezt a receptet! Mindig ezt használom, ha fondant-ra van szükség a tortákhoz. Egyszerűen szuper! Minden kérdésre megkaptam a választ, pontos, használható!<br />S a csoki tortánál leírt tészta receptjéért is örök hála! Kevesebb tojás, kiváló állagú tészta!<br />Köszönöm szépen még egyszer! olvaslak tovább, hogy tanulhassak!<br />Szép napot kívánok! :)Zsenáhttps://www.blogger.com/profile/12754361886991144722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-49406184032703750522012-02-19T07:18:13.162+01:002012-02-19T07:18:13.162+01:00Másodjára is megpróbálkoztam a fondant elkészítésé...Másodjára is megpróbálkoztam a fondant elkészítésével,de most sem lett az igazi. Előzőleg is nagyon tört,most nem annyira,de viszont mikor ráraktam a tortára(kocka alakú) megrepedt a hajtásnál.. nem volt elég lágy,vagy miért lehetett? legközelebb csináljam ragadósabbra? és körülbelül milyen vastagra kell kinyújtani? <br />Nagyon szépek a tortáid,egy példakép vagy számomra! előre is köszönöm a választ:)zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/07254486009596368417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-68253683040504512112012-02-10T19:32:10.420+01:002012-02-10T19:32:10.420+01:00Köszönöm a választ, sőregis pirosam van itthol, de...Köszönöm a választ, sőregis pirosam van itthol, de azzal minden színt kaptam, csak azt az igazi pirosat nem, így tettem hozzá egy kis citromsárgát (még a régi rajzórák emlékéből), és nagy meglepetésemre olyan szép pirosat kaptam, hogy öröm volt nézni is! :D De ha úgy alakul, mindenképp ki fogom próbálni a Wiltonos pirosat, mert ez egy türelemjáték volt, már azt hittem sosem fog "bepirosulni"! :)Imolahttps://www.blogger.com/profile/00205741843413587900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-36468408778833726542012-02-06T16:39:00.484+01:002012-02-06T16:39:00.484+01:00Imola, ha a Szilas féle málnapiros festéked van ab...Imola, ha a Szilas féle málnapiros festéked van abból nem is tudsz igazi piros színt kihozni. A Sőreginél rendelhetsz többféle ételfesték közül, a pirost amúgy legtöbb esetben nehéz elérni, de én a Wiltonos piros-pirossal szoktam.Kiskuktahttps://www.blogger.com/profile/14216213502501323908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-27701745944637903892012-02-04T10:08:49.526+01:002012-02-04T10:08:49.526+01:00Kedves kiskukta! Azt szeretném kérdezni, hogyan ér...Kedves kiskukta! Azt szeretném kérdezni, hogyan érhetek el piros színt ételfestékkel? MErt van piros folyékony festékem, de akárhogy színezem, csak rózsaszín marad! Egyébként nagyon hasznos tanácsaid vannak, és gyönyörűek a tortáid! :) Válaszod előre is köszönöm!Imolahttps://www.blogger.com/profile/00205741843413587900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-58445855635938671142011-07-25T23:43:50.275+02:002011-07-25T23:43:50.275+02:00Szia Kiskukta!
Nagyon csodálatosak a tortáid, elk...Szia Kiskukta!<br /><br />Nagyon csodálatosak a tortáid, elképesztőe ügyes vagy! Miután elolvastam a fondant receptet és láttam milyen szép tortákat lehet belőle készíteni, kedvet kaptam hozzá én is, bár kicsit félek tőle, mivel nem vagyok gyakorlott ezen a téren. A páromnak lesz jövőhéten a születésnapja, és egy piros fondantos tortát szeretnék neki készíteni, de nincs ötletem, hogy mivel lehetne pirosra megszínezni a fondantot. Mesterséges színezéket nem akarok használni, a természetesek pedig amiket a neten lehet kapni elég drágák. Nincs valami ötleted hogy házilag, természetes anyaggal hogyan lehetne beszínezni? Illetve a másik, hogy fekete fondantot a szántablettán kívül el lehet más anyaggal is érni?<br /><br />Válaszodat előre is köszönöm! <br />Üdv. AnitaAnitahttps://www.blogger.com/profile/00763971904347735582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-7125111464944007972011-04-04T18:28:41.306+02:002011-04-04T18:28:41.306+02:00Kedves Magdi, a pudingos krém egyik legrosszabb vá...Kedves Magdi, a pudingos krém egyik legrosszabb választás fondat alá, az oldja a fondant. Amit én használok fondant alá, és nem sima vajkrém azokat itt találod:<br />http://kiskukta.blogspot.com/2009/08/csoki-torta.html<br />ezt lehet kakaó nélkül is készíteni, <br />http://kiskukta.blogspot.com/2010/08/dobostorta.html<br /><br />http://kiskuktakonyhaja.blogspot.com/2010/05/csokikremes-dios-muffin.htmlKiskuktahttps://www.blogger.com/profile/14216213502501323908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-58010266015773021832011-04-03T22:55:23.048+02:002011-04-03T22:55:23.048+02:00Szia Kiskukta!
Főzött krémekkel szoktam tölteni a ...Szia Kiskukta!<br />Főzött krémekkel szoktam tölteni a tortákat, általában pudingból készítem és margarinnal habosítom. Tény, hogy magas a páratartalom nálunk :-(, de az is logikus, hogy, ha a hűtőből kiveszem a hideg a tortát a fűtött konyhába, akkor izzadjon. Viszont azt is tudom, hogy, ha nincs megdermedve a krém, akkor nem lehet burkolni. Valamit biztos rosszul csinálok.<br />Üdv, MagdiUnknownhttps://www.blogger.com/profile/16812610747917711870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310586228284287881.post-89704541527453005702011-04-03T15:23:38.613+02:002011-04-03T15:23:38.613+02:00Magdi, ha nem szereted a sima vajkrémet akkor mit ...Magdi, ha nem szereted a sima vajkrémet akkor mit teszel a fondant alá? Olyan főzött krémek is jók amibe szinte alig van folyadék, pl. a tojás cukor pép összefőzve, kikavarva vajjal margarinnal. Télen nem szabadna izzadjon a torta, ha hűtőbe tartod akkor sem, ha izzad akkor nem megfelelő krém van a fondant alatt, vagy nagyon magas a páratartalom a lakásotokban.Kiskuktahttps://www.blogger.com/profile/14216213502501323908noreply@blogger.com