Első lépésben megnéztem a mesét, és feszülten figyeltem a gumit,hogy hitelesen készíthessem el. Hát túl sok ideig nem csodálhattam, mert kb 3 percig van rajta ez a gumi, a többi időbe versenygumi van rajta, de gumik terén kiokosodtam rendesen.
Utána jött a többi csavar a dologba, a kisfiú tejfehérje allergiás, így azon is el kellett gondolkodjak, hogy hogyan is készítsem hozzá a piskótát és a krémet. Tejtermékek kizárva.
Végül készítettem hozzá vizes piskótát, 2x 5 tojásból, 25 cm formában, meglepően magas lett, ezért csak egy egészet és a másik felét használtam el a tortához.
A krém a szokott főzött kakaós torta krém, csak tej helyett vizet tettem hozzá, és Liga margarinnal készült. 2 adagot készítettem, el is ment hozzá.
Piskóta hozzávalói:
5 tojás
5 ek víz
10 ek liszt bőven mérve
10 ek cukor csapottan
1 kk sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez és a vízhez teszünk egy csipet só, pár csepp citromlevet, majd felverjük, mikor már kemény, akkor hozzáadjuk a cukrot, majd nagyon kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat,ezzel is elkeverjük, ezt már a mixer legalacsonyabb fokozatán. Majd csak kézi habverő (vagy a mixer villáival, hogy kevesebb legyen a mosogatnivaló) segítségével keverjük bele a sütőporos lisztet, amit átszitálunk együtt, mert így oszlik el a legjobban a sütőpor és nem púposodik a piskóta.
25 cm formába sütöttem, bő 5 cm magas lett.
Mindkét piskótát ketté vágtam.
Összeállítás:
Egy lap, rá krém kb 1/3 szűkön szedve ,másik lap, rá megint ugyanannyi krém, ezután a harmadik lapból egy kistányér vagy valami kerek alkalmatosság segítségével kivágunk egy kört.
Majd a külső karikát rátesszük a a krémre.
A belső körből vágunk egy kisebb kört valami segítségével.
Majd a kicsi körünket elhelyezzük a torta közepén.
A mélyedésbe legegyszerűbb egy kiskanállal simítgatni a krémet. Így kerül be a hűtőbe pár órára, vagy akár 1 éjszakára, hogy kössön, keményedjen a krém.
Miután jól megkeményedett a krém, kivesszük és egy nedves késsel ill. kiskanállal átsimítgatjuk, hogy szép egyenletes legyen a felszíne.
Majd elkezdjük beborítani a fondanttal/ marcipánnal. Én a pirossal kezdtem. Vágtam egy kb 20 cm kört, ezzel borítottam a belső részt, ez volt a legnehezebb rész . Óvatosan kell csinálni, mert a barna krémmel könnyen összekenhetjük a fondanot, illetve a kicsi hely miatt nehéz formára igazítani. A lelógó részt szépen levágjuk egy éles késsel.
A szürkéből vágtam egy kb 12 cm kört, a hátulját megnedvesítettem, majd ráillesztettem a piros fondantra.
Kb 400 gr fondantot feketére színeztem, majd hosszú csíkot nyújtottam belőle, a széleit leegyenesítettem egy vonalzó segítségével, alaposan megszórtam keményítővel, utána lazán feltekergettem. Majd szépen a torta oldalán letekergettem. Szélesebbre hagytam mint a torta magassága, mikor már rátettem a tortára utána vágtam le méretre egy éles kés segítségével, követve a torta oldalának a magasságát.
Ezután az oldalát lekentem dióolajjal (lehet napraforgó is, csak az jobban elüt az édes íztől, ez jobban harmonizál), így eltűnt róla a keményítő réteg, majd a elővettem a gyerekek gyurmázó készletéből egy rece vágót, ezt átgörgettem a torta oldalán, ügyelve arra, hogy ne vágjam át a fondantot, csak mintázatot készítsek a gumira.