Hétfőn hozott a postás egy levelet, kedves fórumtársam, Ildikó, küldte nekem, egy három motívumos nyomdakészlet, amit jól fel lehet használni dekorálásra. Ildikó, nagyon -nagyon szépen köszönöm!!!! Azt írta a levélbe, hogy a szemében én nyertem a tortafesztivált, és ez a díjam, nagyon jól esett!
Tegnap meg vendégeim jöttek, így alkalmam volt fel is avatni az ajándékot, nagylányom örömére.
Muffin sütőbe sütöttem 4 tojásból kakaós vizes piskótát, 16 "muffinra" volt elég ez az adag. Kihűlés után 3 felé vágtam, majd megtöltöttem egy kis túrós, málnás feketeribizlis krémmel, olyasmivel, mint amivel a csokirudas tortát is töltöttem, csak az arányok változtak kicsit, mivel több túróm volt itthon, a feketeribizli is kicsit több volt.
Szóval az arányok most így változtak:
200 g túró
0,5 dl tejföl
60 g feketeribizli
90 g málna
vanília kivonat
ízlés szerint porcukor
0,5 dl tej
1 ek étkezési zselatin
2 dl tejszín
A zselatint a tejben elkevertem oldódásig melegítettem.
A túrót, tejfölt, gyümölcsöket, vaníliát, porcukort botmixerrel pürésítettem.
A nagyon hideg tejszínt felvertem, majd hozzákevertem a túrós keverékhez. A krémből kb. 2 kanállal tetem a már kissé lehűlt zselatinhoz, elkevertem benne, majd hozzáadtam a krémhez, alaposan eloszlattam benne. A muffinsütőt újból elláttam papírkapszlikkal, beletettem a piskóták alját, rá egy réteg krém, rá a piskóta közepét megint krém, majd a piskóta tetejével fedtem őket, majd hűtőbe raktam dermedni.
A tetejére 2 dl tejszínt felfőztem, majd hozzákevertem 200 g felkockázott tejcsokit, és kb. 60 g vajat, oldódásig kevertem őket. Lehűtöttem, majd hűtőbe tettem, hogy jól lehűljön, ezután felvertem mixerrel. Elég lett volna 1,5 dl tejszínből is ez a krém. Ezt kentem a sütik tetejére, majd egy kis fondant kinyújtottam, lenyomatoztam az új nyomdámmal, kiszagattam, ezek kerültek a süti tetejére dísznek, de fondant és nyomda hiányába pár szem gyümölcs is nagyon jól mutatna a tetején, sőőőt. Ilyen krémet már csináltam a diós-csokikrémes muffinhoz, de ott étcsokival, az sokkal hamarabb és erőteljesebben keményedett, ez inkább habosabb maradt.
Összeségében könnyű kis nyári desszert kerekedet belőle, akár mini tortácskáknak is beillene.
Gratulálok, csúcs szuper
VálaszTörlésKiskukta!
VálaszTörléshasználd egészséggel ezt a szép ajándékot!
Nagyon mutatós lett a sütid, gratulálok! :)
Tényleg hasznos ajándékot kaptál! .... Klassz lett a sütikéd! :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon örülök neki!:))
VálaszTörlésDe kedves ajándék, használd sokat , mert igazán remekül feldobja ezt a mostani sütidet is. Nagyon jól néznek ki ! Nyami :)
VálaszTörlésSzerinted tejszín nélkül is el lehet készíteni? (mert arra allergiás vagyok, de sajna nagyon sok receptben van és nem tudom, hogy ez vajon kihagyható, vagy helyettesíthető-e valamivel)
Norcs, köszönöm!
VálaszTörlésHát én nem vagyok híve a növényi tejszíneknek (íze miatt), de azzal tudnád helyettesíteni, kihagyni nem érdemes, mert nem lenne ugyanolyan a végeredmény, és menyiségre is jóval kevesebb lenne.
Értem, és köszönöm szépen!
VálaszTörlés