Ez nem saját részre készült, egy kislánynak tetszett meg az
elősző vártortám neki készítettem. Idő hiányában leegyszerűsítettem kicsit, és sima emeletesként megoldottam, így is volt vele elég babra munka. A torta hatalmas lett. A felső szint egy
kb. 21 cm átmérőjű lap 2 tojásból , az alsó
kb.
27 cm átmérőjű 4 tojásból, belül
túrós-tejszínes barackos volt, amihez
1 l tejszínből csináltam krémet (a többit
utánalehet számolni) a fondant alá készítettem
2 adag főzött kémet, így minden épp elég volt. Befőttből majdnem ráment 2 nagy
barackonzerv. A túrós tejszínes krémmel csak töltöttem a tortát, kívülre a
főzöttkrémet tettem.
Csodás lett!:)
VálaszTörlésCsodás, olyan mint egy igazi babavár
VálaszTörlésÚr isten de szépséges.. ha esetleg csinálsz még ilyet szívesen vennék képről képre útmutatót, szívesen megcsinálnám majd a kislányomnak.. :-) Ha van időd kérlek nézd meg a blogomat, készítettem egy tortát megint, kíváncsi vagyok a véleményedre.. :-)
VálaszTörléshttp://www.picikaca.com
:-)
Hát ez nagyon csodaszép lett! Fantasztikusan ügyes vagy!
VálaszTörlésGyönyörű lett!!!!!!!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon szép lett ez a tortád is, mióta rendszeres olvasód vagyok, csak ámulok mire vagy képes! Neked ez a szakmád?
Egy kérdés, hátha tudsz nekem segíteni: a recepted alapján készítem én is fondantot, de mikor a tortára teszem eléggé reped a széleken, mit rontok el, mit kell másképp csinálnom. Ha tudsz segíts kérlek, mert a hétvégére megint kellene csinálnom tortát a lányomnak és jó lenne, ha most jobban sikerülne. A tieid mindig olyan tökéletesek! :o)
Dzsin, elnézést, hogy csak most válaszolok. A dolog gyakorlással kiküszöbölhető. Több dologtól lehet, szemcsés porcukor, nem elégséges átgyúrás, sok porcukor, túl vékonyra nyújtás, levés margarin /vaj használata. Látnom kéne, hogy melyik lehet a hibás a dologban.
VálaszTörlésEz a torta is mint a többi nagyon szuper és kidolgozott!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésCsodaszép Zsu
Ez a torta is mint a többi nagyon szuper és kidolgozott!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésCsodaszép Zsu