2011. január 18., kedd

Torta szülinapra, orvosnak



Volt egy pár feltétel ezzel a tortával kapcsolatban: legyen rajta egy bordó fonendoszkóp (az is volt, csak képen nem jön át a színe), legyen rajta az évszám, és főleg kisesküvői hangulata legyen. Sokat gondolkodtam rajta, végül ezt hoztam össze, szerintem egész jól sikerült, a feltételeknek eleget tettem.
Nagyon csúnyán írok a valóságban, hát egy rémálom nekem, ha tortára kell írni, féltem is tőle rendesen. Ezt a kis fecnit is harmadjára hoztam csak össze, igaz ebben kicsi lányomnak is volt szerepe, mert egyet ő maszatolt el, ráadásul az már fel is volt ragasztva a tortára. Minden esetre az írásban lenne még mit fejlődni, de gyanítom, hogy soha sem lesz igazán szép, mivel nem tudok szépen, gyöngybetűkkel írni.
Fodrokat ITT már készítettem, most is ugyanúgy csináltam, csak most kevertem a fondanthoz egy kis tragant port, így jobban betudtam állítania fodrokat, hamarabb megszáradt, vékonyabb lett.

12 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Gyönyörű,és elegáns!

Mimimama írta...

Nagyon ügyesen megoldottad ! :-)

Mary írta...

Nagyon tettszik. Hát írni én se tudok szépen.

Gál Edith írta...

FANTASZTIKUS ÜGYES VAGY!!!!
GYÖNYÖRŰ A TORTA!!!
Azok a kis virágok a szélén...:)

Gabi, a tortatanonc írta...

Ez a torta is olyan tökéletes! Lehet kérdezni, hogy mennyi tragant port tettél a fondanthoz?

Kiskukta írta...

Köszönöm mindenkinek!

Gabi, nem sokat, nem tudom megmondani számszerűen, de kb. 100g fondanthoz kb. egy kiskanállal. Érdemes mindig kicsit tenni, jól átgyúrni vele, ha már érzel változást az állagán akkor jó is. Sokat nem érdemes előre traganttal begyúrni, mert állással nagyon bekeményszik.

mariam írta...

Olyan tempóban gyártod a tortákat, hogy már követni sem tudom! :-)
Ha nem is írok mindegyikhez megjegyzést, tudd, hogy attól még nagyon szépnek találom őket, igazán ügyesen dolgozol, gratulálok! :-)

Kiskukta írta...

Mariam, köszönöm szépen, nagyon jól esik!

Zsiri írta...

Ez csodaszép, a sztetoszkóp nélkül igazi menyasszonyi torta is lehetne :)

Kiskukta írta...

Zsiri, köszi!

timcsa írta...

Kedves Kiskukta!

Szeretném megkérdezni, hogy mivel írtál a tortára? A "toll" és a "tinta" is érdekelne. Egy sok feliratos tortát szeretnék készíteni, de fogalmam sincs hogyan írhatnék a fondantra...

Kiskukta írta...

Kedves Timcsa, én simán hígított (vízzel, vagy egy kis alkohollal) festékkel, ecsettel írok a tortákra.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails