2011. május 1., vasárnap

Szabadság miatt zárva!


Hogy meddig nem tudom, de belefáradtam a tortázásba... Anyagilag sem éri meg a mostani élelmiszerárak mellett, arról nem is beszélve, hogy nincs egyenes arányban a ráfordított idő és az elkérhető torta ára. Túlhajszoltam magam. Nem panaszkodom, mert én vállaltam, de ebből elég. A héten már azt kérdezték reggel, mikor bementem a munkahelyre, hogy miért sírtam, pedig nem sírtam. Egyszerűen már olyan fáradt voltam hogy kiütközött az arcomra, szememre is. Egyenlőre pár hétig nem csinálok mások részére tortát, próbálok regenerálódni, és átgondolni, hogy hogy lehetne ezt csinálni, kell-e én ezt továbbra is csináljam, most nagyon ott tartok, hogy nem. Meglátom, nem zárom én itt le a dolgot, de nem is engedem magamnak, hogy így folytassam tovább az életem, életünk.
Egyenlőre ennyi, majd még jelentkezem, ha nem mással krém receptekkel, azokat is olyan régen szeretném már az alapreceptek közzé betenni hogy csak, de nincs semmire időm...

47 megjegyzés:

egycsipet írta...

Regenerálódj, pihenj! Puszi! :)

Macus írta...

Pihenj!
Dolgozni is mostanában kezdtél újra, ott vannak a gyerekek, nehéz ez.
Tarts szünetet, mi várunk. :))

Katucikonyha, írta...

Ugyan először írok Neked megjegyzést, de ezúton is szeretném Neked nagyon megköszönni a munkádat, engem Te inspiráltál, hogy kipróbáljam a "tortázgatást" és blogoljak. Nagyon hasznos az oldalad így is, ha még kiegészíted a későbbiekben csak örülünk.

Kata írta...

...megértelek....pihenjél, regenerálódjál! és gondold meg: ha nem kérsz több pénzt, akkor te jársz rosszul:((( szerintem aki szeretne minőségi munkát, az úgyis téged fog keresni, akkor is, ha többet kell fizetni érte:))

Maresz írta...

Én is köszönöm a munkádat!:)) Saját tapasztalatból tudom, hogy kell a pihenés is... Esetleg, ha újra kezded, apró lépésekben haladj. Most már sokan ismerik a munkádat, meg van a kliens kör és nem kell annyira hajtsd magad. Az Úr adjon új erőt neked!

Tigrislilijom írta...

A tortadíszítés egyik számomra legnehezebb részét, a fondant-készítést/-felhasználást a blogodból lestem el. Hatalmas sikere volt a családban, és köszönöm szépen így utólag is. Érdemeid elvitathatatlanok :-))) Remélem majd folytatod ezt a blogot, kívánom hogy legyen elég időd és energiád hozzá! További szép napot! Szeretettel

Kiskukta írta...

Egycsipet, neked is puszi!

Macus, igen, nehéz összeegyeztetni mindent, talán nem is kell, meglátom:)

Katucikonyha, ezért már megérte megírni ezt a bejegyzést, örülök, hoyg hasznos volt eddig is amit írtam, tettem:)
A blogom írását nem hagyom abba, csak egyenlőre sokkal kevesebbet jelentkezem, mivel nem sütök a közeljövőben annyit. De azért ha másnak nem házi használatara csak készül ez az:)

Kata, jól tudom ezt én is, ezért kell változtassak gyökeresen a dolgon.

Maresz, köszönöm!

Kiskukta írta...

Tigrislilijom, örülök, hogy neked is segítségedre volt amit eddig leírtam, és köszönöm szavaid!

Gabi, a tortatanonc írta...

Mindig gyönyörű tortákat készítesz! ...olykor még én is csodálkoztam, hogy hogy is bírod energiával így, hogy nem csak ebből állnak a napjaid.
Én mindig szívesen olvasgatlak, nézegetem a blogodat! :) A piskóta recepted meg lassan bekeretezve lóg a konyha falán!
Drága és időrabló hobbi tud lenni a tortázás, érthető, ha besokalltál.
Idővel úgyis megtalálod a jó megoldást és remélem, majd egy pár ilyen mesés tortával azért elkápráztatsz minket!

duende írta...

Megértelek. Én ezért nem sütök, legalábbis komoly sütiket. Sok munka, sok fáradtság, és annyival nem jobb, mint pl. egy jó kis pohárkrém. :) Persze tudom, az alkotás. Az elismerés. A munka öröme.
Nagyon szépséges műveket készítesz. Csodállak érte, én nem lennék rá képes.
Duplázd meg az árat. Ennek két haszna is van. Felezi a megrendeléseid számát valószínűleg. Aztán meg fele idővel, fele munkával ugyan annyit keresel. Ó, és még egy. Jót tesz az önbecsülésnek, hogy rendes munkáért rendes pénzt kérsz el. :)

Pihenj, töltődj. Tudom milyen besokallni, tudom mennyi munka van egy blogban - egy ilyen színvonalas tortásban pedig még több.
Valóban nem éri meg. Többet ér a család, az együttlétek, az élet.

Cilee írta...

Huh, nagyon sajnálom, de minden bizonnyal igazad van, én csak néhány óvodás próbálkozáson vagyok túl, de tudom, baromi időigényes, pepecselős, mert a tökéletességre törekszünk.
Tisztelem és csodálom a munkáidat, rengeteget tanultam belőlük, nagyon hálás vagyok értük.
Pihenj, élvezd a családodat és később se vállalj ennyit. Kis lépésekben többre jutsz!
Minden jót!
Puszi:
Ildikó

Kati írta...

Húha! Sajnálom! Én meg most tervez(t)em, hogy ilyesmibe vágnék... Hát igen... ha az alapanyagok, meg az energia ára vissza is jön, rengeteg vele a munka, igaz?
Jó pihenést neked! :-)

Arienn írta...

Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de tökéletesen megértelek! Én csak ismerősöknek szoktam csinálni, és általában egy fillért nem keresek rajta. Egy idő után fárasztó, hiába szeretem csinálni.
Te voltál számomra a fő inspiráció, mindig ezt az oldalt nyitom meg először, ha tortát készítek. Köszönöm az eddigi rendkívül színes palettát, biztos, hogy továbbra is nagy hasznát veszem. :)
Kívánom, hogy úgy alakuljon a torta-szereteted, ahogyan az a legjobb számodra! És pihenj, szánd azt az időt a gyerekeidre, hidd el az sokkal jobban megtérül mint a tortázás! :))
Puszik

Suzie írta...

Szia Kiskukta,
Már régóta tervezem, hogy írok Neked! Minden nap rákattintottam az oldaladra, hogy milyen új torták vannak feltéve. Amit a tortázásról tudok annak nagyon nagyon nagy részét a te blogodból tudom. Tőled tanultam meg fondant készíteni is :)
Teljesen megértem a fáradtságodat, én most lettem kész a negyedik tortával. Remélem hamarosan kipihened magad, és további tortacsodákkal kápráztatsz el minket :)
Sok sikert a továbbiakhoz,
Suzie

Solyi írta...

Most írok Neked először. Ahogy elolvastam a bejegyzésedet úgy éreztem írnom kell. Nagyon sok mindent tanultam Tőled, a blogodból. Ha valaminek nekiálltam a receptjeid közül az biztos, hogy sikerült és nagyon finom lett. Szerintem borzasztóan sokunkra voltál kimondhatatlan nagy hatással.Neked köszönhetem ,hogy meg mertem próbálni igazán szép tortákat csinálni. Ha itt befejeznéd végleg már akkor is nagyon sokat letettél az asztalra. Csak annyit mondhatok, hogy nagyon Köszönöm!

sedith írta...

Kiskukta, én azon csodálkozom, hogy eddig is bírtad. Tényleg, néha eljön egy-egy olyan pillanat, amikor dönteni kell, hogyan tovább, mi az, amimaradhat, és mi az, aminek "mennie kell".
Én is sokat tanultam tőled, és tudod, hogy mindig csodáltam a munkád. És a személyes találkozásról sem tettem még le!;)

Szerintem Duende adta a legjobb tanácsot. Dupla ár, fele megrendelés. Pénz így is jön, és az alkotási ösztönödet sem kell elfojtanod. Mert... ez lesz a legnehezebb és a legrosszabb az egészben: hogy csinálnád, de vissza kell fojtanod. Mert ahogyan ismerlek, állandóan valamilyen ötleten, új technikán, formázási módon agyalsz... És ha ezt nem élheted ki, meglátod, hiányérzeted lesz.
Szóval, most pihenj és töltődj, aztán majd eldöntöd hogyan tovább!:)

LiliBazsa írta...

Igazán rád fér a pihenés! Nagyon köszönöm a sok mindent amit eddig tanulhattam tőled, és várunk vissza.
Jó eltöltődést!!

haNa írta...

Szia!
Én nem merültem ilyen mélyre a tortázásban és kb. a 3. vagy 4. rendelt torta után rájöttem, hogy 200ft-os órabérért a saját szórakoztatásomra, nem éri meg a dolog, miközben ott a férjem és 3 gyerekem és tőlük veszem el az időt azért a kevés aprópénzért, amit kapok érte. :(( Ha meg azt az összeget mondtam, aminél már tényleg volt egy kis haszon is rajta, akkor meg csak a szájukat húzták... Így torta biznisz kilőve nálam. :)

Pihenj, töltődj fel és az eddigi sok hasznos receptet, praktikát, a sok szemet gyönyörködtető tortát pedig köszönjük! ♥

tortacake írta...

Szia!
Én is szeretnék beállni a hálásan köszönők táborába. Tőled tettem meg ez első tortázó lépéseket, iszonyú sokat tanultam a blogodból és a munkáidból. Nagyon köszönöm!
Pihenj!

Kisnyul / Andi írta...

Szia!
Nagyon köszönöm az eddigi bejegyzéseidet, receptjeidet. Én ugyan még nem csináltam a tortaleírásaid alapján semmit, de tervben van és várni fogom az újabb bejegyzéseidet.
Jó pihenést!

Bianka írta...

Jó pihenést

Névtelen írta...

Még eddig nem írtam Neked,de már régóta követem a blogodat,a Te hatásodra kezdtem komolyabb tortákat csinálni,a családom és a magam örömére.Köszönöm Neked,remélem ha kipihented magad még látunk tőled sok gyönyörű dolgot!Ismeretlenül is üdvözöllek,minden jót kívánok! Jutka

Andi/cuki írta...

Pihenést, feltöltödést kívánok Neked! Duende tényleg jó tanácsot adott. Magadra gondolj, mert más nem fog helyetted gondolni!:-))
Azért abba ne hagyj mindent légyszí, inkább ritkítsd.Puszi!

Borga írta...

Én is most írok először,de már nagyon régóta olvasgatlak.
Hasonlót akartam javasolni,mint Duende.Pihend ki magad,töltődj fel,és aztán kérj többet!Ha drágábban készíted,kevesebb megrendelés=kevesebb munka=kevesebb torta,de ugyanannyi pénz!Így megmarad a hobbid,mégsem érzed haszontalannak a ráfordított időt.
Jó pihenést és sok sikert!

Nudleee írta...

Szia Kiskukta!

Sajnálom, hogy így kimerültél! Rossz ezt olvasni! Mondjuk megértem, hogy munka mellett nem lehet egyszerű még tortázni is... De azért ne add fel. Sokunknak pédakép vagy, lelkesen olvassuk a bejegyzéseidet és csodáljuk a toráidat! Lehet, hogy alszol rá párat és másképp látod majd a helyzetet! Addig is jó pihenést! Várunk vissza téged is és a tortáidat is! :)

Puszi!

Galagonya írta...

Hú, nagyon megértelek. Alapvetően családi fogyasztásra tortázok, de az utóbbi időben megtalált pár felkérés. Időigényes, az tény. Magamat azzal nyugtatom, hogy mindegyik hobby az. Sőt, a legtöbbre szánni is kell anyagilag, ami nem térül meg egyáltalán, mégis fontos, mert az ember töltődik általa,örömet okoz, ha mértékkel űzi.
Ezért én is csak keveset vállalok, mert fontos a család is. Így is sokszor éjjel "dolgozom".

Minőségi munkát végzel, egyedit alkotsz. Minden tortádon látszik, hogy szívvel-lélekkel készíted. Sok cukrászdairól nem mondható ez el.
Jó pihenést kívánok, gyors regenerálódást!!!

Moha írta...

Noémi nagyon igaza van Duendének, nem is ismételem meg, és csak annyit mondok, pihenj, legyél a családdal többet, és persze visszavárunk!
Biztos, hogy a családi ünnepekre készült tortáid is gyönyörűek lesznek, nekünk azokat is öröm lesz nézni!

Chef Viki írta...

Amit itt eddig letettél az asztalra... Maximális kalapemelés!

Jó pihenést, feltöltődést, regenerálódást, élvezd az életet!

PiciJuci írta...

Drága Noémi, maximálisan megértem azt amin most átmész/átélsz. Hidd el sokan járunk veled egy cipőben.......ha ez lelket ad:))
Pihenj, töltődj, gyerekezz stb. aztán majd az élet úgyis megoldja a többit. Ha most úgy érzed szabadságolod magadat tedd azt!! Tedd azt ami neked, és a családodnak a legjobb.........de tudd, sokan visszavárunk és figyelemmel kísérjük blogodat a továbbiakban is!!!

Jó pihenést addig is. Visszavárunk:)))

Kreatív konyha írta...

Jó pihenést, feltöltődést! Előttem szólókkal értek egyet, emeld meg az áraidat, mert ennyire extra munkát fizessenek meg, a megrendelők!!!! Lehet az neked is nagyobb "lökést" ad.
Várlak vissza!

Mammy írta...

Sajnálom... rossz volt olvasni amit írtál... de 100%-ig megértelek! Szerintem mindenki -a saját szintjén persze- de küzdünk ezzel a problémával... biztosan nehéz volt meghozni a döntést és megírni a bejegyzést... nagyon sajnálom! Az viszont biztos, hogy olyat mint fondant nem létezik... olyan viszont igen, hogy "Kiskukta fondantja"!!! és a győnyőrű torták és receptek terén is blogvezető vagy!!! Nekem, sokunknak példakép! A tortázás egy szerelem... és sajnos az elismerést nem pénzben kapjuk... :( de aki egyszer megszerette ezt a fajta alkotást, nem hinném, hogy boldogan tudná élni az életét nélküle... majd kiderül! Mindenesetre én visszavárlak és kívánom, hogy kipihent és boldog legyél az életben!!!

Margit írta...

Várunk vissza a pihenés után. Igazad van, ne hajszold túl magad, nem biztos, hogy megéri.

Kiskukta írta...

Köszönöm mindenkinek a kedves hozzászólást (elnézést, hogy mindenkinek névszerint nem írok)!!! Hogy kijavítsam félrefogalmazásom, először is elmondanám, hogy tortát készíteni ezután is fogok, mégha másoknak nem is sütök ezután, azért egy családban mindig van ok az ünneplésre:) Szóval abbahagyni nem hagyom, csak ritkábban jelentkezek tortával terveim szerint. A másnak sütést szüneteltetem pár hétig, ezidő alatt eldöntöm, hogy hogy legyen tovább, legyen-e tovább. Hogy mikor készül újabb torta nem tudom, annyi minden van amit készíteni szeretnék, rég nem kóstolt ízek, nagymama sütik, amik egyre többször jutnak eszembe, de időm nem volt elkészíteni, és egyáltalán egy normális vacsora, mert mostanába szinte nem is főztem. És nem csak főzni szeretnék, hanem gyereket tanítani biciklizni kétkeréken, nagyokat játszani velük, gobelinezni, mert régen azt is csináltam ám, igaz kezdetleges szinten, de jó volna újból nekiállni, és még egy csomó terv. Plusz pihenni, mert azt is kell, arra is szükség van...

Köszönöm az először megszólalóknak, hogy most írtatok:), ha másért nem, már ezért is megérte megírni ezt a bejegyzést. De nem csak ezért érte meg, hanem mert láthatom, hogy mennyien és mennyire értékelitek a blogba fektetett munkám, szóval köszönöm nektek!

Duende, férjem már ezt mondja pár hete nekem, sőt lehet hónapja is. Én mikor elkezdtem tortázni nem volt munkahelyem, jó volt az a kis pénz is amit kerestem vele, mert hasznosnak éreztem magam, az alkotás öröme másodlagos volt, persze azért nem volt egy hátrány, hogy élveztem is, az "siker" meg kimondottan inspirált. Munka mellett már úgy érzem, hogy a szabadidőmet nem szeretném csak ezzel kitölteni, mert nem csak tortából áll az élet, meg is kell élni azt, mielőtt elmegy mellettünk.

Timi írta...

Kedves Kiskukta!
Pihend ki magad, fordíts időt saját magadra, és csak akkor süss újra, ha már őszintén úgy érzed hiányzik. Addig is sok puszi neked, és köszi az eddigi fantasztikus blog élményekért, segítségért és receptekért! Sokat tanultam tőled, mindig kedvet és bátorítást adtál!
Egyet kell értenem Mummy-val, mikor azt írja "Kiskukta fondantja". :)))

Timi

Tálaló írta...

Én nemigen sütök tortákat,mert nincs türelmem hozzá.Mégis mindig megnéztem,hogy te mit készítettél.S álmulva csodáltam...
A sok hozzászólásból kiderül mennyien szeretjük amit csinálsz.Duendevel egyetértésben én is azt mondom duplázz-feleződik.A minőségi munkát meg kell fizetni.
Viszont tényleg ne menjen a családod rovására.Mert az együttléteket,a törődést később nem lehet bepótolni.S se egy munka se egy hobbi nem ér annyit,hogy háttérbe kerüljenek a szeretteink.

Vivien írta...

Kedves Kiskukta!
Jó pihenést kívánok Neked! Tudom, sovány vigasz, de én mindig hozzád jövök, ha új és különleges tortát szeretnék sütni. Ahogy most is. :)

Pihenj! Szükséged van rá. Sok sok tortát sütöttél, és elhiszem, hogy a család, torta és a munka nem fér össze egymással, főleg nem ilyen tempóban. És hát igen, az árak sem a legjobbak, tudom én is. Két hete 3 tortát sütöttem egyszerre, és bizony meglepődtem a kasszánál...

Várlak vissza én is, de hála a sok eddigi munkádnak, nekem akár 10 évre elég,a mit eddig produkáltál. :)

Mégegyszer jó pihenést kívánok, jó regenerálódást! :)

Szeretettel:
Vivien

Millye írta...

Nagyon sajnálom :( de teljesen megértelek... Pihenj! Aki meg nem érti meg hogy az emelkedő árak mellett neked is emelned kell az nincs vele tisztában mennyi munka és pénz van egy egy ilyen tortában...

Latsia írta...

Kiskukta, először is minden elismerésem a Tiéd és nemcsak a csodálatos mesterműveid miatt, hanem az önzetlenségért, amiért ezeket megosztottad velünk és azért is, hogy nem ragad el a mai "divat" és igenis a Családodat tartod a legfontosabbnak.

Igazad van mindenben, pihenj, és örvendeztesd meg a Családodat azzal, hogy többet vagy Velük.
Készíts szépségeket Nekik, akiknek szeretetből csinálod!

A többit meg majd úgyis meglátod.
Mindenesetre ha úgy döntesz, hogy mégis készítesz rendelésre, szerintem is kérd meg az árát!
Ha valaki sokallja, majd vesz máshol. Ennyi. Ne váltsd aprópénzre a maradék szabadidődet, aki Téged akar, adja meg az árat.
De most tényleg pihenj!!:-)

feketepillangó írta...

Nem is tudom mit írjak!!
Megértelek!...de itt ne merj minket hagyni!!!!

Már mindent leírtak az előttem szólók...

Ezért én egy idézettel "nyitom rád az ajtót":

A múlt nem a tied, csak az utána vonuló árnyék. A jövő nem a tied, csak az elébed vetődő sugara. Az óra a tied, csupán az óra, amelyben élsz. Ne siess ki belőle, ha napfényes, virágos békességgel teljes: a világ minden üzlete nem ér fel a szívnek egy boldog órájával.

Gárdonyi Géza.

Andszam írta...

Szia Kiskukta!

Még nem írtam neked, de rendszeres olvasód vagyok, és csakúgy mint a többi előttem szóló, rengeteget tanultam tőled. Amikor el kezdtem tortázni a Te oldalad volt az első amit megtaláltam e témában és azóta is naponta többször ellátogatok ide, hol egy új ötletért, hol a fondant receptért, hol csak az örömért, amit egy-egy új alkotásod okozott nekem!
Nagyon sajnálom, hogy így alakult, szinte úgy éreztem, mintha egy barát mondta volna, hogy ezentúl ne találkozzunk!:-(
Remélem azért sikerül helyre rakni magadban a dolgokat, és várjuk továbbra is az új bejegyzéseidet. Én biztosan ezután is rendszeresen benézek hozzád!:-)
Kitartást és sok-sok boldog együtt töltött időt kívánok a családoddal!

Vali írta...

Noémi tudod, hogy mindig csodálód voltam és vagyok. "Irigyeltem" azt a kitartást, ügyességet és ötletességet amit a tortáidba fektettél. El is gondolkodtam róla, hogy van ennyi energiád a család mellett.
A családod legyen az első és Te magad.
Aztán ha kevesebb megrendelővel folytatod is, igen kérd csak meg az árát.
Olyan sok műsz..rt lehet kapni a cukrászdákban, aki drágállja vegye ott meg.
Pihenj, játsszál, süssél más sütiket, azokat is boldogan várjuk Tőled.
Sok sikert és kisimult vonásokat.

Rékamanó írta...

Pihenj -pihenj!!

Balwin írta...

"Ízirájder, öcsém!" :) Nem szabad hajtani, jól teszed, hogy most egy ideig csak a saját (család) örömödre készítesz tortákat, sütiket, bármit. A blog így is szinte önjáró, bőven van mit olvasgatni benne! No és nem csak a torták finomak, gusztusosak, hanem a sütikék is; ha sütsz a kiscsaládnak, örömmel fogjuk itt is olvasni/látni :)
Itt a nyár, szánsájn, hálidéj...töltődj, relaxálj, pihenj :)

Vivien írta...

Kedves Noémi!

Csak, hogy tudd, isteni finom lett a mandarinos (nálam őszibarackos) máktortád! Köszönöm a receptet! :)

Remélem, már jó úton haladsz a regne, regede, akarom írni a regenerálódás útján! :)

Szeretettel:
Vivien

Eszter írta...

Én is rengeteget járok hozzá olvasgatni, receptért, ötletekért is. Tetszik, amit csinálsz és ahogyan én is kezdek elmerülni a dologban (gyerek, Férj és munka mellett) látom, holgy nem is olyan könnyű dolog ez. Rengeteg mindent "visz". Elhiszem, hogy belefáradtál. Valóban jó gyógyszer a pihenés és közben biztosan megtalálod majd a választ is, ami mindenkinek jó lesz!
Kitartást és minden jót kívánok Neked!

Viki írta...

Én se sokat írtam Neked, de annál sokkal többet jártam Nálad, mert olyan jó elbarangolni a sok gyönyörű alkotásod között. Bizony néha azon vettem észre magam, hogy órákig itt olvasgattam, nézegettem. S bizony nekem is eszembe jutott, hogy a két gyerek, család, munkahely mellett milyen minőségi munkát végeztél, s akkor vajon mikor pihentél.
Most légyszi pihend ki magad, játssz sokat a lányaiddal és kapcsolódj ki. Hidd el, hogy akik eddig megismertek Téged és a munkáid, azok vissza fognak térni, még akkor is, ha a minőségi tortáért többet kell fizetni.
Jó pihenést, sok-sok gyüjtött erőt kívánok Neked és én személy szerint is nagyon várlak majd egyszer vissza, addig pedig olvasgatlan továbbra is. S köszönöm szépen a sok-sok tapasztalatot, amit Nálad gyűjtöttem.

MKata írta...

Tudom, hogy szabin vagy, de kukk be hozzám!
http://amiketenfozok.blogspot.com/2011/05/tetszik-recepted-dij.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails