2011. szeptember 10., szombat

A játék neve SAD!!!

Tegnap lezárult a szavazás, és a SAD- Süss, alkoss, díszíts- név nyert, konkrétan 36 szavazatot kapott a 107-ből. Köszönöm a 107 szavazatot, ami meg is lepett, negyede ennyien készítünk tortát, már akkor is igen szép gyűjtemény lesz az első fordulón:).

Szóval az első SAD témája a "Díszíts egyszerűen, de nagyszerűen", a szabályokat megtaláljátok ITT, de azért átmásolom ide is.

"Tortázós barátaim, van kedvetek játszani? Ha igen játsszuk el, hogy olyan konyhába cseppentünk, ahol nincsenek kéznél a megszokott eszközeink, szerszámaink, festékeink,  lehetőségünk sincs venni (viszont rendelkezésünkre áll a kreítivításunk,  és minden amit a házban megtalálunk).   Mindennek ellenére sürgősen sütni kell egy tortát, és természetesen díszíteni is.

Akinek van kedve a játékra az a következőt tegye:


A játékra lehet nevezni:
-úgy ha van blogod, és felteszed a saját blogodra az elkészített művet, és leírod, hogy milyen eszközöket , festékeket használtál hozzá, majd küldesz nekem emailban egy levelet a linkkel a kiskuktakonyha @gamil.com címre
-ha nincs, elküldöd nekem a fenti címre, és én publikálom itt a saját blogomon (névvel ellátva). Kérem, hogy ez esetbe egy rövid bejegyzésfélét is írj nekem, amivel együtt publikálom a tortádat.
-Ui:  nem vehetnek részt az első fordulóban gyűjtőoldal, kereskedelmi honlap (pl. cukrászdák honlapjai)

    
A játék menete:
-a tortát elkészíted mikor neked van ihleted, kedved, időd
-ha van blogod, akkor október 8 vagy 9-én-én publikálod
-ha nincs blogod, akkor elküldöd nekem még október 1 előtt, és én publikálom október 8 vagy 9-én, végül írok az egészről egy összefoglalót (linkekkel, képekkel együtt) amilyen hamar csak tudom.

Amit nem lehet használni:

-gél, por alapú festéket, lüszter festéket,lakokat
-virág kiszúrókat  (csak amit a sütikiszúró szettbe találunk)
-marcipán formázót
-texturta lapokat
-patchwork kiszúrót
-airbrusht
-gyöngysor, csipke, stb szilikon formákat
egyszóval semmit, amit cukrász nagykerben (vagy neten) lehet csak megvenni.

Amit lehet használni:
-első sorba a kezünk :)
-kés, olló, villa, húsklopfoló, csipesz, gyűrű, vonalzó, a gyerek gyurmázó készlete, bármi amit a háztartásban megtalálsz
-süti kiszúró
-házilag készített sablonok, kiszúrók (ez esetben képet is kérek róla)
- házi készítésű festékek (különböző gyümölcslé, kakaó, kávé, sáfrány, vagy bármi ami természetes, el tudsz képzelni a torta ízéhez)
-cukorgyöngy
-esetleg a nagyobb boltok polcain megtalálható folyékony festékek

Amit mindenképpen kell használni a torta borításához:

-házilag készített fondant /cukormassza (mindegy milyen recept alapján, mindenki használja azt ami neki bevált) vagy marcipán

A célom mindezzel?
Egy gyűjtemény kezdő tortásoknak, anyukáknak, akik feldobnák a gyerkőc szülinapját egy finom és szép tortával, de azért nem költenének több 10.000-et az évi 2-3 tortáért, vagy olyanoknak, akik nem tudnak kemény 10.000-et költeni spéci eszközökre. És minden tortás ismerősnek, barátnak, hogy kicsit ráébredjünk arra, hogy mi is az alkotó erő, mi a kreativitás.
Egy torta nem attól szép, mert minden mértani pontossággal, a legprofibb eszközökkel díszítve, csillogóan villogóan áll előttünk,  hanem elsősorban a  szeretettől szép, amivel sütjük és díszítjük. Persze elengedhetetlen még az odaadás, kitartás, és a türelem is, de leginkább a szeretet számít ebben is.

Akinek van kedve kicsit játszani, az jöjjön, csatlakozzon."
S mivel a visszajelzések azt igazolják, hogy kedvetek van több fordulón keresztül játszani ezt a játékot,  ezért a VKF mintájára az első forduló után átadom a szervezési jogot másnak, aki új témával (ami bármi lehet, tejszínnel, krémmel díszített torta, formatorta, konkrét formatorta- pl Micimackó-, minitorta, csokival bevont/díszített torta, valamilyen ünnepre készülő torta -pl karácsony-, festett torta, vagy bármilyen, de akár lehet ízre is koncentrálni, ez esetben receptet is kérhet  a zervező)  viszi tovább a játékot, és így tovább, míg kedvünk van játszani, s míg ki nem fogyunk az ötletből (ez nehezen elképzelhető). 


Jó játékot mindenkinek!

3 megjegyzés:

Éva írta...

Örülök hogy ez a név nyert! Ha korábban megjelentetem azt is elküldhetem neked ugye? Köszi!

Kiskukta írta...

Én is :)Hát jobb lenne ha akkor jelentetnéd, de elfogadom ha hamarabb is.

Biró Anikó írta...

Nezz be hozzam van valami szamodra:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails