2011. december 6., kedd

SAD 2 - Ariel tengeri karácsonya




Pixie Pie jó kis ötlettel állt elő a SAD második fordulójára, aminek a témája "Téli tortamóka" lett.  Kicsit elrugaszkodtam a témától, mivel a téli táj helyett tengeri világot ügyeskedtem a tortára, ami nem olyan megszokott a téli, karácsonyos hangulatú torták, díszek körében, de a fő téma itt is megtalálható, mert a mese a karácsonyi készülődésről, az ajándékozás örömeiről szól. 
A választott mese "Ariel tengeri karácsonya". A történet arról szól, hogy Ariel eldönti, hogy tenger alatt is megszervezi a Kalács-csínyt, vagyis a karácsonyt. Fenyőfa helyett "algafát" öltöztetett díszbe, gyertyákat szerzett be hozzá, ajándékokat készített és csomagolt, majd összegyűjtötte a kis családját az ünnepségre. Az este fénypontjának az ünnepélyes gyertyagyújtást tervezte. És akkor jöjjön egy rövid idézet a meséből :)

"-Figyeljetek! -szólt Ariel.- Most jön a legjobb rész. Tűzkővel próbálta meggyújtani a gyertyákat, de nem történt semmi, hiszen a víz alatt nem ég a gyertya. Újra és újra próbálkozott, a szeme megtelt könnyekkel (bár a víz alatt a könnyek sem látszanak). 
- Oda a meglepetés- siránkozott.-Pedig olyan nagyon igyekeztünk, és most kudarcba fulladt a Kalács-csínyünk. 
- Ugyan dehogy, édes lányom- vigasztalta Triton. -Bár nem tudsz gyertyát gyújtani, mint azt a szárazföldön teszik, de szíved -lelked  beleadtad ebbe a meglepetésbe, ezért olyan rendkívül különleges. 
Azzal fogta a szigonyát és megcélozta a fát. A gyertyák egy varázsütésre lángra lobbantak. 
- Tessék. Így már jobb? 
Attól a pillanatól kezdve az este varázslatos hangulatban telt. Triton hatalmas lakomát rendelt, és zenészeket a szórakozás végett. Amikor Ariel átadta ajándékait és " Boldog Kalács-csínyt!" Kívánt, családja majd elolvadt a gyönyörűségtől."

8 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon jó lett :))))))))))

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon aranyos kis tortácska lett,gratulálok ügyes vagy!!

Mary írta...

Mese szép! :)

Éva írta...

Nagyon szép tortát készítettél megint! Mondhatni azt is hogy mesébe illő tortát!

Rozi írta...

Noémi!

Nagyon szépen megcsináltad,de jó ötlet!Gratulálok!
A Lányok hogy vannak,segítenek tortázni?

Zsóka mama írta...

Mennyire élethű , mint a mesében !
Gyönyörű!!!
Ha lehet délben beszélni ma vagy este holnap.

tejszínhab írta...

Nagyon szép lett! Boldog Kalács-csínyt nektek! :D

Kiskukta írta...

Köszönöm:)

Rozika, köszi, nagyon jól vannak, már a nagyobbik a betűvetést gyakorolja :)Tortázni is szeretnek, de viszonylag ritkán engedem...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails