2010. június 24., csütörtök
Fűnyírós torta
Ez a torta feketeerdőt rejt belül, végre nem csokis...
EZT a receptet követtem, kicsi változtatásokkal. A tortalapot 3 tojásból sütöttem 24 cm formában. A tejszínbe 1 ek zselatint tettem 0,5 dl tejben feloldva. A meggyet nem mértem ki, egy egész nagy üveg (680 g-os) meggybefőttet felhasználtam hozzá, ami nem volt rossz döntés.
Tejszínt egy ekkora tortánál lehetett volna csökkenteni 4 dl-re, kicsit vastagon van benne a tejszín réteg, bár az lehet nem hátrány. Kívülre nem főztem krémet, 250 gr sima vajkrémet kevertem ki hozzá időhiány miatt.
Most ennyi, rohanok tovább.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
18 megjegyzés:
Meseszép, maga vagy a mester. gyönyörű
Ez aztán állati klasz! Nagyon tetszik, és megmosolygtat. Torta, mely történetet mond el:
Apa kiment a kertbe füvet nyírni, közben.... /halisten kirötöltem a hozzáköltött mesémet, nem fárasztalak vele/.
Szuper lett :)
Ez nagyon ötletes lett, ahogy megcsináltad a szegélyt a virágoknak, meg ahogy kihagytad a füvet, ahogy lenyírta! Biztos nagyon tetszett az ünnepeltnek. :)
Fantasztikus! Kiskukta, Te egy zseni vagy!
hát már nem tudok mit mondani .ez annyira jóóóóó!!!!!!
Nagyon ötletes!!! A feketeerdő is extra finom, a díszítés pedig külön postot érdemelne :) Az emberkét és a fűnyírót is te formáztad?
Szuper lett!:))Csak gratulálni tudok!
Nagyon jóóóóó! Oldalról nem készült fotó róla? Zseniális, ahogy elhasalt szegény a nagy fűnyírásban:))
Le a kalappal!!! Nekem se kézügyességem, se idegrendszerem az ilyen aprólékos munkához. Igazi mester cukrász vagy:)
Szuper!!:)
Csodásan néz ki, nagyon ügyes vagy!!!
Köszönöm szépen nektek!
Garfyka, mindent én csináltam rajta, a figurákat is:))Külön postra nincs időm sajna, örülök, hogy képen sikerült megörökítenem a tortát:(
Moha, örülök, hogy erre a képre volt időm, és viszonylag jól sikerült, sajna nem lett más szögből készítve.
Eszméletlen szuper!:-))
Ha ügyes lennék, ilyet csinálnék a fiamnak, mert fűnyíró- mániás. Gratulálok a tortáidhoz, nagyon kreatív vagy! Én holnap próbálkozom elkészíteni az elsőt, hogy kipróbáljam a fondantot.
Andi köszi!
Edina, egyszer el kell kezdeni, aztán a gyakorlattal egyre ügyesedsz, meglátod!
Szia Kiskukta! Szép munka, de szerintem semmit sem vont volna le az értékéből, ha feltünteted, hogy honnan vetted az ötletet. http://www.flickr.com/photos/smallthingsiced/2577862234/
Pláne, hogy fordított esetben nagyon is érzékenyek erre a bloggerek.
Üdv, Kati
Kedves Kati, ebben a műfajban újat alkotni nehéz, ha beleásod magad mélyebben a tortadíszítésbe meglátod, hogy nagyon sok torta úgymond ismétli önmagát. A megrendelő ilyet kért, én ilyet csináltam, ennyi.
Én úgy érzem, hogy minden technikát, amit nem magam találtam ki, vagy minden új receptet amit szintén nem én fejlesztetem ki becsületesen belinkelem, nem hiszem, hogy a kért torták után is nyomoznom kellene. Nézd csak át a blogomat és meglátod.
Eszembe jutott még pár dolog. Láttam már versenyen olyan tortát ami egyértelműen a saját ötletem koppintása volt, nem voltam felháborodva, sőt, örültem neki, hogy méltatják annyira az ötletem, hogy versenyre benevezik.
De láttam más blogokon olyan technikát, receptet amit már rég bemutattam a blogon, hivatkozva a forrásra, más meg semmi hivatkozás nélkül megjelentette, és biztos nem saját ötlet, kísérletezés eredménye volt. Ez bosszantó, mert a technikai rész illetve a recept a fontos, a többit, ha van kézügyességed, egy hozott képről is megcsinálod.
Megjegyzés küldése