2010. október 23., szombat

Lila virágos torta - gluténmentesen


A piskóta a Barbara nevű lisztkeverékből készült, szerintem az előző gluténmentes tortánál használt lisztkeverék sokkal jobb volt, legalább is ami a piskóta szerkezetét illeti. 27-es formába készült először 8 tojásból vizes piskóta, ezt nem tudtam volna 3 fele vágni, így még csináltam külön egy 3 tojásost, szintén vizes piskótát.
A krém dobos krém volt, 10 tojásból készítve, elég lett volna 8 tojásból is.

A tündérrel nem vagyok megelégedve, próbáltam nem gömbfejű figurát készíteni, de így kicsit ősasszonyosra sikeredet az egész. Eldöntöttem, hogy mindenképp beszerzek most már valami arc gipszkiöntő formát. Lehet jobb lett volna ha a hajból előre is engedek, finomított volna az arc vonalain, de ezt már csak így a képek alapján gondolom. Majd a következőnél megpróbálok erre is figyelni, és úgy időzíteni, hogy ne egy fél órám legyen rá, mert ez nagyon kevés egy ilyen figurára még nekem.
Amióta dolgozok sokkal kevesebb időm marad az aprólékos munkákra, és ez szerintem meg is látszik a kidolgozás minőségében, de sajnos, vagy szerencsére, nem 48 órából áll egy nap, és csak ennyire futja belőle.
Bosszúságom is akadt, mivel elég nagy torta lett, sajnos a hűtő ajtaja rázáródott pont az elejére, és meg is látszik polc nyoma az oldalán, jól látszik az első képen, de ezt utólag javítani nem volt esélyem.

És ilyen volt tündér nélkül, nekem sokkal jobban tetszik.
A színekről megint azt kell mondjam, hogy élőben sokkal jobb volt, az alap enyhén halvány rózsaszín, ami itt szinte fehérnek hat, a lila is élénkebb, de ez van.
Nagyvirágra terveztem ráültetni a tündért, keresgéltem a neten ötleteket, ezen az oldalon találtam a legtöbb és legszebb tündéres tortákat, nézzétek meg, gyönyörűek, én is innen merítettem az ötleteket a tortához.

10 megjegyzés:

Anna írta...

Nagyon szép!!! Mintha nekem szólna most a gluténmentes...
Habár tortát nagyon könnyű így készíteni, nayobb baj a péksüteményekkel és kenyérrel van... :(

Tímel írta...

Nekem nagyon tetszik ősasszony-tündérsége is :):)
A torta varázslatos:)

PiciJuci írta...

Csodaszép lett őkelme tündérke, és az egész dekoráció csodaszép és kellemes színei vannak.
Ezeket milyen burkolóból állítod elő?

Ottis írta...

Csodálatos!

Anna-Maria Fejer Toth írta...

Nagyoun aranyos. Tetsziak a kis tündérke is. A nagy virág aközepén nagyon jo.

Zsiri írta...

Gyönyörű!

Kiskukta írta...

Anna, nem jó ha az ember diétára szorul, főleg erre, itt elég drágák ezek a speciális lisztkészítmények. Kitartást!

Tímel, köszi!

PiciJuci, köszönöm, a mézes fondant használom mindenre.

Ottis, köszönöm!

Drága Anna, köszönöm!:))))

Zsiri, köszi!

Anna írta...

Kiskukta, megnyugtatom az őshoni lakosokat, hogy jó dolguk van! Választék szempontjából is (itt csak egyfajtát kapok a legdrágábbikat) és árak szempontjából is. Ha a normál liszthez viszonyítjuk az árakat, igenis drága! De itthon minimum duplája ill. négyszerese!!! a magyarorszái áraknak.
Rizslisztet Debrecenbe annyiért vettem mint egy kiló rizset itthon, míg itthon a rizslisztnek kilója 6x többe kerül...
Talán elég is viszonyításnak.
Amikor elmondtam a kis diétásboltban, a nő ijjedtében mondott egyet! Aztán csak ennyit: ...hát itt olcsóbb!

Kiskukta írta...

Anna, nem is tudom hogy lehet azt bírni pénztárcával:((.

Anna írta...

Nem eszek kenyeret! Egy héten egyet sütök, csak Áronnak. Gluténmentes gofri az én reggelim az övé is ha nincs kenyér, de ha van akkor sem eszek belőle.Puliszka. Keljfelpuliszka, felküdjlepuliszka. Néha kívánom a péktermékeket, de most már sokkal rosszabul vagyok tőle mint ezelőtt amí azon éltem. Pedig az is rossz volt!!!
MOst már nincs visszatérés. A sütik nagy kisértés még, főleg ünnepélyeken. LÉ étrenddel nehezebb pénztárcakímélő menüt készíteni, de már van néhány jó receptem...
A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma - több átéléssel mondjuk!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails