Férfinak készült, a kikötés az volt, hogy legyen rajta 4 rózsa. Jobbat nem tudtam kitalálni, egymás mellé nem akartam tenni a 4 rózsát, mert szerintem ennyit nem lehet szépen elrendezni.
Belül feketeerdő volt. Barna(kakaós) fondanttal burkoltam, mert legalább az még finom is, nem csak tömény cukor. A drappot kávéval(2 az 1-ben) színeztem, az is finom. Ezt utólag szoktam színezni, gyúrok bele ízlés szerint, ekkor még pöttyös a kávétól. Pihentetem kb.12-20 percet, átgyúrom, ekkor a kávé már szépen feloldódik benne. Előszeretettel használom ezeket a színeket, kedvelem őket, mert természetesek és finomak is.
16 megjegyzés:
szép munka!
GYÖNYÖRŰ!!!
Ez valami csodaszép!
Gyönyörű!:-))
Gyönyörű lett,és az előző(a biblia),meg valami mesés,nagyon szépen elkészítetted,gratulálok!
Pár perce találtam az oldaladra, és elakadt a lélegzetem. Gyönyörűek a tortáid!!! És persze a süteményeid is. Gratulálok!
Legközelebb, amikor tortát sütök, Tőled merítek ihletet!
Kedves Kiskukta. Gyönyörű tortáid készítése közben kérlek, tekints be hozzám, mert szeretnélek megajándékozni valamivel téged.
Milyen szép! ...egyszerű...ízléses...
Jaj, annyira ügyes vagy, meg kreatív!!! :-)
Szia!
Már jó ideje szemezek a műveiddel, pénteken ünnepeljük a férjem születésnapját, arra szeretnék depütálni vmivel. Éjjel barna-drapp kockás dekorálást álmodtam, erre ma mit látok? Köszönöm!
Esetleg abban tudsz segíteni, hogy ha lekvárral vonom be kívülről a tortát, akkor az jó-e a fondant alá? Vagy krémnek kell lennie mindenképpen?
Nóémi szeretnélek megkérni,hogy nézzél majd be hozzám,van számodra valami meglepetés:-)
Köszönöm szépen mindenkinek!
Mónika, örülök neked, jó nézelődést!
Foodafok, ilyen kedves invitálásnak nem tudok nemet mondani, azonnal megyek!
Zsófi, micsoda véletlen! Mehet a fondant alá dzsem, lehetőleg törd át szitán, hogy nem maradjon darabos, és forrósítsd fel, így kend rá a tortára, ezután hagyd kicsit szikkadni, és semmi baja nem lesz a fondantnak.
Ditta, megyek azonnal!
köszönöm a választ! Még két kérdés jutott eszembe: egyrészt vhol olvastam, hogy kukoricakeményítőt használsz a fondanthoz. Nekem burgonya keményítő van itthon, az is jó? Másrészt sima neszkávé jó lesz a színezéshez? Hogy csinálod, csak simán beleszórod a port, vagy főzöl kávét? Nagyon izgulok :)
Nem tudom, nem használtam még burgonyakeményítőt, de gyanítom hogy az is megfelel. De ha nem akkor porcukron is jól lehet nyújtani.
Nem főzök kávét, 2 az1-ben kávét szoktam erre használni, csak simán beleszórom. De volt olyan is amikor instant kávét kevertem hozzá, úgy, hogy csináltam egy kis mélyedést, abba tettem a kávét rá pár csepp vizet, nem többet, csak hogy kicsit átnedvesítsem a kávét, elmorzsolgattam, majd begyúrtam a fondantba. A 2az1-ben azért szerencsésebb mert kisebbek benne a szemcsék, könnyebben ellehet dolgozni. De azt is úgy csinálom, hogy belegyúrom, ekkor még pöttyös, nem is annyira a drapp, hagyom 15-20 percet állni, utána átgyúrom, ekkor szépen eloszlanak a szemcsék, erősödik a szín is.
hát megcsináltam. Persze nem volt időm kétféle színt csinálni, így csak barna lett. De nagyon könnyen kész lett, tökéletesen lehetett vele dolgozni, köszönöm szépen!
Itt találod a végeredményt: http://milegyenazebed.blogspot.com/2011/01/kiserleti-torta.html
egy kérdésem maradt: végül porcukorral nyújtottam, és nagyon matt lett tőle az eredetileg szép, melegbarna színű fondant. Mit kell tenni, hogy ez ne legyen?
Hát csak azt tudod tenni, hogy éppen csak hogy nyirkos kézzel átsimogatod,az nagyrészt levizi róla a porcukrot.
Megjegyzés küldése