2009. október 3., szombat

Torta házassági évfordulóra

...csak mutatom, hogy alakul már a sorminta is. Na jó, még kicsit girbe görbe, de azért már haladás, ezt már ki mertem engedni a kezem közzül. Tegnap vett a férjem egy habzsákot, hát ezzel lehet már dolgozni, de nem tökéletes, mert olyan anyagból van a zsák, ami nyomás hatására átereszti a krémet, és közel annyi krém jut a kezemre , mint a tortára. Na de mindegy, majd szerzek jobbat.

És egy pár kép a részletekről:


Sajnos a piros dolgok fotózása nagyon nem megy nekem, nem látszik tisztán a rózsa, amit nagyon sajnálok, mert szerintem eddigi legszebb rózsám. Sokkal több szirma volt, mint amennyi látszik, de nem kivehető.
A torta három lapból áll, két sima, egy kakaós, méretre 29x20-as lapok, amit úgy készítettem, hogy egy 29x 40-es lapot vágtam félbe(ezt 5 tojásból készítettem a szokásos módon), majd azokat ketté, a többiből itthonra készül finomság. Tehát a simából a felét használtam el, a kakaósból a negyedét.
Készült fél adag diós krém (legalább is ennyi kellett volna, én tévedésből egy egészet készítettem, de volt mire kenni:) ) és 2,5 adag vaníliás torta krém, aminek kb 2/3át utólag kakaóztam és ízesítettem rummal.
Rétegzés: sima lap, vaníliás krém, kakaós lap, diós krém, sima lap, kakaós krémmel bevonás.

17 megjegyzés:

galedith írta...

Hat en le vagyok dobbenve. Annyira ugyes vagy!!!
A kep miatt ne aggodj, igy is latszik, h milyen gyonyoru a rozsa! Minden elismeresem!!!

Yasmine írta...

Én is gratulálok, megint mesés! :-))
Az a szettben kapható habzsák kis műanyag csövekkel, az nem jó, a varrás mentén kijön a krém, ahogy Te is tapasztaltad. A profi habzsáknál nincs ilyen gond. Igaz, 1000 Ft-nál kezdődik, de remekül lehet vele dolgozni. :-)

Kiskukta írta...

Edith, köszi szépen!

Yasmine, én is profibra akarok beruházni, de csak habzsákot men szeretnék rendelni (a szállítási költségek miatt), megvárom, míg másra is szükségem lesz,addig el leszek ezzel. Amúgy ez nem csak a varrás mentén ereszetett, gyakorlatilag az egész felületén, csupa krém voltam a végére.

Névtelen írta...

Én már Neked csak még több energiát tudok kivánni, mert látom be fekteted rendesen, persze mindannyiunk örömére!

Kiskukta írta...

Névtelen, örülök, hogy tetszi neked amit csinálok!:)

trinity írta...

Már megint csodás tortát sütöttél-gratulálok!!!

Gasztroboszi írta...

Jövök megint gyönyörködni a tortáidban! Ez is nagyon szép! Biztos örültek az ünnepeltek!

Andi írta...

Jöttem csodát nézni,nagyon-nagyon szépséges:-))

Kiskukta írta...

Trinity, Andi, köszönöm szépen!

Gasztroboszi, igen, nagyon örültek, legalább is tudomásom szerint. Köszi!

egycsipet írta...

Jók lettek a gyűrűk, sokat játszottál végül velük!? ;)) A rózsa pedig egyenesen csodás, szerintem így is jól látszik.

Kiskukta írta...

Képezel egyáltalán nem, végül úgy készítettem, hogy egy jó nagy mogyorónyi fondandot lecsíptem, megömbölygettem, aztán a marcipán fórmázók közzül vettem a legnagyobb gömb végüt, azt jól beleszúrtam, majd utánna az újaimmal formáztam készre. Sokkal egyszerübb volt így mint sablonnal kivágni, majd gömbölygetni. És így sem kellett toldani sehol.

egycsipet írta...

Ez jó ötlet volt! ;)

Renata írta...

Szerintem hamarosan megnyílik a Cukrászda a Kiskuktához!

Judith írta...

Jajj, de szep lett ez is! A rozsa valoban gyonyoruseges!

Kiskukta írta...

Egycsipet, akkor jött az ötlet ép, mikor már hozzákezdtem készíteni, de tényleg jó volt, gyorsan meglettem vele.

Renáta, bár a próféta szólna belőled!:)

Köszi Judith!

margit2 írta...

Hogy Neked micsoda nagy türelmed van!!! Nagyon szép lett ez a házassági évfordulőra készített torta! :-)

Kiskukta írta...

Köszi Margitka!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails