2009. október 13., kedd

Tűzoltóautó torta




Most lusta voltam, nem készítettem fázis képeket, de ez nem egy olyan bonyolult forma amit nem lehet elképzelni, hogy hogyan raktam össze.

Készítettem 2x 3 tojásos kakaós tortaalapot 25x32 formábam, kb 3,5 cm lett magassága. Elvágtam így lett 4 db 25x 16 os lapom, a vastagsága még nem változott, most elvágtam lapjára kettőbe, így lett 8 db 26x16-os lapom kb 1,8 cm vasttagsággal.
6-ot egymásra rétegeztem, közzé kakaós krém került(3 adagot készítettem) és a 7-ikből pedig kivágtam a fent látható keskeny csíkot, azt is krémmel ragasztottam rá. Igazából rétegezhettem volna 7 lapot is, mert a végén maradt még annyi krém, hogy pont elég lett volna mégegy lapra, de féltem hogy nem marad elég krémem a bevonásra, a magasságát meg már megfelelőnek ítéletem, ezért nem tettem rá. Így megmaradt egy egész 25x 16-os lapocska, meg egy csonka, amiből kivágtam a tetejére a csíkot.
Hűtőbe tettem még bevonás nélkül, megvártam míg egy kicsit keményedik a krém, majd ezután levágtam srégen az elejéből, hogy kialakítsam az autó elejét. Ennyit kellett faragni az egészen. Illetve most jut eszembe, hogy a legelső lefektetett lap szélét is levágtam kb 45 fokba, és úgy tettem rá a tálcára, hogy a keskenyebb fele legyen alul, ez azért lényeges, mert a srég részt fekete fondanttal borítottam, így élőbe kicsit úgy hat a torta, mintha nem a földön ülne az autó, hanem a kerekein állna. A kép nem adja ezt a hatást teljes mértékben vissza, főleg mert nem sikerültek túl jól, de siettem is vele, meg a fényviszonyok ma abszolút nem jók.
Szóval miután a faragás megvolt bevontam krémmel az egészet, majd megint ment a hűtőbe kötni.
Utána már csak a díszítés volt hátra.
Ami még egyáltalán nem látszik a képen az az, hogy a "hűtőrács" felülete nem sima, hanem lenyomatoztam egy fém szűrő segítségével, így élőben egy finom szerkezetű rácsank néz ki.
Sokan kérdezték már levélben,hogy milyen festéket használok, most ide linkelem a helyet ahonna veszem, pirosat, királykéket, feketét és citromsárgát rendeltem, mindent ezekből keverek ki. Kakaóval színezem a barnát, így.

16 megjegyzés:

Limara írta...

A mindenit! Fantasztikusan ügyes vagy!:)

Edó írta...

Egy hires mestercukrasz is siman megirigyelhetne!

egycsipet írta...

Ismét szuper lett! Le a kalappal! ;)

Andi/cuki írta...

Gratulálok!:-))))

Kiskukta írta...

Limara, Edó, Egycsipet, Andi, köszönöm!:))

Süti Bazár írta...

A hétszázát, mekkora ötlet már megint!! És gyönyörű kivitelezés! Gratulálok! :-))

Jade írta...

Kepzelem a kis arcocskat, amikor meglatta....

Wise Lady írta...

Nahát! Le a kalappal.

Kiskukta írta...

Yasmine, az ötlet nem az enyém volt, én csak megvalósítottam.

Judith, arra én is kíváncsi lettem volna, egy barátunk kisfia kapta ma szülinapra, majd holnap megtudjuk mit szólt hozzá. De most tűzoltómániás, úgy hogy biztos örült neki.

Wise Lady, köszi.

trinity írta...

Nahát, igen lusta voltál:))) "Csak" egy zseniális tortát készítettél megint!!

Kiskukta írta...

Trinity fotózni volta lusta, nem egyszerű fázis képeket készíteni munka közben, ezt tudod te is, pedig sokoszor nem ártana. Sokszor már röhög a férjem, hogy hogy néz ki a fényképezőgépem a végére, de ez van.

ancsika írta...

Szia!
A hétvégére kellene készítenem egy tűzoltóautót. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék ilyen szép piros színt készíteni? Van Wilton gél festékem, de a múltkor katicát készítettem vele és nagyon szétesett a fondantom tőle! Mit javasolsz? Mire figyeljek oda?
Előre is köszi a választ!

Kiskukta írta...

Írtam a másik toránál, de ide is leírom, Ferrari tortánál megtalálod hogy készítem a pirosat:)

ancsika írta...

Szia!
Nagyon köszönöm még egyszer a segítséget, de akadtak további problémáim. Másnál nem olvastam ilyenről- vagy csak nem akadtam rá-, ezért kérdezem meg tőled.
Szóval: kisebb-nagyobb bakikkal sikerült bevonni a tortát, gyönyörű színe lett, de az volt a panasz rá, hogy nagyon töredezett amikor már tálalták. Mitől lehet ez? Megmondom őszintén, hogy most több margarint is raktam bele, nálam inkább már izzadt a torta, nekik meg tört otthon. Ráadásul az autó kerekei leestek, hiába olvasztott fondanttal ragasztottam fel őket. Mit ronthattam el?
Ha van egy kis időd nekem ezekre válaszolni, légyszíves tedd meg, mert nagyon elkeseredtem a hírek után!!! Legalább tudnám, hogy mire figyeljek oda!
Előre is köszönöm! ancsika
A tortám itt látható:
http://edeselet-ancsika.blogspot.com/

Névtelen írta...

Szia, neharagudj, hogy zavarlak!!Nagyon szepek a tortaid, szeretnem megcsinalni a tuzolto tortadat, de meg nem igazan szineztem fondant. Angliaban elek, eddig meg csak por es folyekony szinezot talaltam.Es egy tubusba levo kulonbozo szinu, vmit amivel a tortara lehet irni( igazabol nem lehet, de arra valo).Szerinted, ezzel a bizonyos irokaval lehetne szinezni a fondant?Ha nem, akkor a porbol mennyit kell hasznalni?Vagy majd latom, ha utolag adagolom hozza?Nehez belegyurni a szinezot, hogy egyenlees legeyn?
Elore is 1000 koszonet, a valaszert.
Udv:Moncs

Névtelen írta...

Szia!

Nagyon szép a tűzoltó torta. Én is szeretném a kisfiamnak megcsinálni. Lenne egy-két kérdésem. Mennyi fondant kell hozzá? Illetve a három adag kakaós krém az kb mennyi? valahol megtalálom a kakaóskrém receptjét is?

Köszi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails