Receptről csak annyit, hogy csokipudingos vajas krémet készítettem, 1 pudinghoz tettem még 1 ek kakaót is, 4 ek cukor, és 3 dl tejjel készítettem, 125 gr vajjal kavartam a végén ki. A lap a szokásos kakaós tortalap.
A továbbiakat a cukrászok, cukrásztanoncok, a nagyon tökéletesre törekvők ne olvassák, mert hasukat fognák a röhögéstől.
A borításhoz 170 gr csokit olvasztottam fel 4 ek olajjal, a torta 19 cm volt. Most a bevonással is nagyjából meg vagyok elégedve, bár még mindig nincs glitter rácsom, így nem tudtam, és nem is akartam folyatni rá a csokit, mert szerintem ahhoz lehet 300 gr csoki is kellett volna, hogy mindenhol befedje. Így a következőt csináltam, a csokit mindig a közepére öntöttem a tortának, a tortát előtte jól behűtöttem(!), a tetején nem is csináltam semmit, hagytam, hogy magától terüljön, és hagytam, hogy csíkokban lecsorogjon a torta oldalán, közben egy késsel szépen oszlattam el az oldalán. Ami lecsorgott a tányérra azt is a késsel felhúzogattam. Ekkor elég rücskös volt az oldala, betettem dermedni, de ezt így utólag átgondolva ki lehet hagyni. Mikor megkötött jól a csoki kivettem, majd a kést felmelegítettem, nem forróra(mert az nem tett volna jót a csokinak), csak annyira, hogy enyhén megolvassza a csokit, majd szépen körbe átsimogattam vele a torta oldalát. Időközben meg-meg langyosítottam(nyílt láng fölött 3-4 cm-rel). Elég szép és egyenletes lett így az oldala is, nem annyira, mintha ott is csak úgy magától folyattam volna a csokit, de nem is kellett hozzá annyi csokit felolvasztanom.
Szóval ez csak egy házi praktika, eddig ezzel értem el csokival való bevonáskor a legegyenletesebb felületet a torta oldalán.
26 megjegyzés:
Gyönyörű, kérek egy ici-pici szeletkét! :)))
Liamar, adnék én szívesen, de ez sem saját részre készült, így nem tudok. Köszi!:))
Nagyon szép lett! Jó ötlet Párom hasonló módon vonja be a tortát!
Király! rém kreatív vagy, engem roppantmód érdekelt az a rész, ami szerintem nekem is szólt:)
Jaj de szép! Kis szolid szerény, de gyönyörűűű! A bevonás ismerős,a sachert én is vakolgattam oldalt,nem is lett olyan szép.
Wow, nekem nagyon tetszik!
Szuperűl néz ki!
Nagyon szép lett a torta, és a csokimáz is gyönyörű rajta!!
Gyönyörű lett a torta!
én köszönöm az ötletet!:)
Nagyon gusztusos!
Ngayon mutatós,grtaulálok!A módszer remek!:))
A torta gyönyörű!:-)
Én is úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy mindenütt szép egyenletesen befedje anélkül, hogy különösképpen hozzányúlnánk, talán jóval több csoki kellene.
Ezekkel a csokis bevonatokkal hasonlóképpen szoktam elkínlódni, ilyenkor nem mer hozzám szólni senki...
Egyébként azt olvastam, hogy ha langyos sütőbe tesszük egy kis időre, akkor szépen elterül rajta a csoki. Ezt még nem mertem megkockáztatni a tölteléket féltve, de ki kellene próbálnom végre.
Mary, igen a férjed nagyon ügyesen vonja be a tortákat, mindig is ámulok!
Kata, ugye hogy nem rossz hogy leírtam? Örülök, ha hasznos neked is!
Köszi Moha!
Edith, köszi!
LiliBazsa, köszönöm!
Csibe, köszi!
Evódia, örülök, ha hasznos!
Macus, szerintem is!
Birgitta, köszi, majd próbáld ki!
Marica, ez a langyos sütős dolog érdekes, és lehet tényleg beválna,de én sem merném bevállalni egy krémes tortánál.
Nagyon szép ez is!:-)) Kipróbálom én is legözelebb!
Nincs esetleg néhány közeli kép a kis rózsákról?Nekem azok is nagyon tetszenek!
Andi, köszi! Remélem beszámolsz!
Krisztimiszti, van közelebbi, ha küldesz egy levelet elküldöm.
Hát, és megint az a bordó.. gyönyörűűűűű!
Noémi azt tudod, hogy eredetileg karosszéria lakatos? Amikor glettelték az autót az hasonlít a torta bevonáshoz! Különben meg nagyon türelmes és szerintem ez is számít!
Nagyon szép szolid!!
És jó az ötlet!!
Nagyon szép a tortád, ha lehet én parféból kérek, de csak egy kicsit.
Noémi! Ez ÁLOM GYÖNYÖRÜ ! És azok a rózsáááááák ! engem levesznek a lábamról. Annyira csodállak minden kreativitásoddal, türelmeddel együtt. Látszik a munkáidon, hogy igazi SZERELEM EZ!!! Na de én azt is mondom, hogy ezt csinálni nem csak szeretni kell, hanem születni is rá. Ugye, hogy van valami benne? Micsoda cukrászatot fogtok Ti még egyszer nyitni, ha felnőnek a lányaid:)) LEGYEN IGY. Őszinte gratulációm. Én csak egy rózsaszirmot simogattam meg, (merthogy nem szabad a máséhoz hozzányulni) s gondolatban bekaptam.
Szepyke, nekem is bejön:))
Mary, a türelem tényleg rengeteget számít, kell belőle bőven:D
Vica, köszi!
Vali, küldöm!:))
Viki, remélem igazad lesz:))
Nagyon szép!!! :-)
(Kiskukta, a segítségedet szeretném kérni. :-$ Férjem névnapjára tervezek sütni egy tortát. Nem ám akármilyet! Felbuzdulva a műveiden, rögtön egy focicsapat-címeres fondantosat. :-P
Tudom, hogy aligha sikerül majd, de azért csak megpróbálom.
Olyan dolgokat kérdeznék, hogy pl.a fondant meddig áll el? Elkészíthetem napokkal a bevonás előtt? Hűtőben tároljam? Még egypár kérdésem lenne - ha nem baj -, de most szaladnom kell. Még jövök. Előre is köszönöm! :-))
kaptál tőlem valamit!
Kata, a fondant eláll kamrában is több héten keresztül, szóval nyugodtan elkészítheted hamarabb. A rózsaszín fondathoz írtam amúgy egy kisebb összefoglalót, nézd át, ha van még kérdésed szólj, megpróbálok válaszolni.
Macus, köszi!
Ezt a tortát már nálam is nagyon nézegettem. Ha csokis, csak finom lehet. :-)
Megjegyzés küldése