3 adag kakaós krém került bele, és 3 adag pudingos krém (Dr. Oetker, Bourbon vaníliás)
A vaníliás krémhez:
3 tasak pudingpor
1200 ml tej
10 ek cukor
375 gr margarin
Ez a fajta pudingport még soha nem vettem, igaz túl gyakran nem veszek puding port, de megnézve a hátoldalát meglepődve láttam, hogy nem tartalmaz semmi mesterséges adalékot, még a színét is béta-karotin adja. Viszont, kicsit lágyabb puding készíthető belőle, így míg más pudingok esetében ez a tejmennyiség jó krémek készítéséhez is, ennél ajánlom, hogy csökkentse az ember, tasakonként kb 100 ml-vel.
A pudingot a cukorral elkevertem, feloldottam egy kicsi tejjel, a többi tejet feltettem főni, majd miután felforrt, akkor hozzá adtam a pudingos keveréket, és újból felfőztem, 2-3 percig hagytam hogy fotyogjon, közben állandóan kavartam. Hűtőfürdőbe tettem, néha belekavartam, hogy nem bőrözzön be. Majd ha kihűlt a szobahőmérsékletű felhabosított margarinhoz adtam, ezzel is jól kikavartam.
A 3 tojásos lapokat középen ketté vágtam, majd lapjában is ketté vágtam, így kaptam 8 vékony lapocskát.
6 lapocskát megtöltöttem vanília krémmel.
Majd kívülről kakaós krémmel vontam be.
A maradék két lapocskát még ketté vágtam, ezt kakaós krémmel töltöttem meg, ebből lesz a tető szerkezet. Mindkettőt betettem a hűtőbe hűlni.
Egy dologról nem készült kép, a 2 tojásos piskótát középen ketté vágtam, így két kissebb lapom lett, ebből lett a cserép a tetejére, , tetejét megkentem kakaós krémmel, ez is bekerült a hűtőbe. Mielőtt ezt megtennénk, vágjunk le az oldalaiból szélességében annyit, hogy csak 2-3 cm-vel legyen nagyobb házikó szélességétől.
Miután lehűlt a krém nedves késsel jól elegyengetjük a ház alapján.
Szúrunk bele hurka pálcákat merevítésnek (ebben az esetben ez nagyon fontos volt, mert a vaníliás krém nem lett valami kemény, a tetőszerkezet kinyomta volna, ha merevítés nélkül teszem rá. Erre pedig egy kartont teszünk, amit előre bevonunk frissentartó fóliával.
Miután lehűlt a krém nedves késsel jól elegyengetjük a ház alapján.
Szúrunk bele hurka pálcákat merevítésnek (ebben az esetben ez nagyon fontos volt, mert a vaníliás krém nem lett valami kemény, a tetőszerkezet kinyomta volna, ha merevítés nélkül teszem rá. Erre pedig egy kartont teszünk, amit előre bevonunk frissentartó fóliával.
A tetőszerkezethez a kakaós piskótákat átlósan elvágjuk.
Majd rátesszük a házikóra, középen megkenjük krémmel, hogy összeragadjanak.
Majd rátesszük a házikóra, középen megkenjük krémmel, hogy összeragadjanak.
Majd bevonjuk a maradék krémmel., és krémből még hagyjunk egy kicsit mert szükségünk lesz még rá.
Elegyengetjük. Hűtőzés után könnyebb.
Elegyengetjük. Hűtőzés után könnyebb.
Majd kakaós fondant (én egy kis fehérrel világosítottam rajta )nyújtunk, és egyszerűen vonalzóval feldaraboljuk.
Majd ezzel borítjuk a házat.
18 megjegyzés:
De jó lett ez is!! Nagyon ügyes vagy, elmehetnél hivatásos tortakészítőnek :)
Nagyon jó, hogy lépésről lépésre megmutattad, ez nagyon nagy segítség nekünk. Nagyon ügyes vagy, gratulálok. Hamarosan én is felteszem a blogomra az elmúlt hónap terméseit.
Lúdanyó, nem titkolom a szándékom, szeretnék ezzel foglalkozni, élvezem nagyon, kikapcsol. Jó volna egy munkahely hozzá.
Annuska, köszi szépen! Én is netről tanltam a dekorálást, szeretnék a bejegyzéseimmel az érdeklődőknek segíteni.
Jajjj de szép,,,,nagyon ügyes vagy!
Nekem is nagyon tetszik! Nagyon aprólékos munka lehetett, minden elismerésem a tied! :)
Csak gratulálni tudok ismét! Szenzációs! :-))
Ez megint nagyon jól sikerült,ügyes vagy! Olyan kis helyes mesebeli házikó!
Gratula, szép munka!!!
Remek lett! Nagyon ügyes vagy!:))
Hát Noémi!Kíváncsi vagyok,mivel tudod még fokozni.......Szuper!
Ismét szuper lett a tortád, gratulálok! :)
Szuper a blogdizájn,szuper a torta,szuper vagy te is:-)
Nagyon-nagyon ügyes vagy,gratulálok!
Micsooda jó ötlet!
Hanna/Jazmin köszi szépen!
Gasztroboszi, köszi neked is, jól látod, aprólékos, sok időt és türelmet igényel.
Yasmine:))
Moha, köszi!!!
Ottis, köszönöm!
Mónika, köszi!
Andrea, én sem tudom még:) Köszi!
Egycsipet, nagyon köszönöm!:)
Belly, jót derültem rajta, köszi!:)
Andi, az ötlet nem az enyém volt, én csak kiviteleztem. Köszi!
Szia!
Nézz be hozzám ,vár rád egy kis frissítő:-)
Köszi Belly, az most jól is esne!
Szia!
A napokban nézegettem a fantasztikus tortáidat.Gratulálok: nagyon ízlésesek és gyönyörűek!
Egy kis segítség:-) céklaport bió
boltban 70ft-ért lehet kapni,ha nem találsz nagyon szívesen küldök itt van.
üdvözlettel és köszönettel a sok jó
tippekért. Éva
Kedves Éva, köszönöm szépen az infót, utánanézek, mert sokszor jól jönne!
Megjegyzés küldése