Kicsi torta kellett legyen, mert a családban csak ő szereti a túrós sütiket.
Volt egy kakaós tortalapom megmaradva még hétvégéről, azt használtam fel hozzá, bár szerintem ehhez jobban ment volna egy sima lap.
Hozzávalók a krémhez:
250 gr túró
3 dl tejszín
1 szűk evőkanálnyi zselatin
1 dl víz
porcukor ízlés szerint
5-6 nektarin
A barackot felkockáztam, majd enyhén cukrozott vízben felzubbantottam, szűrőbe szedtem, hagytam hogy csöpögjön.
A túrót szitán áttörtem. A zselatint a vízbe beáztattam, hagytam kb 8 percet dúzzadni, majd felmelegítettem mindaddig míg fel nem olvadt teljesen.
A tejszínt 3 ek porcukorrral felvertem. A felvert tejszínből tettem egy kanálnyit a zselatinhoz, elkevertem benne, majd az egészet ráöntöttem a habra, óvatosan elkavartam. Hozzáadtam a túróhoz, óvatosan összeforgattam. Kóstoltam, ízlés szerint tettem hozzá még porcukrot.
A lapot ketté vágtam, majd egyiket beletettem a tortaformába, rátettem a túrós keverék felét, erre szórtam a kockázott barackok felét, belenyomkodtam, rátettem a másik lapot, erre a krém másik fele, rá a barackok másik fele, belenyomkodtam, betettem a hűtőbe dermedni.
Így nézett ki:
Mikor megdermedt a krém kivettem, közepére tettem a felezett barackokat.
A barackok szélénél elvágtam a sütit, úgy hogy figyeltem, hogy azért kocka legyen.Áttettem egy kisebb tortakarikára, alá tortapapírt tettem.( A süti széle megmaradt nekünk.)
Elővettem a fondantot, barnám volt, fehérem nem, de rózsaszínem igen, így egy kicsi rózsaszínt összekevertem ugyanannyi barnával, kaptam egy világosabb barnát. Majd egy adag sötét barnát és egy adag világosabbat
összegyúrtam, de csak annyira, hogy maradjanak benne csíkok, majd kinyújtottam. Így szerintem jobban hasonlít a fa mintázatára.
Egyszínű sötét barnával keretet adtam neki, így az egyenetlenségek is eltűntek. A keret rész hátoldalát csak sima vízzel kentem le, így ragasztottam rá a másik fondantra.
A barackokat nagyon vékonyan leöntöttem egy kis zselével (1 dl-ert készítettem, kb fele megmaradt) de a zselét hamarabb készítettem el, betettem a hűtőbe, közbe rá-rá néztem mikor kezd kocsonyásodni, akkor tettem rá, hamarabb nem érdemes, mer össze vissza csorog. Betettem a hűtőbe vártam míg teljesen megdermed a zselé, majd három levelelcskét is tettem a barackok közzé.
Elővettem a fondantot, barnám volt, fehérem nem, de rózsaszínem igen, így egy kicsi rózsaszínt összekevertem ugyanannyi barnával, kaptam egy világosabb barnát. Majd egy adag sötét barnát és egy adag világosabbat
összegyúrtam, de csak annyira, hogy maradjanak benne csíkok, majd kinyújtottam. Így szerintem jobban hasonlít a fa mintázatára.
Egyszínű sötét barnával keretet adtam neki, így az egyenetlenségek is eltűntek. A keret rész hátoldalát csak sima vízzel kentem le, így ragasztottam rá a másik fondantra.
A barackokat nagyon vékonyan leöntöttem egy kis zselével (1 dl-ert készítettem, kb fele megmaradt) de a zselét hamarabb készítettem el, betettem a hűtőbe, közbe rá-rá néztem mikor kezd kocsonyásodni, akkor tettem rá, hamarabb nem érdemes, mer össze vissza csorog. Betettem a hűtőbe vártam míg teljesen megdermed a zselé, majd három levelelcskét is tettem a barackok közzé.
14 megjegyzés:
Hát lehet, hogy elkészíteni könnyű, de ezek az ötletek!! Ezt csak Te tudod!! Ilyen tortát se sokan kapnak ajándékba... Egyedi, ötletes, zseniális!! :-))
Ugye cukrász vagy, mikor épp nem babázol? Máskülönben el sem tudom képzelni, hogy kerül ki a kezedből ilyen sok csoda...Gratulálok!!!!Remekmű!!!
Yasmine, aranyos vagy, köszi!
Trinity, nem vagyok cukrász, sütni édesanyámtól tanultam, dekorálni meg Margit2 oldalán a tortasuliba. Szeretem csinálni nagyon, talán ez tükröződik. De szívesen dolgoznák cukrász műhelybe, sőt ha lenne pénzem tuti csinálnék egy műhelyt. Sajnos jelenleg nem tehetném meg, de hátha egyszer összejön. Köszi!
Nagggyyön tuti az ötlet!
Nagyon kreatív vagy!Ja,és az íze is jó lehetett!Gratulálok!
Ez nagyon helyes lett, tényleg csudajó ötleteid vannak! ;))
annyira szééép. Nagyon kreatív vagy, ma megint tanultam valamit!
Andi, köszi! Ízre is jó szeritnem.
Egycsipet köszi!
Timus, örülök, hogy segíthettem benne. Köszi!
Itt hüledezek... Bámulatos!
Kreatív, gyönyörű és biztos rettentő finom is!
Nah, kérem, hát ez! Nagyon ügyes vagy! És még túrós is.
Viki, örülök, hogy tetszik!
Szepyke, köszi!
No, ha nem profi vagy, akkor kétszeresen emelem kalapom!!!
Trinity, köszi! Bár előtted is sok-sok kalapot meg lehet emelni!
Szia Kiskukta!
Ebben a pillanatban tévedtem az oldaladra Limarától. Még nem néztem meg mindent, de már most meg kell jegyezzem, hogy amiket eddig láttam, azok fenomenálisak!!! Üdv.: Orsi (swe)
Nudleee orulok, hogy tetszik a blogom, jo nezelodest!
Megjegyzés küldése