Sütünk hozzá egy tojásból egy kakaós lapot 25 cm-is tortaformában, de lehet 2 tojásból is, és akkor felülre is kerülhet egy réteg lap.
Krém hozzávalói:
300 gr házi krémsajt (következő alkalommal csak 200 gr-ot teszek, annyi is elég úgy gondolom)
400 ml tejszín
200 gr fehér csoki
1 ek olaj
150 gr kókuszreszelék
10 gr zselatin
50 ml víz
A csokit feltördeljük, egy vastag aljú edénybe tesszük, rátesszük az olajat, majd közepes tűzön folyton kevergetve felolvasztjuk, időnként levesszük a tűzről (azért, hogy nem melegedjen túl a csoki), ott is keverjük. Mikor felolvadt egy keverőtálba a krémsajtot a csokit és a kókuszreszeléket elkeverjük.
A zselatint feloldjuk a vízzel, felforraljuk, félre tesszük hűlni.
A hideg tejszínt jól felverjük(dl-ént 1 ek porcukorral) majd belőle egy kanálnyit a zselatinhoz kavarunk, majd a tejszínes zselatint a felvert tejszínhabhoz öntjük, a mixer habverőivel elkavarjuk benne, majd a kókuszos péphez adjuk, óvatosan és türelemmel (mert a kókuszos cucc elég kemény) ezzel is elkeverjük. Közben kóstoljuk, és ízlés szerint cukrozzuk (ez több porcukort igényelt mint az eddigi krémsajtos krémek, ezért gondolom, hogy csökkentem következő alkalommal a krémsajt mennyiségét).
A lapot a tortatányéra tesszük, köré tesszük a tortagyűrűt, ráhalmozzuk a kókuszos krémet, elegyengetjük. Betesszük hűtőbe dermedni. Mikor megdermedt (nálam 3 óra alatt tökéletes lett) elvágjuk egy éles késsel a tortakarika mellett, levesszük róla a tortakarikát, egy nedves késsel kicsit elegyengetjük a felszínét, de ez nem fontos, akár el is hagyhatjuk, majd tetszés szerint csokit csorgatunk rá.
Ha kibírjuk hogy ne szeljük fel rögtön ,akkor még hűtjük egy kicsit, ha nem bírjuk akkor vágunk belőle, és akkor a friss csoki így elmaszatolódik az oldalán, de ettől még ugyanolyan finom lesz.
Még a tortát nem evő nagylányom is evett belőle egy vékony szeletkét, és ez nála nagy szó.
Ui: következő alkalommal két tojásból sütném a lapot, ketté vágnám, és úgy rétegezném, hogy lap, kókuszkrém, lap kókuszkrém, majd a tetejére ugyanígy csoki. Számomra túl soknak tűnik ennyi krém egyben, bár nagyon finom, de sok.
14 megjegyzés:
Jöttem nézni, hogy miket alkottál! ...Nagyon szép lett a "Csokitortád, ami ez előtt van!... De ez a fehércsokis-kókuszos torta is nagyon finom lehet! :-)
Én citromos tejszínes túrótortát készítettem a hétvégére, aminek az aljára szintén kakaós piskótát sütöttem. Imádom ezt a variációt.
....De most ez a kókuszos is felkeltette az érdeklődésemet! :-)
Jesszusom, de imádom a kókuszt!!!
És ez nagyon szép kis torta lett!:)))
Margitka, nagyon aranyos vagy! Nemsoká megyek hozzátok a többieknek is megmutatni!
Szepyke, köszi! És egyáltalán nem nehéz megcsinálni.
Mmm, ez biztosan nagyon finom lehet. :))))
Tarthatnál nekem tanfolyamot tortakészítésből.:))
Egycsipet, az!
Mónika,:))
Ez is gyönyörű, mint az előzőek!
Átállok a házi torták készírésére. A kisebbik fiam szülinapja lesz az első alkalom. Amikor meglátta a tortáidat, azt mondta, ilyeneket kér. De: ő is segíteni akar.
Lehet, hogy jövök majd kérdezősködni JHozzád. Lehet?
A tesóm szereti a kokuszost,megpróbálom a szülinapjára!Nagyon jól néz ki!
Macus, örülök, hogy benéztél! Megnéztem a blogodat, nagon tetszik. Természetesen segitek mindenkinek abban amit tudok, gyere nygodtan. De nem vagyok cukrász, csak saját tapasztalataimat írogatom le ide.
Andi, ha szereti a kókuszosat, akkor biztos nem fog csalódni benne! Ép most eszegettem meg egy szeletkét, és ráébredtem, hogy saját részre következő alkalommal két lapal fogom készíteni, túl soknak tűnik nekem így egybe ennyi krém, de finom, csak ütős. De ez ízlés dolga. Úgy tenném, hogy lap, fele krém, lap fele krém, tetejére csoki cirkálás.
Igazad van,úgy nem annyira tömény,annak aki nincs úgy oda a kókuszért.
O, milyen jol nez ki!
Judith köszi!
Kipróbálnám, de .. házi krémsajt helyett lehet mást is használni?
szia! A színezéshez lehet használni sima ételszníezőt is?
Megjegyzés küldése