2010. április 26., hétfő

Nyújtható fondant készítés képekben

A Kifőztük újság 2-ik számába készítettem ezt a képsort, most a blogomba is felteszem, hátha segítséget jelent pár embernek.
Receptet hozzá megtalálhatjátok ITT, ahová csak a sima fehér receptjét írtam be, ITT megtalálható a céklával színezet és egy összefoglalót a gyakori kérdésekkel, ITT pedig a kakaóval színezett fondant.

Első lépésben a porcukort egy sűrű szitán (pl teaszűrő) átszitáljuk, ez lényeges momentum, fontos, hogy minél finomabb porcukort kapjunk. Egy részét a porcukornak félre pakoljuk, a keverő tálban pedig egy lyukat képezünk a porcukor közepébe.

A zselatint a folyadékkal összekeverjük. Én eleve abban az edényben szoktam ezt tenni, ami illeszkedik egyik lábasomra, így kevesebbet mosatlanítok.

Időközben egy lábasba teszünk kb 2-3 ujjnyi vizet forrni, mikor forr rátesszük a zselatinos folyadékot, addig melegítjük, míg teljesen felolvad a zselatin. Közben kavargatjuk.

Mikor felolvadt hozzátesszük a mézet és a margarint,

majd addig kavargatjuk, míg teljesen feloldódik benne a margarin.

A zselatinos masszát a porcukorhoz adjuk, majd kanállal kavarjuk bele a porcukort, mindaddig, míg bírjuk, utána kezünkkel gyúrjuk tovább hozzá a porcukrot. Én ebben a keverőtálban szoktam végig gyúrni, van aki kiveszi, és munkalapon gyúrja készre, nekem így jobban kezemre áll, de mindegy, hogy hol csináljuk.

Addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg szép egynemű, gömbé álló, kézhez még jócskán tapadó masszát kapunk. A porcukrot a vége felé már csak kanalanként adagoljuk, és addig ne tegyünk hozzá újabb adagot, míg jól nem dolgoztuk bele a masszánkba, mert lehet már az az 1 kanál elegendő. Ha tortát szeretnénk bevonni vele hagyhatjuk lágyabbra, figurák részére kicsit keményebbre, ezt gyakorlattal lehet kitapasztalni.

Miután készen vagyunk csomagoljuk duplán bele egy frissentartó fóliába, a fóliát jó ha még az elején odakészítjük, mert ragacsos kézzel nehéz a fóliával bánni. Hagyjuk pihenni a kész maszát szobahőn kb. 6 órán át.

175 megjegyzés:

Ramimami írta...

Köszönjük szépen a részletes leírást. Hamarosan aktuális lesz a tortázás, addig begyakorlom. Eddig a cukrász nagykerben beszerezhető PS (hamis marcipán)-el dolgoztam, ami ugye nem olcsó.
Millió köszönet érte!!!!

Bianka írta...

Na ez nagyon jó, mert fogalmam sem volt, hogyan lesz nektek olyan szép tortáitok.
Köszönöm

Melinda írta...

Soha jobbkor! A hétvégén lesz a szüleim 50. házzasági évfordulója és ilyen fondantos tortát szeretnék nekik készíteni. A múlthéten már kinéztem nálad a receptet, most itt a tuti leírás. Alig várom, hogy hozzáfogjak. Köszönöm!

Kiskukta írta...

Ramimami, Bianka, Melinda, örülök, ha tudjátok használni! Remélem sikerült is majd nektek, jó kreatívkodást!

Andi/cuki írta...

Jaaj, csak már egyszer venném a bátorságot!:-))
Talán a fiam névnapjára..Nagyon jól leírtad, s a fázisfotók is jók nagyon!:-))

Kiskukta írta...

Andi, egyszer csinálj inkább egy kis próba tortát, ha van valami gubanc szólj, é segítek, hogy névnapra jó legyen!:)

Kati írta...

Köszönjük! :-)

Carrie írta...

Nagyon köszönöm a leírást, a mail-es segítséget is. Sikerült a próbatorta, nagyon szépen nyújtható lett és simult a próbatortára a jövő heti szülinap előtt. :-D (majd elbénázom akkor...)Beszerzek színezéket és kezdődhet az alkotás.

Kiskukta írta...

Carrie, nagyon örülök! Meglátod menni fog jövő héten is! Jó alkotást neked!

H. Mária írta...

A múltkor készítettem ilyen masszád, de ott ronthattam el, hogy nem szitáltam át a porcukrot. De most kinyomtatom ezt a bejegyzést (képekkel együtt) és ezután így készítem majd. :)
Vasárnap május 9-én lesz a Timike szülinapja és szeretnék egy nagyon újat készíteni. Innen fogom az ötletet venni. Sőt a receptet is. :)
Köszi a képes bemutatót. :)

Erika írta...

Szia !
Most kevertem be, eddig jól viselkedett és még úgy is néz ki, mint a tiéd ! Holnap fogok vele dolgozni, már alig várom !
Addig is mindent köszönök: Erika az ercsihamiról !

Kiskukta írta...

Erika nagyon örülök! És drukkolok, hogy holnap is jól viselkedjen, jó kreatívkodást neked!

Kata írta...

Szia! Tegnap bukkantam rá az oldaladra. Nagyon ügyi vagy!!! Tudnál segíteni abban, hogy milyen zselét használsz? A jövő héten lesz a lányom szülinapja és neki szeretnék egy szupi tortát készíteni. Előre is köszi a válaszod.

Kiskukta írta...

Szia Kata! Üdv itt!
Horvát Rozi sima étkezési zselatin.

Kiskukta írta...

Majd remélem beszámolsz, jó kreatívkodást!

Kata írta...

Köszi a gyors válaszod! Persze, hogy beszámolok. Remélem, hogy sikeres lesz ez a hatalmas vállalkozásom. :)

Kata írta...

Még egy kérdés: Gondolom, nem véletlen, hogy a fondantba margarint használsz. Vajjal nem működik? Ugyanis az a helyzet, hogy enyhén vajfüggő vagyok. Margarint kb. 20 éve nem használok semmihez.

Kiskukta írta...

Kata, használj nyugodtan vajat, azzal is működik, bár biztos kevesebb cukort fog felvenni vele. Az az igazság, hogy én sajnálom bele tenni, mert én kivéve a kakaóval vagy kávéval színezettre úgy tekintek mint csomagolóanyag, mert azoknak a tömény édes íz mellett van egy kis egyébb íze is, és azokat ezért szívesen megeszem, a többit inkább félre tolom. Az ételszínezővel színezetteket meg kifejezetten kerülöm. Szóval én csak ezért használok hozzá inkább margarint. De sokan jobban szeretik mint a marcipánt (én azt sem szeretem), szóval ízlés kérdése ez az egész.

Kata írta...

Köszi a sok segítséget!!! Az eredményről majd beszámolok. Addig meg minden jót, süssél-főzzél sok finomságot, amilyeneket eddig láttam Nálad!

Angéla írta...

Szia!
Fantasztikusan jók a sütijeid! Irigykedem,hogy milyen ügyes vagy ! Azt szeretném kérdezni, hogy a fondant csak felhasználás előtt lehet elkészíteni, vagy esetleg hamarabb is ?Ha igen, akkor, meddig lehet tárolni?

Kiskukta írta...

Szia Angéla!
Üdv itt! köszönöm a dicséretet!
El lehet készíteni nyugodtan akár 2-3 nappal is előbb, szobahőn tárold felhasználásig, utána is csak karmába szoktam tartani, és simán eláll akár 2 hónapot is, bár nálam már nincs annyi ideje egy adagnak, mert gyakran készítek bevonatos tortát.

Angéla írta...

Szia!
Köszönöm szépen a gyors választ, most már nyugodtan megcsinálom hamarabb is mint ahogy szükségem van rá.

Laura írta...

Szia!
Nagyon ügyes vagy , és kreatív! Csak tegnap találtam meg az oldalt de nagyon sok hasznos segítséget sikerült itt találni ..Hétvégére fogok a keresztfiamnak tortát készíteni remélem sikerül is . Még nem készítettem bevonatosat mindig habbal díszítettem de most kipróbálom .Remélem sikerül is .
Köszi a sok hasznos tanácsot
Laura

Kiskukta írta...

Laura, örülök, hogy rámtaláltál, és örülök, hogy tetszik amit csinálok, sok sikert neked!

Névtelen írta...

Szia Kiskukta!
Gratulálok a csodás tortáidhoz, ennivalóan jól néz ki mindegyik!

Jövő héten lesz a lányom 2-ik szülinapja, és a recepted, a jó leírás alapján úgy döntöttem teszek egy próbát.
Úgy terveztem, hogy bevonom ezzel a masszával és csinálok valami figurát rá. Hello Kittyt tervezek, így a bevonatot szerintem kakóval színezni fogom. Kitty marad fehér, a rucija rózsaszín lenne. A kérdésem az, hogy céklalé esetén ez főzzek meg egy céklát? :) Cékla helyett színezhetek-e esetleg szörpivel?
Üdv.Brigi

Névtelen írta...

Szia!
Én is próbáltam már ezzel a bevonattal dolgozni, de 3-ból 2x a kukában landolt az egész. Széttöredezett. Hiába hagytam lágyabbra vagy keményebbre, nem használt semmi. Egyszer sikerült csak (valami csoda történhetett). Semelyik porcukor nem segített.Azóta annyit fejlesztettem rajta, hogy pillecukrot csinálok belőle (ami majdnem ugyanez csak felhabosítva). Te mikor teszed bele az ételfestéket? Mert amikor én elkezdem színezni, azonnal elkezd töredezni és szétomlik az egész, hiába gyúrom bele a margarint és melegítem, nem használ semmi. A végén pedig inkább egy vajas tésztára hasonlít az állaga, tehát szétmálik.
Neked nem szárad keményre ha levegőn van a torta?
Nem tudom, hogy én csinálok-e rosszul valamit, de az esetek nagy részében valahogy nem akar összejönni a massza. Van valami bevált trükköd, ami segíthet nekem?
Köszönöm!
Üdv: Noémi

Névtelen írta...

Ja, még egy kérdés!
Mikor felolvadt a zselatin leveszed a tűzről a folyadékot és úgy olvasztod bele a margarint, vagy még mindig a tűzön és "gőzölöd" tovább?
:-D
Pusz
Noémi

Névtelen írta...

Szia!

én azt szeretném megkérdezni, hogy az így elkészített masszát meddig lehet tárolni a hűtőben? és ez a mennyiség egy tortára van kiszámolva? előre is köszi
Üdv Mónika

Kiskukta írta...

Szia Noemi!

Sajnalom, hogy igy jartal. En a porcukrot tartom ludasnak, sajnos mostanaban sokszor tapasztalom en is, hogy nem egyforma a porcukor minosege. Ha mar egy kicsit szemcsesebb mar akkor is sokat romlik a minoseg. Amit tehetsz, hogy utandaralod meg a porcukrot. Festeni ha sok szinesre van szuksegem, akkor begyuras elott szoktam megfesteni, ha kevesre akkor csak utanna, a mar pihentetett maszat festem.
Nekem nemszarad meg tobb nap utan sem meg a toran.
Altalaban gozon hagyom, de mar nem eg alatta a lang.


Szia Monika!

Nem kell hutobe tarolni, eleg neki a kamra hidege is (meg nyaron is) nincs benne semmi romlando. 2 honapig biztos elall, ettol tobbet is elallhat, de nekem ennyi volt a maximum amig nem fogyott el.
Egy kb 26 cm tortara kb 700 g kesz masszat szoktam kinyujtani, de ebbol leszenk leeso reszek, nekem altalaba 900 g az 1 adag, szoval boven marad a diszitesre is.

Névtelen írta...

Szia!
Ma elővettem egy régebbi torta bevonatának maradványait, kiszúrtam egy korongot és virágokat belőle. De ez a bevonat is elkezdett szétperegni, holott ezzel semmi gond nem volt, mert egy nagyon szép tortát dekoráltam vele. Kiszúrás közben elkezdtem gondolkozni. Nem lehetséges, hogy nem bírja a többszöri mikrózást? Lehet, hogy a porcukor nem viselkedik megfelelően az újramelegítgetés miatt?
Úgy gondoltam, hogy megkérdezlek téged is, hogy te miként látod ezt.
Mert erre nem is gondoltam eddig, de visszagondolva a szétesett masszáimra, lehet, hogy ez a probléma forrása nálam és nem is az ételfesték.

Üdv:
Noémi
(már megint :-D)

Kiskukta írta...

Noemi, en nem szoktam mikrozni, csak telen, ha nagyon kemenyre dermed a karaban a massza, akkor is csak ovatosan. Ebben a melegben konnyen atgyurhatonak kell maradjon szoba(kamra)hon a fondantod. Ha nem marad viszonylag konnyen atgyurhato akkor gyurj bele kevesebb porcukrot. De a tobbszori mikrozas sem hasznalhat a masszanak, szerintem sokat szarithat rajta.

A. írta...

Nem tudod,lehet-e nem állati zselatint kapni? Vegaként semmilyen zselatinos dolgot nem tudok elkészíteni..Vagy nem lehet mást használni helyette?Köszi!

Kiskukta írta...

Szia Kremy!
Van az agar-agar, ami tengeri vörösmoszatokból nyert sűrítő- és zselésítő anyag, talán azzal lehetne helyettesíteni, de arányaiban nem tudom hogyan. És sajnos azt sem tudom, hol tudnád beszerezni. Régebb olvastam valamelyik cukrásznagyker honlapján, hogy van, de nagy kiszerelésben árulták, és elég drága volt úgy egyben, kipróbálásra nem volt értelme megvenni.

Névtelen írta...

Szia!

Először is gratulálok ehhez a sok remekműhöz!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a margarin helyett, ha kókuszolajat(olyan mint a zsír állágra is) használnék az megfelelne?
Válaszod előre is köszönöm!
Csipi

Helcsi írta...

Egyszerűen lenyűgöző, milyen csodálatos tortákat készítesz! Rendkívül ötletes, csodaszép, ízléses!
Ebből kéne élned! :-)))

Névtelen írta...

szia!
NIncs esetleg valami ötleted folyékony fondant készítéséhez? Eszterházi tortához lenne rá szükségem.
Köszi szépen:Reni

Kiskukta írta...

Reni, itt van pl., mártó fondant reci:
http://kiprobaltrecik.extra.hu/, én még nem csináltam, de Pannika receptjeibe megbízok.

Kiskukta írta...

Látom nem hozza be direktbe a link, szóval felhozott oldalon a grillázsra kattints, majd a Pannika konyhája, ott meg a mignonhoz puncskrém készítése.

feleség írta...

Noémi, csak lapzselatinom van itthon, azzal is meg lehet csinálni, vagy mindeképp porzselatint szerezzek be hozzá?

Kiskukta írta...

Allia, biztos elkészíthető lapzselatannal is, de arányokat nem tudok írni, mert nem próbáltam még.

Abi írta...

szia! hét gratulálok! nagyon szép, ötletes, és gondolom finom is mindegyik. egyszer szívesen benéznék hozzatok újra:)) főleg ha valami "próbasütin" dolgozol:))

Kiskukta írta...

Abi, ha jöttök lesz próbasüti, ígérem, csak szóljatok előre. De jó is lenne:))

Zsuzsi írta...

Szia!

Én most szeretnék először ilyet csinálni és szeretném megkérdezni hogy miből mennyi kell női test tortát szeretnék bevonni.
Válaszod előre is köszönöm.
A masszát megcsinálnám 7.-én, és a tortát 8.-án

Zsuzsi

Kiskukta írta...

Szia Zsuzsi! Mekkora lesz a kész torta? Én úgy számolok, hogy egy kb. 24 szeletesre bőven elég 1 adag, díszítéssel együtt.

Roxy írta...

Szia.
Örülök hogy rátaláltam erre az oldalra.Már napok óta böngészem.Mert idén én szeretném sütni a lányom szülinapi tortáját.Barneys tortát tervezek.Remélem sikerülni fog a fondant.Már alig várom hogy kiprobáljam.
Egy kérdés:Lila szint hogy tudnék létrehozni ételszinező helyett?
Üdv.Roxy

Kiskukta írta...

Szia Roxy!
Itt nézd meg,
http://kiskukta.blogspot.com/2010/12/olvasoim-kuldtek-3.html
egyik olvasóm (Kata, 6-ik kép a bejegyzésben) készített egy tortát, feketeáfonyával színezett többek közt, bár nem lett tökéletesen lila, de szerintem célnak megfelelne.

Monyeszka írta...

Szia!

Először is én is szeretnék gratulálni a sok gyönyörűséghez amiket csinálsz!Elképesztő! Az lenne a kérdésem hogy most először fogok fondantot készíteni a kisfiam szülinapjára szeretnék egy spongybob tortát és a fondantot porcukron nyújtod vagy keményítőn?Ötleted tudnál adni hogy hogyan tudnám a legjobban megcsinálni a tortát?Mivel szinezzem a részeit?

Köszönöm a segítséged előre is

Kiskukta írta...

Szia Monyeszka!

Köszönöm szépen!
Keményítőn jobban szeretem nyújtani, a porcukor könnyebben alácsomósodik, de ez lehet csak megszokás kérdése.
A festés ha élethűre szeretnéd, akkor csak festékkel tudod megoldani, kivéve a barna, azt lehet kakaóval. Nem tudom mennyit tudsz festékre ráfordítani, de ha jó minőségűt szeretnél, és nem csak most szeretnéd használni, akkor érdemes por alapú vagy Wiltonos zselés festékbe beruházni. Ha nem, akkor a sárgát megoldhatod folyékony festékkel is, ez esetben már a zselatin oldásakor ad hozzá a festéket, a feketét megoldhatod széntablettaporral, pirosra nincs használható ötletem.
Minden esetre tanácsolom, hogy azért egy próbatortát készíts.

Kiskukta írta...

http://www.google.hu/images?um=1&hl=hu&biw=1024&bih=673&tbs=isch:1&sa=1&q=spongebob+cake&btnG=Keres%C3%A9s&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Itt találsz ötleteket a tortára.

Monyeszka írta...

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod!És ilyen szinezős festék port hol lehet beszerezni mert a nagy áruházakban nem találni ja és még széntabletta port is merre lehet kapni?Folyékony színező alatt azt a kis zöld dobozost érted azt hiszem hogy Szilas a neve. Nekem olyanok vannak krémeket azzal színezek de a fondanttal nem tudom hogyan viselkedni mert hogy vízalapú azt hiszem!

Üdv

Kiskukta írta...

Igen, a Szilasra gondolok. Én sokszor használom a málnapirosát, de mindig úgy, hogy már a "főzéskor" hozzáadom, leszámítva a víz mennyiségéből. Fél adagra 1 evőkanál már erős pinket ad. Sárgát nem szoktam így használni,de biztos lehet azt is.
Por vagy zselé alapú festéket tudsz rendelni neten pl. a Sőregitől. Széntablettát lehet venni a gyógyszertárba, állítólag por alakban is lehet kérni.

Monyeszka írta...

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet most fogok neki állni meggyúrni a fondant nagyon izgulok hogy fog e sikerülni hagyom ma pihenni majd holnap neki fogok a próba tortának!

Monyeszka írta...

Szia!Bocsi hogy már megint zavarlak de most néztem a fondantom már több mint 6 órája be gyúrta és most kibontottam mondom megnézem milyen is lett. És sajnálattal láttam hogy nagyon bekeményedett és törik (egy kis darabot kicsíptem belőle és az ujjaim között kinyújtottam majd egy nagyon picit meghajtottam és tört)mit ronthattam el szerinted?Tudok valahogy javítani az állagán vagy kuka az egész?Pedig mikor begyúrtam olyan jó könnyed állaga volt.Köszönöm

Tess írta...

szija! huh lenne egy nagyon fontos kérdésem én véletlenül nem szobahőn hanem a hűtőben tároltam 2 óráig most olvastam újra és láttam hogy szobahőn ettől lesz valami baja?

Kiskukta írta...

Tess nem lesz semmi baj, nem árt meg neki a hűtőzés, csak fölösleges, nehezebb használhatóvá gyúrni, mert nagyon megkeményszik benne, és amúgy sincs mi megromoljon benne.

Unknown írta...

Szia!
Két problémám akadt a fondant elkészítése közben. Mikor elkezdtem volna másnap kinyújtani, szétmorzsálódott az egész. A másik: kinyújtáskor szakadt a fondantom. Miket rontottam el?
Egyébként a végeredményt elég szépre összehoztam, de a következőt már ennyi macera nélkül szeretném elkészíteni. :) Köszi egyébként a receptet!

Kiskukta írta...

Szia Ildikó!

Alaposan átgyúrtad margarinnal vagy vajjal? Ez lehet akár 2-3 perc is egy nagyobb fondant darab esetén. A másik lehetséges dolog, hogy túl sok porcukort gyúrtál bele, vagy szemcsés volt a porcukor. Így nehéz megmondani, látni, érezni kellene. Azért örülök, hogy a végeredmény jó lett. :)

Agi írta...

Köszi szépen hogy közzé teszed ezeket a szépséges tortákat, sok mindent tanultam innen!!!
És végre ma csináltam én is fondantot és sikerült ugy ahogy aho képest hogy első volt, bár lehet túl sok porcukrot raktam bele mert morzsolodott mikor nyújtottam volna, de ha meg nem raktam nem ált óssze és ragadt nagyon.
Köszi!
Ági.

Kiskukta írta...

Ági, pihentetted? Mert mikor még friss ragad, utána már megkeményszik, nem kell addig rakni a cukrot míg nem ragad egyáltalán. Ha túl sokat porcukort tettél bele azt helyrehozhatod alapos margarinos/vajas átgyúrással.

Roozmami írta...

Szia Kiskukta!

Őszintén bevallom még soha nem készítettem fondant tortát, de a Nálad látott képek arra késztettek hogy kisunokám 13. szülinapjára próbálkozzam egy ilyen tortával.Nos neki is láttam és első próbálkozásra talán elfogadható is az eredmény. Persze a főpróba ma délután lesz, amikoris Patriciát felköszöntjük! Kiskukta! Köszönöm hogy vagy nekünk és engedelmeddel majd tanácsokat is kérnék Tőled!Nagyon köszönöm! Roozmami

Kiskukta írta...

Rozomami, és milyen lett a főpróbán az eredmény? Nagyon örülök, ha hasznosak a bejegyzéseim! Én köszönöm, hogy olvastok!

Névtelen írta...

Köszönöm-köszönöm ezerszer. :D El nem tudod képzelni, hány helyen olvastam, hányfélét, de ez végre az, amit kerestem. :) Köszönöm.

Kicsigesztenye írta...

Köszönöm szépen hogy ilyen részletesen leírtad hogy is kell csinálni, azonban a segítségedet szeretném kérni, mivel nagyon (de tényleg nagyon) keményre sikerült. Mit csináljak vele?

Kiskukta írta...

Kicsigesztenye, esetleg kicsit melegíthetsz rajta mikróban, de tényleg csak kicsit, amíg kicsit lazul, ezután meg jó alaposan, türelmesen átgyúrni margarint/vajat hozzáadva. Először lehet hogy szétesőnek látszik, de alapos átgyúrással akármilyen kemény fondant rugalmassá válik.

Unknown írta...

Szia!
Nem rég találtam rá az oldaladra,és nagyon tetszenek a műveid.Ma én is megcsináltam a fondant és egész jól sikerült.A te recid alapján készített csokitortát fogom megcsinálni és csak azt szeretném megkérdezni,hogy a rátervezett rózsákat tehetem közvetlenül a krémre is vagy mindenféleképpen be kell burkolnom a tortát?
Válaszodat előre is köszönöm! Eris

Kiskukta írta...

Szia Eris! Teheted rá közvetlenül, nem kell bevonni mindenképp.

Névtelen írta...

Szia! Nagyon szuper az oldal! Lenne egy kérdésem: az én fondantom a végén nem olyan lett mint a tied.Nem áll szépen össze viszont nagyon ragadós.Szerinted mi lehet a probléma? Előre is köszi !

Lina írta...

Egy ismerősöm ajánlotta az oldaladat,ő is sok ötletet merített már tőled,így gondoltam én is kipróbálom.Az lenne a kérdésem,hogy a bevonandó torta tölteléke ananászos túró lesz és attól félek,hogy az esetleg eláztatná a fondantot.Illetve hogy pontosan mikor kell beletenni az ételfestéket?

Jano19 írta...

Szia!
Én a héten készülök csinálni egy szív alakú csokis tortát a barátnőmnek.És azt szeretném kérdezni h a torta bevonáshoz mennyire kell keménynek lenni a fondantnak és h a piros ételfestéket csak simán bele kell keverni?Előre is köszönöm!!

Kiskukta írta...

Névtelen, szerintem több porcukor kell bele...

Lina, belülre kerülhet az ananászos krém, a fondant alá viszont kell egy záró kréme, mondjuk főzött krém, ami szinte nem is tartalmaz folyadékot (tejet sem), vagy sima vajkrém.
Festeni attól függően, hogy mennyi színesre van szükséget érdemes, ha pl sok zöld kell, érdemes egy adagot zöldre készíteni eleve, ha csak leveleknek, akkor elég utólag is színezni.

Jano, bevonáshoz lehet lágyabbra hagyni, formákhoz érdemesebb keményebbre gyúrni. Festeni pirosra legjobb ha begyúráskor fested.

ági írta...

szia! ez az fondantrecept kb mekkora torta bevonására elég? nekem 2 db, egyenként 7 tojásos piskótára kéne. szerinted arra elég?

Névtelen írta...

Hello!

Excellent cakes and was happy to find the fondant recipe, which is different to the recipe we use in Northern America. Unfortunately, it did not work for me :( I tried yours and it crumbled. Even when I was done kneading, I already suspected that it would crumble, but I waited for 6 hours to see, it did get hardened but still, it crumbled :(

Kiskukta írta...

Agi, szerintem eleg, egy olyan 26 cm torta bevonsasara es egyszerubb diszitesere eleg ez.

Névtelen írta...

Szia!

Nagyon jó az oldalad, gratulálok. A lányom a hétvégén ünnepelte a 2. szülinapját és a Te Hello Kitty-s tortádat készítettem el neki. Maga a piskóta és a tölteléke nagyon finom volt, de sajnos a fondant bevonat nem sikerült a legjobban. Mivel 2 kisgyermekes anyukaként élem életem, időspórolás miatt K2 masszát használtam. Kétszer kellett kinyújtanom a masszát, hogy egyáltalán be tudjam vele burkolni a tortát, mert elszakadt, leragadt, annak ellenére, hogy szilikonos lapon nyújtottam és alá keményítőt szórtam. A sablon alapján kivágott Helló Kitty figura széle és teljesen rojtos lett.
Tudnál nekem segíteni egy két gyakorlati tanáccsal, hogy legközelebb hogyan tudnám jobban csinálni...
Milyen hibákat követtem el?
Segítségedet nagy örömmel fogadnám, nagyon hálás lennék érte.
Köszönettel: Ági

H.Kitti írta...

Helo:) örülök, hogy rábukkantam erre a honlapra. Én eddig Olvasztott pillecukrot használtam, de nem mindig sikerül az állaga olyanra mint szeretném. Olyan kérdésem lenne, hogy privátban tudnánk e beszélgetni különböző tortasütéssel kapcsolatos dologról? Én még kezdőnek mondom magam, de szeretnék tanulni egyet s mást ilyen ügyes emberektől, mint te:)

Névtelen írta...

Szia Kiskukta!
Nem szeretnék türelmetlennek tűnni, de már nagyon várom a válaszodat, vagy nem mindenkinek válaszolsz, hanem összevársz egy pár megjegyzést és csak akkor írsz?
Üdv: Ági

Kiskukta írta...

Kedves Ági! ne haragudj, hogy eddig nem válaszoltam. Nemsokkal azelőtt mentünk el nyaralni mikor írtad első hozzászólásod, nyaralás alatt meg nem igazán neteztem. Hazaérve jó sok levél és megjegyzés fogadott, igazából még most sem értem a végére... lehet nem is fogok.

Kérdésedre válaszolva, a nyár nem a legjobb időszak a burkolás megtanulásának, sokkal nehezebb így a feladat...K2 masszával nincs semmilyen tapasztalatom amúgy, sokan használják, sokan dicsérik, kevés negatív kritikát hallottam róla, gondolom a nagy meleg nehezítette meg a dolgod, mert ha jól számolom akkor még tombolt a kánikula...

Kedves Kitti, ha van kérdésed írj levelet, szívesen válaszolok ha tudok :)

wicus81 írta...

Szia! Nekem csak egy kérdésem lenne, a fondantot nem lehet robotgéppel összedolgozni?

Kiskukta írta...

Wicus, ha nem sajnálod a robotod akkor nyugodtan próbáld, működni biztos működne :)

wicus81 írta...

Köszi, már ki is próbáltam, szuper lett :) Nagyon jó a recept, teljesen belelkesedtem, mert eddig nem sok sikerrel próbálkoztam a hasonló dolgokkal :)

Timy írta...

Udv! Kiprobaltam a fondantot, egesz jo lett, tortat szeretnek bevonni vele. Kerdesem az hogy mikor vonjam be, meddig all majd a tortan meg, nem fog esetleg lehamlani, vagy valami ha melegben lesz szalitva?

Névtelen írta...

Szia!

Ma megcsináltam a fondantot a te leírásod alapján. Ez a sima, nem a kakaós változat, azt holnap csinálom annak függvényében, hogy ez a mai hogyan sikerült. :)
Én olyan fánktészta állagúra csináltam. Még elterült a folpackon, de szépen elvált a tupperes tálam falától(persze a kezemhez ragadt még). Szerinted? Ennél keményebbre kellene csinálnom a kakaósat? Esetleg ez sem lesz már jó? Hogyan tudnám kipróbálni anélkül, hogy sütnék? Mondjuk egy kis tálkát körbekenek vajjal és beterítem fondanttal, majd hűtőbe rakom? Bármi tipp? Szombaton készítem a főművet! :)
És hogyan lehet 2 különböző darabot összesimítani/vegyíteni? ez egy amolyan félhordó szerű torta lesz.. Nehéz leírni..

Köszönöm a választ!

Bea

Bogarantyú írta...

Hú, köszönöm a részletes leírást! 2 héten belül valami fantasztikus tortát kell gyártanom a keresztlányom 2. szülinapjára!

Névtelen írta...

Szia! Nagyon szépen és érthetően leírtál mindent hogyan kell készíteni a fondantot, csak egyetlen kérdésem lenne az arányok?! Miből mennyit használsz? mennyi porcukorhoz mennyi vaj, méz és zselatin kell? Előre is nagyon szépen köszönöm!

Üdvözlettel: Erika

Melcsi írta...

Kedves Kiskukta! Tegnap bukkantam rá a blogodra és már el is készítettem életem első fondant-os tortáját. Annyira jól leírtad és illusztráltad, hogy igazán egyszerű és élvezet volt elkészíteni, nagyon szép lett. Köszönöm!!!

Betty írta...

SZia Kiskukta

nagyon jok az otleteid.egy meg is ragadott..jovoheten lesz az unokahugom szuletesnapja es Thomas tortat szeretne.most keszitettem el egy rpoba fondantot..holnap megsutom a tortat..remelem sikerulni fog.

Betty

Kiskukta írta...

Timy, gondolom már elkéstem a válasszal, de azért megírom, ha megfelelő krémet teszel alá akkor nem fog lehámlani.Előző nap nyugodtan be lehet már vonni.

Bea, remélem sikerült a főmű! Az két darab összesimítását nem értem, a tortát simítanád, vagy a fondant rajta?
Én a fánktésztánál keményebbre szoktam csinálni, mert díszeknek jó ha kicsit keményebb, és bevonni is megfelel, bár a lággyal könnyebb sokak szerint bevonni, ki mit szeret.

Bogarantyú, sok sikert !

Erika, a főcím alatt van olyan fül, hogy nyújtható fondant, ott megtalálod az arányokat is, a képsorozatot utólag készítettem.

Melcsi, megnéztem a blogod, a tortád szuper lett!

Betti, remélem sikerült!

Ancsi írta...

Sziasztok!
Most találtam rá erre az oldalra nem rég, de máris beleszerettem. A fondantot elkészítettem, szerintem jó lett. Virágokat már készítettem belőle. Kérdésem az lenne, hogy meddig tárolható a még fel nem használt fondant, és mi a tárolás titka? Nekem a hűtőből kivéve kissé keményebb állagú volt, hiába gyúrtam át jól. De egy kis margarinnal segítettem a dolgokon. Jól csináltam vagy??? Bocs a hülye kérdésekért, de teljes kezdővel álltok szemben.. Köszi..

Olivér írta...

Hol lehet kapni szines (fekete,kék,piros) Fondant? :) A választ előre is köszönöm:)

Kiskukta írta...

Ancsi, én kamrában tárolom, fölösleges a hűtő, nincs mi megromoljon benne. Így eláll 2 hónapig biztos.

Olivér, nem hiszem, hogy találsz előre színezett fondant Magyarországon, marcipánt viszont igen, pl a Szamos marcipán boltokban boltban.

Zsanett írta...

Kedves Kiskukta!

Először is gratulálok a munkáidhoz, mindegyik nagyon tetszik!!!
1 hét múlva szeretnék tortát sütni húgom szülinapjára, fondant borítással, és lenne pár kérdésem.
1. Körülbelül mennyi porcukor kell hozzá?
2. Darált is jó vagy csak a bolti?
3. Milyen fajta zselatint használsz?
4. A fondant elbírja, ha a dobosnál használt, hasonló krém kerül alá?
Válaszaid előre is nagyon szépen köszönöm!
Légyszíves, ha teheted mindegyikre válaszolj.
Köszönöm szépen!
Üdvözlettel:
Zsanett

Antal János írta...

Szia! nagyon jó az oldal. Gratulálok!
A fondantot meg csináltam 3 nap után néztem és szuper át gyúrható, jó lett, csináltam belőle formát, ami a levegőn keményre száradt, a másikat a hűtőben teszteltem, ott is így jártam. Én tortát szeretnék bevonni vele, de félek, hogy másnapra megkeményedik a tortán. Tudsz valamit javasolni?

Kiskukta írta...

Kedves János, ne aggódj, a tortát borítasz vele nem szárad ki, ugyanis az alatta levő krém nem engedi.

Kiskukta írta...

AKedves Zsanett, ne haragudj hogy így elkéstem a válasszal.
A porcukor meniysége nagyon változó, van akinek a 500 g-ot is nehezen veszi fel, vanakinek meg felvesz 1000 g-ot is. Ez függ hogy pl mekkora a kanalad, de nem csak ettől, a porcukor finomságától, minél finomabban őrölt, annál kevesebb kell belőle.
Nem tudom milyen darálód van, mennyire tudod porrá zúzni a porcukort, lényeges hogy tényleg szinte liszt finomságú legyen, mert így lesz jó a végeredmény. Én a saját darálómmal ezt a minőséget nem tudom elérni. Sweet Family átlagban a legfinomabbra őrölt (sajnos a bolti is sokszor nagyon szemcsés)
Horvát Rozi étkezési zselatint használok.
Doboshoz hasonló krém mehet fondant alá.

Névtelen írta...

Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, ha elkészítem a virágokat előre meddig áll el és hogyan kel tárolni?

Előre is köszönöm a választ.

Kiskukta írta...

A virágok nem igényel semmi extra tárolást, szabadon szobahőn tudod tárolni. Egy dologtól kell óvni, a párától.

zsofika írta...

Szia.....van egy gondom...nem talatam meg hogy hova irtad a menyiseget a hozatevokbol...:D...koszi elore is

Kiskukta írta...

Zsofika, főcím alatt vannak alcímek, közte van hogy nyújtható fondant, arra ha rákattintasz megtalálod.

zsofika írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
zsofika írta...

:D koszonom szepen

Szilvi írta...

Szia,én is kipróbáltam,és jó lett köszi a receptet.Ha beburkolom vele tortát,tejszínnel is ki lehet díszíteni,ugye?Nem fog a fondant alatta feloldódni?Mert régebben a Psz masszát használtam azt lehetett így díszíteni!Köszi a válaszod!

Névtelen írta...

Először is gratulálok a tortákhoz és jó, hogy ilyen részletesen le van írva minden. Én kezdőnek számítok, így elsőre nem lett tökéletes a bevonóm (olyan töredezős és cukorszemcsés), ha lehet kérdeznék párat:
1. A 6 evőkanál víz deciben mennyi(mert evőkanala válogatja)?
2. A mézem be volt cukrosodva bár felolvasztottam, de arra gondoltam talán ez is gond...
3. Mikkel színezzek és hol vásároljak. Most folyékony-rum aromára hasonlító színezéket használtam de úgy láttam rontotta a minőségét.
4. Milyen vastagságúra kell nyújtani, csak 1-2mm??
5. Az illesztéseket vizes kézzel dolgozzam el?
Elnézést a sok kérdésért, nagyon várom válaszát!!!!!!!!! :-)))

Kiskukta írta...

Szilvi, szerintem oldaná a tejszín (állati), de próbáld meg.

Névtelen, ugye levélben is megkérdezted ezeket, és válaszoltam ?
Már sokszor azt sem tudom hol tartok...

Zsuuu írta...

Kedves Kiskukta!
Régóta szerelmes vagyok a tortakölteményekbe, és sokat okultam a te blogodból és leírásaidból is. Az első fondantomat is a te leírásod alapján készítettem, és tökéletes lett! Jól kifáradtam, mire összeállt, de megérte. Nagyon jól kezelhető, csodálatosan sokoldalú anyagot kaptam, szép felülettel, végtelen nyújthatósággal, egyszerűen odavagyok érte. Köszönöm szépen, hogy ilyen jól érthetően közzé tetted az elkészítést, és remélem sok szép csodát láthatunk még tőled ezen az oldalon.
Nem tudom, ez így látszik-e, de ezen a linken van egy kép az elkészült tortáról!
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/417069_385307234828558_100000478551517_1543671_1904000883_n.jpg
Még egyszer köszönöm! :)
Zsuuu

Névtelen írta...

Szia!!

Segítséget szeretnék kérni.Mit csináljak,ha a fondant masszám töredezik,szétmálik a kezemben amikor formázni szeretném ?Pedig mindent a recept szerint csináltam.
Illetve még két kérdés : Csak vajkrémmel bevont tortát lehet fondant-tal,vagy marcipánnal burkolni,vagy tejszínes krémet is lehet.
A másik,hogy mit tehetnék az ellen,hogy a fehér fondant-om ne legyen ilyen nagyon édes?Még kezdő vagyok a fondant-tal való torta burkolás terén,de nagyon elszánt vagyok a mamám 70. szülinapjára szeretnék egy gyönyörű tortát csinálni.
Válaszokat előre is nagyon köszönöm
üdv:Krisztina

Szilvi írta...

Szia,megcsináltam a tortát!Tejszínnel díszítettem ki a fondantot,igaz csak a tetejét mert egy rárajzolt figurát nyomtam ki tejszínnel!Hulalát használtam és nem oldotta fel :) Köszi a fondant receptet,már sokszor hasznát vettem!

Nilett írta...

Kedves Kiskukta!

A hétvégén megcsináltam életem első fondantos tortáját. Szerintem elsőre nagyon jól sikerült. Én legalábbis meg vagyok vele elégedve :) Sőt az ünnepeltnek is tetszett, és ízlett is! Egy csokitortát sütöttem a kedvenc csokikrémeddel ... Hát az valami mennyei :) Kakaós fondanttal borítottam, és fehér fondantból vágtam ki rá egy Hello Kitty fejet.
Köszönöm a receptet! Nagyon ügyes vagy! Csak ámulok-bámulok, olyan gyönyörű tortákat csinálsz! Nagyon szeretek ide járni!
Üdv.: Niki

sherika írta...

Megsütöttem életem első fondant tortáját a te "dobos krémeddel". Főpróba nélkül rögtön élesben.Nagy sikert arattam vele. Dupla szülinapot ünnepeltünk vele. Édesanyám 70, én pedig 41 éves lettem. Köszönöm a fantasztikus receptet! :)

Névtelen írta...

Ma megcsináltam egy fél adag fondantot nagyon jól sikerült és nem volt macerás csak a porcukor szitálása mert nem volt nagy szitám :). Ma még megcsinálom a feketeerdő tortádat remélem sikerülni fog :) a tortalap az nagyon finom és nem száraz:)
Üdv.: Patrik

Névtelen írta...

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy ez az adag mekkora tortára elég?
Üdv.: Vivi

Kriszta írta...

Szia!

Először is nagyon köszönjük a részletes leírást.Azt szeretném kérdezni, és hűen követem a leírásodat amikor csinálom a fondantot, és sikerül is, de általában a tortára kerülés után megrepedezik. Mit csinálok vajon rosszul?Előre is köszönöm a válaszodat

Anita írta...

Kedves Kiskukta!

Segítségedet szeretném kérni. Piros és fekete fondantot szeretnék csinálni a kérdésem az lenne milyen festéket használjak és mikor kerüljön a fondantba?

Köszönöm!

Névtelen írta...

Köszönöm, hogy ilyen egyszerű, és könnyen elkészíthető cukormassza receptet adtál meg. Végre először csináltam "szenvedés vagy hiba nélkül" fondantot. Örök hála! :D

Beus írta...

Szia, szeretném megkérdezni hogy ipari fondannal volt-e már valakinek dolga mert én vettem a nagykerben és olyan mintha a minyon egy kicsit keményebb bevonata lenne. Nem jó vele dolgozni és ha a hűtőbe raktam törhető cukormázzá keményedett. segítséget kérnék ha lehet gyorsan mert pénteken egy tortát kellene bevonnom vele. Talán a cukrászdában tesznek még valamit hozzá? kérem segítsen valaki!!! Köszönöm előre is: Bea.

Anikó írta...

Szia!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy fondant-tal bevont tortát mennyivel lehet elkészíteni a fogyasztás előtt? A lányom első szülinapjára tervezek egy két emeletes tortát, és sajnos egy nappal előtte kellene elkészítenem, mert másnap már csak főzni lesz időm. Szerinted nem fog tönkremenni, ha előbb megcsinálom? Illetve, hogyan tároljam a tortát a fogyasztásig? Hűtőben? A benne lévő ganache miatt biztosan ott kell.
Vagy fondant helyett inkább marcipánt használjak?

Előre is köszönöm a válaszodat.

Névtelen írta...

Szia. Ha kb 2-3 òrát tudom csak állni hagyni, akkor is jó lesz? Köszönöm előre is a választ.

Névtelen írta...

Szia.
Lehet hogy már leírtad valahol,de szeretném megkérdezni,hogy mivel kenjem be a torta oldalát,ha azt szeretném hogy a fondant ne jöjjön le róla.Illetve,hogy ha nagyon krémesre szeretném a torta belsejét akkor én azt hallottam hogy elázik a fondant.Ilyenkor mit csináljak?Előre is köszönöm a választ!Ui: nagyon tetszenek a tortáid,remélem nekem is összejön,ez lesz az első ilyen! :)
Üdvözlettel: Szandra

Névtelen írta...

Szia.
Lehet hogy már leírtad valahol,de szeretném megkérdezni,hogy mivel kenjem be a torta oldalát,ha azt szeretném hogy a fondant ne jöjjön le róla.Illetve,hogy ha nagyon krémesre szeretném a torta belsejét akkor én azt hallottam hogy elázik a fondant.Ilyenkor mit csináljak?Előre is köszönöm a választ!Ui: nagyon tetszenek a tortáid,remélem nekem is összejön,ez lesz az első ilyen! :)
Üdvözlettel: Szandra

Névtelen írta...

Szia.
Lehet hogy már leírtad valahol,de szeretném megkérdezni,hogy mivel kenjem be a torta oldalát,ha azt szeretném hogy a fondant ne jöjjön le róla.Illetve,hogy ha nagyon krémesre szeretném a torta belsejét akkor én azt hallottam hogy elázik a fondant.Ilyenkor mit csináljak?Előre is köszönöm a választ!Ui: nagyon tetszenek a tortáid,remélem nekem is összejön,ez lesz az első ilyen! :)
Üdvözlettel: Szandra

Névtelen írta...

Szia.
Lehet hogy már leírtad valahol,de szeretném megkérdezni,hogy mivel kenjem be a torta oldalát,ha azt szeretném hogy a fondant ne jöjjön le róla.Illetve,hogy ha nagyon krémesre szeretném a torta belsejét akkor én azt hallottam hogy elázik a fondant.Ilyenkor mit csináljak?Előre is köszönöm a választ!Ui: nagyon tetszenek a tortáid,remélem nekem is összejön,ez lesz az első ilyen! :)
Üdvözlettel: Szandra

Névtelen írta...

Szia.
Lehet hogy már leírtad valahol,de szeretném megkérdezni,hogy mivel kenjem be a torta oldalát,ha azt szeretném hogy a fondant ne jöjjön le róla.Illetve,hogy ha nagyon krémesre szeretném a torta belsejét akkor én azt hallottam hogy elázik a fondant.Ilyenkor mit csináljak?Előre is köszönöm a választ!Ui: nagyon tetszenek a tortáid,remélem nekem is összejön,ez lesz az első ilyen! :)
Üdvözlettel: Szandra

Névtelen írta...

Szia.
Lehet hogy már leírtad valahol,de szeretném megkérdezni,hogy mivel kenjem be a torta oldalát,ha azt szeretném hogy a fondant ne jöjjön le róla.Illetve,hogy ha nagyon krémesre szeretném a torta belsejét akkor én azt hallottam hogy elázik a fondant.Ilyenkor mit csináljak?Előre is köszönöm a választ!Ui: nagyon tetszenek a tortáid,remélem nekem is összejön,ez lesz az első ilyen! :)
Üdvözlettel: Szandra

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Szia.
Lehet hogy már leírtad valahol,de szeretném megkérdezni,hogy mivel kenjem be a torta oldalát,ha azt szeretném hogy a fondant ne jöjjön le róla.Illetve,hogy ha nagyon krémesre szeretném a torta belsejét akkor én azt hallottam hogy elázik a fondant.Ilyenkor mit csináljak?Előre is köszönöm a választ!Ui: nagyon tetszenek a tortáid,remélem nekem is összejön,ez lesz az első ilyen! :)
Üdvözlettel: Szandra

Névtelen írta...

Ne haragudj hogy ennyiszer elküldtem,csak rossz volt a netem! :(

Szabina írta...

Szia. És mi a teendő, ha lágyra sikerült a fondant? Porcukorral még lehet rajta javítani?

Unknown írta...

nagyszerű ez a recept, ma megcsináltam életem első fondantját a recepted alapján, és sikerült:) nagy volt az öröm :)
Üdv:egy 20éves sütni-főzni imádó rajongód :)

VonaÉvi írta...

Szia Kiskukta!

Most fogom kipróbálni a receptet, remélem, nem töredezik, mert eddig nekem mindegyikkel, amit kipróbáltam, ez volt a bajom.
Viszont egy fontos kérdés (mert lehet, hogy ezért is töredezett): hogy nyújtod ki, mivel, min? Nekem egy KIKA-ban (is) kapható műanyag gyúrólapom van és olyan nyújtófám, ami vékony, kb. 1 mm vastag gumival (vagy szilikonnal) van bevonva... ettől picit puha érzetű, de csak nagyon picit... igazából amikor kinyújtom, egyszerűen mindig minden odatapad, hiába szórok alá porcukrot, keményítőt, illetve felszedéskor, amikor a nyújtófára próbálnám "visszatekerni", egyszerűen bereped és elszakad... Hol rontom el?
Előre is köszi a választ, holnap szeretném készíteni, megköszönöm, ha addig segítesz!
Évi

Németh Gréti írta...

Helló!
Gréti vagyok és 21.-én pénteken lesz a 13. szülinapom.
Ma kipróbáltam a fondant és jól sikerült! :)
Nincs ötletem hogy milyen legyen a díszítés :/
Jólenne ha tudnál mondani pár ötletet :)
Előre is köszi!!

clody0604 írta...

Kedves Kiskukta!
Elkérhetném a nyújtható fondant elkészítéséhez az arányokat, miből mennyi kell!?
Köszönöm

Unknown írta...

Megcsináltam, sikerült!!!! Köszi a leírást!
Meddig tárolható a maradék? Hűtőhieg, vagy szobahőmérsékletű tortára jobb rakni?
Üdv Angéla

Kiskukta írta...

Angéla, én hűtőhidegre szoktam.

Clody, a nyújtható fondant alcím alatt megtalálod.

orsibaba írta...

Szia Kiskukta!
Most csináltam életemben először fondant, az általad leírtak szerint, de nekem 1 kg porcukrot is felvett és még mindig nagyon ragadós, egyáltalán nem olyan, mint a te képsorodon az utolsó. Alig tudtam lekaparni a kezemről. Nagyon sokáig gyúrtam, dagasztottam és az a tapasztalatom, hogy nagyon jó kondiban kell hozzá lenni, mert igen nehéz a massza, nem olyan mint pl. a kelt tészta masszája. Most pihentetem és remélem holnapra helyrejön. Valószínűleg a mézet mértem egy kicsit bőkezűen, mert nekem csak becukrosodott mézem van itthon és 2 jó nagy púpos kanállal tettem bele. Van tipped, hogy hogyan hozhatnám helyre, mert kidobni nagyon sajnálnám...! Előre is köszi!

Unknown írta...

Színezéshez lehet ételszínezőt is használni?

orsibaba írta...

Szia Kiskukta!

Jelentem: összejött! másnapra jó lett a massza, legalábbis használható. Már a második adag is fogytán van. Köszönöm a receptet. A csokikrémedet is kipróbáltam. Isteni.
Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra,gratulálok hozzá.

szsuzsii írta...

Szia,
köszönöm én is ezt a remek leírást :) Nekem is lenne egy kérdésem, hogy kb. mennyi ideig tárolható az elkészített fondant a hűtőszekrényben? Nekem 2 nap múlva lenne aktuális a díszítés, de most van szabad időm elkészíteni :D Köszönöm előre is a válaszodat!

szsuzsii írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

Nagyon jó recept!
Cukrász tanuló vagyok,otthon ezt a receptet használom és kiválóan lehet vele dolgozni!
Nagyon,nagyon köszönöm! :)

Unknown írta...

Leendő cukrász hallgatóként ezt használom otthon,és nagyon jól lehet veled dolgozni!
Köszönöm,köszönöm,köszönöm!

Melinda írta...

Melinda: Szia! Úgy 1,5 éve bukkantam a blogodra és egyszerűen lenyűgöz!! Fantasztikusak a tortáid, és az ötleteid. Már kipróbáltam a fondant receptedet és másoknak is "reklámoztam". Mindenki nagyon szereti. Lelkes blognézegetőd vagyok, de eddig még nem írtam. Most azért szántam rá magam, mert holnap egy FC Barcelona tortát készülök csinálni a páromnak, és 1 hete tervezem a blogod alapján. Csak meg szerettem volna köszönni, hogy ennyi időt és energiát fektetsz ebbe az oldalba, így mindenkinek könnyebb megvalósítani az ötleteket. A jövőben is hűséges olvasód leszek, és amennyiben kérdésem lenne tudom, hogy számíthatok rád!! Jó munkát és boldog napokat!!

Kiskukta írta...

Nóra Halász! A gél illetve a por alapú festékeket ajánlom színezéshez.

Orsibaba, örülök a sikerednek!

Szsuzsii, 1-2 hónapig is eláll hűvös helyen.

Bernadett, nagyon szívesen!

Melinda, köszönöm a kedves szavaid!

Névtelen írta...

Szia!
Nagyon jó a recept bevallom kicsit félek mert még zselatint se olvasztotta soha de mindenképp megszerettém próbálni. A kérdésem annyi lenne csak hogy ez a recept mennyire elegendő?
Köszönöm,
Vivien

Gerti írta...

Szia!

Tegnap összeszedtem minden bátorságom ill. kreativitásom és nekiláttam a fondant készítésnek, ma pedig a tortaburkolásnak is.
Nagyon hasznos volt, hogy képek is segítettek! Köszönöm! Szuper lett a fondatom, nagyon jól lehetett vele dolgozni!A gyermekeim imádják, a szomszédok, már a rendeléseket adnák :) Köszönet a receptért az oladlért!

Unknown írta...

Szia!
Megcsináltam a tésztát, de nekem túl puha lett. Ahogy csináltam túl puha volt már már kezelhetetlen. Mintha szétolvadt volna a kezemben. Mit csinálhattam rosszul?
Köszi a receptet.

Kiskukta írta...

Talán próbálj meg több porcukort gyúrni hozzá.

Kiskukta írta...

Kedves Gerti, nagyon örülök!

Kiskukta írta...

Vivien, egy kb 24 cm-es torta bevonására elég kell legyen.

Angyalszárny írta...

Kedves Kiskukta!
Tőled vettem a receptet a fondanthoz. Nagyon jó, hogy voltak képek így tudtam, hogy jól csinálom-e. Végül túl kemény lett, raktam bele margarint, aztán meg túl laza, állandóan elszakadt, háromszor nyújtottam ki mire rá tudtam tenni a tortára egyben. :) Videókat néztem az interneten, hogy simítják el...Így az is egyszerűen ment. Szóval köszönöm a Receptet, és a csodálatos remekműveidet is öröm látni! :) Életem 3. tortája, és az első fondantos tortája. Engedelmeddel megmutatnám. :)
Minden jót kívánok, még nagyon sok jó bejegyzést írj nekünk! :) Egy 22 éves lány

Névtelen írta...

Kedves Kiskukta! Nagyon jó a fondant recepted, már többször használtam. Egy olyan kérdésem lenne, hogy olyankor mi a probléma a fondanttal, amikor torta burkoláskor kicsit repedezik itt-ott? Jól gondolom, hogy túl kemény a massza?
Köszönöm segítséged!
Kriszta

Névtelen írta...

Helo Kinga vagyok had kérdezem meg hogy milyen zselatint hasznàlsz
Nemrég olvastam és a dr ...... zselatinal nem sikerűl
Miet hasznàljak??????????

Névtelen írta...

Helló Kitti vagyok. azt szeretném kérdezni hogyha meg csinálom a fondantot egy héttel előtte kb.
hogy nyújtani tudjam megkell melegíteni egykicsit?? még sose csináltam ez az első.. és sürgős lenne a válasz légyszi...

válaszodat köszönöm előre is.

Névtelen írta...

Szió! Nagyon régóta csinálom a fondant receptedet, de az elmúlt néhány tortánál valahogy állandóan reped a tortán, és fogalmam sincs mit csinálok rosszul :( A gőz fölött melegített zselatin befolyásoló lehet?(mert bevallom a macera elkerülése végett, van, hogy csak tűzön melegítem takarékon, folyamatos kevergetés mellett)
Üdv.: Sziszó

Unknown írta...

Szia! nekem szétmállik mit ronthattam el?
:(

Bella írta...

Szia holnaputan lesz a barátom szülinapja és ilyen fondantal szeretném bevonni a tortát, az imént lettem kész a begyúrással de véleményem szerint valamit elronthattam mert eléggé töredezik. Ki lehet vajon még javítani?

Névtelen írta...

Ha nincs itthon méz anélkül is lehet?

Unknown írta...

Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra! Sok érdekeset lehet olvasni! Ma elkészítettem a fondant csak még a színezéssel vagyok bajba, mert csak holnapra kell igazán! Addig a hűtőbe tettem remélem holnapig nem lesz semmi baja :)

Unknown írta...

Köszönöm szépen a segitségét.Kezdö torta készitö vagyok a családomnak készitem ki fogom probálni a fondános diszitést

Névtelen írta...

Jo de miért kell ennyit állni hagyni nem elég mindjuk 2 órára a hűtőbe rakni????

Kiskukta írta...


A mézet nem lehet kihagyni.

Elég szobahőn tárolni, és nem árt neki a fél napi állás, hűtőben nagyon megkeményedik, nehezebb begyúrni, használható állapotba hozni.

Unknown írta...

Szupi az oldal, most vagyok itt eloszor, ajanlasra :)
Jovoheten kiprobalom enis ezt a fondant-ot, remelem jo lesz, mert az eskuvoi tortamat fogom vele bevonni :) Nem kene elrontani.
Maskor mar probaltam tobb felet is,de sosem az igazi, vagy tul szaraz vagy malik le a tortarol, remelem ezuttal jobb lesz, de szerintem majd figyelni kell arra hogy eleget alljon es nem a hutoben, valoszinuleg itt rontottam el...

Niki írta...

Sziasztok!

Utólag kell színezni vagy mielőtt összedolgozom kell az ételfestéket beletenni,
Köszi a segítséet!!
Nagyon szupi kis oldal!!!

Névtelen írta...

Hali! nos , én cupcake-t szeretnék bevonni . vagy legalább is dekorálni. szerinted az is működne?

tünde írta...

Szia
Fél adag fondantot is lehet csinálni,ha megfelezem a hozzávalókat?

Névtelen írta...

szia
tudom, hogy régi a bejegyzés, de én csak most találtam rá, mégis bízom benne, hogy elolvasod és tudsz is nekem segíteni.
A kérdésem pedig az lenne, hogy meddig lehet felhasználni az így elkészített fondantot? Lehet hűtőben tárolni vagy azonnal fel kell használni?
Válaszod előre is köszönöm.

Evita76 írta...

Sziasztok!
Én ma nagyon lelkesen álltam neki párom tortájának és örültem hogy rá találtam erre az oldalra hasznos és le van írva részletesen minden.
Először marcipán készült volna,meg is vettem hozzá a méreg drága mandulát aztán ennél a fondant-nál maradtam mégis,viszont nekem sajnos nem sikerült :(
Igaz először próbálkozok ilyennel de bátorkodtam neki állni mivel olvasgattam itt se cukrászok vannak csak !
A probléma nálam hogy 6 óra állás után hiába gyurmáztam át vajas kézzel ki nyújtottam és szét szakadt a végén úgy vettem észre minél tovább gyúrom annál jobban szakad :( mit ronthattam el? köszönöm a segítséget azért készült kép ha valahova feltölthetem szívesen megmutatom mert a gyerekek dísze a tetején az jó lett :)Üdvözlettel: Évi

Névtelen írta...

Sziaa ma csinalt egy.piskotat ganache kremmel az lenne a kerdesem.hogy miwel hnp delelott jonnek a tortaert ma wagy hnp csinaljamm ill. Burkoljam be a tortat.??

Névtelen írta...

Szia! Olyan kérdésem lenne hogy ha bevonom a tortát a fondanttal, és a hűtőbe tárolom akkor nem lesz baja? Mert olyanokat olvastam hogy foltos lett, és hogy csak kartondobozban lehet betenni a hűtőbe.Remélem érthetően írtam le.. :)
Alexandra

Névtelen írta...

Szia!
Olyan kérdésem lenne hogy mi van akkor ha nem teszek bele mézet?

Névtelen írta...

Szia!
Lenne egy kérdésem!Miért képez édes folyadékot a fondant miután beborítottam a tortát?

Névtelen írta...

Szia!
Az mitől lehet, hogy széttöredezik?
Ételfestékkel hogy tudom színezni?

Birta Bea írta...

Ha tejszínnel érintkezik az kicsapódó és gyöngyöző kezd a fondant felszíne. Legalább is nálam. Így ami bevált vagy lekvárral vagy vajas krémmel bevonni a tortát és úgy rá a fondant.

Névtelen írta...

Szia! Eszterházi torta díszítésére is jó? Holnap készítem ��

Unknown írta...

Szia én azt szeretném tőled megkérdezni hogy miután bevonzani a tortát amit készítettem az baj hogy egyből betettem a hűtőbe ? Mert az történt hogy másnap délután már elkezdett izzadni válaszod előre is köszönöm

Unknown írta...

Szia, ahhoz nem. Az nem ilyen Fondantbol keszül.

REMY.CREDIT írta...

Hitelre van szüksége? Küldjön nekünk egy e -mailt a remy.credit111@gmail.com címre
Szia hogy vagy ma ?? Szüksége van sürgős kölcsönre most a következő 6 - 12 órára stressz és késedelem nélkül REMY. A CREDIT ma minden problémáját megoldja. 2% kamattal adunk ki hiteleket, gyors kiszolgálással minden típusú kölcsönt kínálunk, küldjön e -mailt sürgős kölcsöneire
Írjon nekünk e-mailt, e-mailben kapunk kölcsönt {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757
van hitelünk az Ön számára ..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails