2010. július 20., kedd

Csokis-diós torta márványos borítással


Végre egy torta amit belül is megtudok mutatni. Vendégeim voltak, unokatesómék Amerikából, aki már küldött nemek kiszúrókat, festékeket meg miegymást. Hát most is jó kis csomagot hozott nekem, konkrétan ezeket:

Van itt többféle textúra lap, betűkiszúrók, három féle lüszter festék, szalag vágó. Hát lassan már külön szekrény kell a sok kincsnek, de azért még megoldom.

Az egyik tesztúra lap(az előtérben) hatalmas (50x50-es) és szilikonos, akár egy egészt tortára való fondant kilehet nyújtani rajta, most már csak az nem világos számomra, hogy amíg simítgatom a tortán, nem e tűnnek el a minták a fondatból, de majd kipróbálom.
Szóval ennyi sok szépséget kaptam, nagyon szépen köszönöm nektek itt is!

És akkor a torta. Mindenképp tortában gondlokodtam, meglep valakit? Ha már torta, akkor valami olyat amit még magunknak nem készítettem, így eset a választásom a dobos krémre (ezzel magamnak kedveztem), és diós lapokba tettem bele (ezzel férjemnek kedveztem). Egy ideig ez lesz a kedvenc csokikrémem, annyira lágy, habos, krémes, akár egy csokihab, egyetlen hátránya, hogy számomra kicsit édes, de az állaga miatt ez teljes mértékben megbocsájtom neki.
Díszítését a nagymeleg miatt nem akartam túlvariálni, mindenképp egyszerűbe gondolkodtam, így próbáltam ki a márványozást, ami önmagában külön díszítés nélkül is mutatós, a színeket a megmaradt fondantok határozták meg, így került bele piros fehér és rózsaszín A torta színe amúgy a fenti fekete alapú képen látszik a legjobban, a fehér alapúnál már a bevonat már teljesen más szint mutat.
Szóval készült hozzá 3 tojásos diós lap 24-es formában sütve, és 1,5 adag dobos krém, Maci után, amit már többször megcsináltam, de soha nem magunknak.
Recept Macinál, nem változtattam rajta semmit, csak az elkészítési módján. Engem legjobban a gőz fölötti tojás felverés fáraszt le a legjobban, ezért bevetetem a kézi mixert is, persze ez hamarabb felveri mint ahogy eléggé felmelegedhetne a hab, ezért miután felverődött csak kézi habverővel kevergetem lazán, míg jónak nem ítélem, ekkor már nem vertem, csak kavargattam, sokkal könnyebb volt így. A csokit sem olvasztottam fel külön, hanem a jó meleg tojáshabba tetem, ott felolvadt. Lényegében ennyit változtattam rajta, nem tudom hogy a többi milyen volt megszilárdulás után, de ez olyan volt másnap is, harmadnap is mint egy hab, de ugyanakkor tartása is van, olyannyira, hogy a fondant alá is lehet tenni, nem bántja a fondant.
Összességében nagyon finom tora kerekedet belőle, olyannyira, hogy még kicsi lányom is kedvet kapott rá, és egy egész szeletet megevett belőle, ami nagy szó, mert ő eddig még soha egy tortát sem akart megkóstolni.

Ja és a márványozás, EZT a képsort követtem, csak 4 árnyalatot kevertem össze.

15 megjegyzés:

Ami írta...

Bevallom, bár gyönyörű a tortád, de én a belsejével vagyok elragadtattva. Simán megenném az egészet, dió+csoki, számomra tökéletes páros. Édesanyám az első éves születésnapomra egy haaaaatalmas csokis-diós tortát készített a vendégeknek, és le is vagyok a tortával fotózva. Az az egyik kedvenc képem :).

szép ajándékokat kaptál a messzi Ámerikából :)

TóthIbolya írta...

Szia!
Gratulálok az újabb remekműhöz és az ajándékaidhoz, bevallom kicsit sárgulok az irigységtől, olyan jó hogy PROFI VAGY!!! Próbállak utolérni, bár nem hiszem hogy sikerülni fog.
Most fogom fel a csepp agyammal hogy te nem a szokásos piskótából csinálod a lapokat :-O
Esküszöm most Anna napra kipróbálom a te tortalapodat. És küldök neked képet róla!
Ibolya

Ami írta...

Ibolya: nagyon jó Kiskukta tortaalapja, szerintem jobb sima piskótánál. :) Én is azzal csinálom most már a tortákat :)

TóthIbolya írta...

Szia Ami!
Én a hagyományos piskótától már rosszul vagyok, sose sikerül úgy ahogy én szeretném:-(
Esküszöm kipróbálom ezt a fajtát :-)

Kiskukta írta...

Sziasztok!
Ami az egész kicsit megfeküdné a pocidat, azért elég méretes darab lett! De örülök, hogy tetszik! Nagyon jó lehet az a kép! barátnőmnek voltak akkora tortái, hogy még az egész szomszédségot, rokonságot ellátátk tortával. Ahány éves volt annyi emelet, nem is tudom pontosan hány éves koráig, be 10 körülig szerintem, aztán abba maradt, amin nem csodálkozom.
És annak is örülök, hogy ennyire bejön nektek is a tortalap!

Ibolya, várom a képet! Én szeretem, ezt önmagában is szívesen eszem, ami a piskótára nem igazán érvényes, szóval finomabb, és jobba tartása is.

Bianka írta...

Atya ég de tökéletes belülről is. Ha nyitok egyszer cukit, téged teszlek mesterré :) a torta részlegen

Névtelen írta...

Kedves Kiskukta!
Nagyon orulok az oldaladnak es mindig "atlapozlak",mivel gyonyoru dolgokat adsz ki a kezeid kozul!Gratulalok Neked!Nagyon tehetseges vagy!En is szeretek fondantos tortakat kesziteni,es tolled is "csentem" mar kivalo otleteket!Amit itt meg is koszonnek!:)Nagyon szep es hasznos ajandekokat kaptal Kedves rokonaidtol!Nagyon nagy hasznat fogod majd venni abban biztos vagyok!:)A szilikonos tesztura lap, az egy kincs :).A mintak csak akkor nem tunnek el ha akkorara sikerul a fondantot nyujtanod mint a torta,de sajnos egy kicsit vastagabbra is kell a fondantot hagynod.Ez csak egy kis tipp,remelem hasznat veszed.:)Tovabbi sok sok sikert kivanok Neked!
Udvozlettel:Kata

Mary írta...

Gratulálok az új eszközökhöz használd őket egészséggel! Torta megint nagyon szép lett kívül Bellül! Mindig nézem mit csinálsz és tanulok tőled! Köszönöm!

Kati írta...

Hű, ez igen!!! :-)

Kiskukta írta...

Bianka, nagyon kedves vagy!:)) Milyen jó lenne egy ilyen állás!

Kata, örülök ha találsz nálam ötletet, és én is köszönöm a te tippedet!:)

Mary, köszönöm!:)

Kati, köszi!:)

Anna-Mária Fejér Tóth írta...

Nagyon finom volt a torta...ettünk belöle ebédre, vacsorára és még más nap reggelire is olyan finom volt.

Névtelen írta...

"nem tunnek e el"-talan igy helyesebb lenne!

Kiskukta írta...

Anna, örülök, hogy ízlett!

Névtelen, nem tudom miért kell a szőrszálat hasogatni, nekem a másik sem tűnik rossznak, a kedvedért nem javítom át. Nem vagyok nyelvész, sem magyar tanár, egyszerű háziasszony vagyok, de nem szeretem, ha névtelenűl próbál okítani valaki. Ha akarod email-ben megírhatod bővebben a véleményed, felvállalva a nevedet.

ági írta...

Tesztúra lapot hol tudok beszerezni, mert tényleg nagyon látványos vele atorta.

Kiskukta írta...

Ági, a Sőreginél kapható:
http://www.soregi.hu/#?id=4&c=1469&p=964

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails