2010. július 25., vasárnap

Egy kis játék

(Flower cake)

Na nem olyan, amin nyerni lehet valamit, csak ha van kedvetek tippelhettek, hogy milyen tortát rejt a borítás. Annyit elárulok, hogy próbáltam a külső színösszeállítást a belsőhöz igazítani, ilyen lett, engem teljesen elvarázsolt.
A díszítést egyszerűen oldottam meg, kipróbáltam a szilikonos textúra lapot, hát hogy is mondja, öröm volt vele dolgozni. Miután beborítottam a tortát kivágtam a középen egy részt, óvatosan kiszedtem, majd bordó méretre szabott darabot tettem a helyére, így egysíkba került a bordó rész a fehér borítással. Ezt a módszert használják a cukrászok is, csak dupla borítást használnak hozzá, hogy a kivágott kiszedet rész ne szedje fel a krémet alóla, és maradjon egyenes az alap. Hát én sajnáltam rá a dupla borítást, amúgy is szerintem úgy már túl vastag lett volna az egész. Inkább egy kiskanállal elkenegettem az egyenetlen krémet, majd utána helyeztem vissza a bordó részt . Erre került az írás, köré pedig kisvirágok. A torta köré pedig bordó szalag, hogy kiemelje az egészet.

Sokan kitaláltátok, feketeerdőt rejt a borítás, köszönöm, hogy ennyien játszottatok.

43 megjegyzés:

haNa írta...

Feketeerdő torta vagy oroszkrém. Amúgy amennyire egyszerű, letisztult a torta, annyiara gyönyörűségesn szép!!! Én is örülnék, ha ilyet kapnék valakitől!! :))

Hajnoca írta...

Szerintem is fekete erdő ... vagy legalábbis azzal tudnám elképzelni.

Vagy barna piskótás, likőrös krémmel töltött finomság.

Ez a szilikonos textúra lap mintázat valami fenségesé teszi ezt az egyszerű megjelenésű tortát. ... de pont ettől jó.

Névtelen írta...

Red Velvet?? Viki

ildikebak írta...

Én csoki töltelekre tippelek :-):-P Nagyon szép tortát csináltal megint :-) egyre szebbek és kívánatosabbak :-)

kempfcandi írta...

Én csoki és túró!
Ránézek és az jut eszembe, de ennék csokis túrótortát, nyam:D

Mary írta...

Szerintem kakaós piskóta kókuszos krémmel.
Gyönyörű szép lett! Férjem azt kérdezi, hogy tudod a fondant ennyire szépen feltenni? :)

Barackmag írta...

feketeerdő, oroszkrém, vagy Esterházy az én tippjeim.

Andi/cuki írta...

Epres, vagy meggyes, vagy málnás-krémes?Mindenesetre csodaszép!:-))

jókaja írta...

Megint gyönyörűt alkottál! Szerintem csokitorta, esetleg kakaós piskóta fehércsokis krémmel :-)

A fondant simításával nagyon kellett vigyázni, hogy ne simuljanak el e minták is?

Kiskukta írta...

Nagyon sokan eltaláltátok:)), feketeerdő! Köszönöm, hogy játszottatok! A meggyes krém mélybordója és a tejszín fehérsége ihlette a színeket.
Bár az összes többi jó lett volna hozzá, főleg a Red Velvet!

Mary, hát nem is tudom, a lényeg az szép sima alap hozzá, és a jól állagú jól átgyúrt fondant.

Jókaja, túl sokat nem simítgattam, próbáltam csak szép óvatosan rányomkodni. Itt még lényegesebb, hogy minél egyenletesebb felszínre kerüljön rá.

Maimoni írta...

Ó, most akartam tippelni, hogy csokis-kókuszos...
De így is nagyon finom lehet! És gyönyörű.

Anna-Maria Fejer Toth írta...

Nagyon gyönyörü lett. Jó hogy könyen hasznalható.

trinity írta...

Nem találtam volna el, mert áfonyát akartam írni.
De ez lényegtelen, mert a torta.....az valami PROFI megint!! Eszméletlen szép, gratulálok megint!!! Csodaszép!!!

Raindrop írta...

Elképesztően tetszik ez a nyomott mintás borítás. Izé, hogy amatőrként fogalmazzak. :D
Ezt te találtad ki, vagy már láttad, nem derült ki egyelőre.
Fekete erdőre tippeltem volna a bordó miatt, bár én kissé barnának láttam, elsőre a kávé ugrott be. :)

Limara írta...

Nekem mindegy milyen tortát rejt a gyönyörű borítás, örülnék neki:))

Liza írta...

Gyönyörű lett a torta és bizony nagyon illik a színösszeállítása a feketeerdőhöz, tehát én is arra tippeltem volna:-)

Mary írta...

Párom mindig megnézi alkotásodat!
Nagyon ügyesnek tart Noémi!:)

Kiskukta írta...

Úgy látszik hamar árultam el a megfejtést..., örülök, hogy ennyien megírtátok még így is a véleményt, és örülök, hogy ennyire tetszik! Köszönöm mindenkinek!

Anna, nagyon jó vele dolgozni, köszönöm szépen mégegyszer!!!

Ranidrop, most mire gondolsz? A nyomot mintára, vagy arra, hogy hogyan díszítsem ezt a tortát? Ha a nyomot mintára, akkor nem nem én találtam ki, ezt a tesztúra lapot direkt ilyen céllal használják mások is. Ha a díszítésre, akkor azt én találtam ki, szabad kezet kaptam a díszítés terén, s mivel egy idősebb hölgynek készült így elegáns, letisztult díszítés mellet döntöttem (önző módon, mert nekem ez jön be a legjobban), a nyomot mintát meg mindenképp ki akartam próbálni, ha már unokatesóm meglepett egy ilyen tesztúra lappal.


Limara, egyszer hátha tudok neked is csinálni 1-et:)).

Mary, köszönöm a férjednek a dicséretet, nagyon jól esik!!!

haNa írta...

Wow! Nyerteeem és a leggyorsabb voltam. :)

Moha írta...

Gyönyörű lett, de ezt már nem is lehet fokozni!
Már vártam az első tortát, amit ezzel a lappal készítesz. Nagyon kíváncsi voltam, hogy sikerül, olyan szépnek tűnt a lap mintája. Örülök, hogy jó lett, így jó segítőid lesznek a lapok!
Várjuk a többi nyomott mintás tortát!

Kiskukta írta...

Igen HaNa, nagyon gyors és ügyes voltál!:))

Moha, a többi lap kisebb, szerintem azokat csak kis felszínek mintázására tudom használni, de majd próbálkozom!Köszönöm!:)

Kata írta...

De gyönyörűűűű!!!! imádom az egyszerű, elegáns díszítést, ez pedig pont az a kategória! biztosan örültek neki nagyon!

Kati írta...

Jajj, de szép!!!!
Sajnálom, hogy a játékról lekéstem... :-)

Brigitta írta...

Meseszép,a beltartalom meg isteni fincsi lehet!:))

Kiskukta írta...

Kata, Kati, Brigi, köszönöm nektek is!

margit2 írta...

Ez a tortád olyan, de olyan ünnepélyes! :-)

Névtelen írta...

Nagyon ugyes vagy Noemi.
Gratulalokg

elter zsófi írta...

Gyönyörű a torta, biztos isteni finom is lett!
Ez a szilikonlapos díszítés az én csőrömet is böki egy ideje, és pont ezt a mintát néztem ki én is, nagyon szép.
És végül megmintáztad a borítást, és utána simogattad a tortára?
Üdv, Zsófi

Kiskukta írta...

Margitka, koszonom!

Nevtelen, koszonom szepen!

Zsofi, szerintem is ez a legszebb a teszturalapok kozzul, jol valasztott az unokatesom!
Kinyujtottam a fondant, kicsit vastagabbra hagytam, majd ratettem a lapot, atnyomattam az egeszet, nagyon konyen lejott rola, pedig tartotam tole, hogy beleragad, mert tervbe volt egy kemenyitos megszoras, de elmaradt. Ennek ellenere gyonyoruen lejott. Nem simitottam at, csak ovatosan ranyomogattam a tortara.

Edina írta...

Ez gyönyörű lett! Lehet egy kérdésem a fondantal kapcsolatban? Próbáltad már ízesíteni valamilyen aromával? Mondjuk mandulával egész marcipánszerű lenne.

Kiskukta írta...

Igen, mar csinaltam mandula aromaval, csak en eleve azt nem szeretem, igy nem hasznalom, ha csak valaki ugy nem keri. Nem valtoztat az allagan, ha szeretitek nyugodtan hasznald.

Névtelen írta...

Szia! Hát ez meseszép, gratulálok! És ez a díszítés! Nem árulnád el milyen honlapon lehetne megrendelni a szilikon textúra lapot? Vagy mi az angol neve, hogy keressem? Előre is köszönöm és nagyon gratulálok!
Bora

Névtelen írta...

Bora, a Soregi forgalmazza itt is:
http://www.soregi.hu/#?id=4&c=1469&p=965
Koszonom!

Kiskukta voltam.

Névtelen írta...

Szia Kiskukta!

Mivel ilyen csodás tortákat készítesz, talán tudsz válaszolni nekem. Hétfői napra szeretnék egy fondantos tortát sütni, de egész hétvégén nem leszek otthon. Szerinted milyen lenne, ha megsütném csütörtök-pénteken, és lefagyasztanám? Fagyasztottál már fondantos tortát? Sajnos arra se lenne időm hétfőn hogy a díszítést akkor csináljam meg, mert munka után egyből vinnem kéne a tortát az ünnepeltnek. Úgyhogy ha sikerülne valami szép virágdíszt varázsolnom rá, mindenképp azzal együtt kéne lefagyasztani. Mi a véleményed erről? Szerinted a fondant meg a díszek bírnák a fagyasztást? Utána is szép és ehető lenne?
Erika

Kiskukta írta...

Erika, szerintem nem birna ki, hutobol kiveve is nagyon izzad ebbe a nagy melegben, gyanitom, hogy mire kiolvadna, tonkre tenne a formazott viragokat a kicsapodott para.

Bianka írta...

Én gesztenyére tippeltem volna :)
Nagyon szép

Anna írta...

Megnézed utóbbi bejegyzésem? Csodaszép a tortád mint mindig. Puszi.

Jade írta...

Gyonyoruuuuu!

Ramimami írta...

Csodaszép lett, pedig, hogy aggódtál, hogy nem lesz könnyű rásimogatni. Nekem még az egyenes fondant is csúnya lesz oldalt. Ennek szentelhetnél egy postot, hogy mit kell csinálni, hogy szép legyen oldalt is a fondant.
Köszi : )

Kiskukta írta...

Bianka, köszi!

Anna, már voltam!

Judith, köszönöm!

Ramimami, igen, aggódtam, mert nem gondoltam, hogy ennyire könnyű lesz vele dolgozni, de jól kilett találva ez a lap. Tervbe van mindig, hogy lefotózom lépésenként, nem csak a borítást, hanem egyebet is, aztán rendszerint elmarad...időhiány és emberhiány miatt. Elég nehéz torta készítés közben fázisfotókat készíteni, ha más csinálná sokkal könnyebb lenne, nem kellene 66x kezet mosni meg miegymás. Arról nem is beszélve, hogy pont a borításnál nem is nagyon van idő rá, mert viszonylag gyorsan kell vele dolgozni, különben ráncos lesz, meg igazán látványos, érthető képet nehéz lenne róla készíteni, lehet videó jobb lenne.

Melinda írta...

Most látom, ezt a gyönyörű tortád! Kicsit el vagyok maradva :)Csodaszép! És ez a textúra, meg a színek, meg a kis virágok, meg úgy egyben ... csak ismétlem magam: gyönyörű!

Vicuska28 írta...

Noémi.
Írtam neked Margitnál ezzel a tortával kapcsolatban,nézd majd meg lécike.
Egyébként ez fantasztikusan szépre sikerült torta lett!Nagyon ügyi vagy.
Üdv: Vica

Névtelen írta...

Kedves Kiskukta! Nagyon szepek a tortaid, szeretnek segitseget kerni! Mennyire volt nehez a tejszines kremre vajkremet kenni, mert gondolom a fondant alatt az van....szombat 11- re kell tortat sutnom, de csak csut- pentek( ejjel kizarva) johet szoba! Kinder tejszeletrol van szo! Felek, hogy ha csut osszeallitom a tortat penteken diszitem elaztatja a tejszines krem a lapot.... Masik dolog esetleg huto szagu lesz....ha nem tapad a vajkrem a tejszinre megolvad, nem tudom beboritani. Esetleg vmi konnyebbben elkeszitheto nem vajas, tojasos krem otleted nem lenne, amit pentek delelott megcsinalok es delutan tudok disziteni?? Remelem ertheto voltam! Koszonom a segitseget: Monika

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails