2010. július 5., hétfő

Kutyus a porondon

Megvan az első állat formatortám!:))
Igaz a kutyus nem piskóta krém kombinációból van rajta, hanem az alap oldalfaragásából kapott részből, plusz keksz, tej, margarin, kevés cukor, kakaó begyúrásával készítettem kekszmasszát. Ebből megformáztam külön a fejet, külön a testet, lábak és farok nélkül, majd lekentem egy kis krémmel (kézzel a legegyszerűbb), ment a hűtőbe dermedni, másnap bevontam, ami nem volt egyszerű, de igyekeztem hogy olyan részre kerüljenek a ráncok, ahova majd a lábak kerülnek. A fej egy külön téma, először fekete ragasztott fület terveztem, és alá az esetleges ráncot, ezért az arci részt és a hátsó buksit simítottam először rá, utána láttam, hogy a fölösleges rész szépen adja a fül alakját, csak kicsit megkell szabni egy ollóval gömbölyűre, így elvetetem a ragasztott fül tervet. Az alsó résznél megcsináltam a lábakat, farkot, ezt mind fondantból gyurmáztam, a farkat egy hurkapálcával rögzítettem, a lábakat csak simán vízzel ragasztottam. Ezután mindkét részt mintáztam dalmataszerűen, majd a fejet vizes ragasztással és két hurkapálcával rögzítettem. A nyakánál maradt egy kis rés egyik oldalt, ami nem passzolt egymáshoz, ezért, hogy ne látszódjon a rés, nyakörvet is tetem neki.
Az alja főzött csokikrém, a szokásos kakaós tortalappal.

Megért volna egy fázisfotózást ez a torta, de már nem volt energiám rá, majd a következőnél ígérem fogok csinálni, akkor már a menetét is tudom előre, és nem kísérletezgetek vele, hogy hogy a jó. A torta alapötlete netről van, nem saját kútfőből pattant ki.

13 megjegyzés:

Andrea írta...

Húúúú, állati jó lett ;-)!!!

Bianka írta...

Nagyon cuki, én is szeretnék kapni :))

Elrenor írta...

Nagyon profi :)

Viki írta...

Én egy hófehér uszkárt kérnék szépen. Húúúúúú én már nem tudok mit írni, mert az, hogy jó, meg szép, meg ügyes vagy !!! - azt már -amióta ismerünk- tudjuk. Na de ez kutyajódolog lett :))) Gratulálok !!

Kiskukta írta...

@ndre@ köszönöm!:))

Bianka, mikor is lesz a névnapod?

Elrenor, köszi!

Viki, mint a te kutyusod? Megoldható szerintem...Köszönöm!

Nudleee írta...

Hát ez nagyon édes! :)

lenka1 írta...

Aranyos lett! Ilyen melegben nem kis feladat egy ilyen torta. Gratulálok!

Moha írta...

Nagyon kis helyes a kutyus!

Thrini írta...

De édes! Annyira ügyes vagy!!! :)

Kiskukta írta...

Nudleee, köszi!

Lenka köszi, Tőled nagy megtiszteltetés ez a pár sor!

Moha, köszi!

Thrini, köszönöm!

lenka1 írta...

Kiskukta, nem tudok a blogomon megjegyzést írni a kérdésedre, így itt válaszolok. Többféle betűkiszúrót lehet nálunk kapni, van írott-, kisbetű, nyomtatott, mókás stb. Van, amelyikhez számok is vannak. (Nekem a nyomtatott nagybetűkhöz voltak a számok.) (Esetleg e-mailben küldhetek linket, ahol meg is tudod nézni, ha érdekel.)

Renata Kalman írta...

Hű, továbbra is csodás tortákat alkotsz! :)

Kiskukta írta...

Lenka, köszönöm szépen!

Ranata, köszi!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails