2009. augusztus 17., hétfő

Kókuszkrémes torta


Kakaós piskótát rejt a torta, fehér kókuszkrémet. A kókuszkrém egy kísérlet volt. Már másodjára próbálkoztam vele, az eredmény jobb lett szerintem mint először, bár akiknek készítettem az első is nagyon ízlett, de úgy gondolom, hogy még mindig fejlesztésre szorul a dolog.

Az elképzelésem mikor ezen a krémen kezdtem gondolkodni egy Bountys ízű krém volt, végül inkább Raffaellóra emlékeztet az íze, mivel került bele tejpor is.


Ha több időnk van a krém elkészítésére csak akkor kezdjünk hozzá, mert elég időigényes, vannak várakozási idők.



(Az első próbálkozás alkalmával a pépbe bele főztem a cukrot is, nagyon folyós masszát kaptam, mikor a margarinnal elkavartam szinte folyt, ezért tettem bele tejport, hogy összefogja, de nem annyit mint a mostaniba, hanem annak dupláját, ettől viszont mikor teljesen lehűlt a krém, akkor nagyon megkeményedett, persze ha állt egy kicsit szobahőn, akkor már élvezhető volt, az íze meg nagyon finom lett, bár nekem édesnek tűnt, ezért most a cukor adagján is csökkentettem.)
A piskóta ugyanaz mint amit a csokis tortánál leírtam. Ebbe is 1,5 lap került, azaz elvágva 3 lap.


Hozzávalók a krémhez:
4dl kókusztej


4 ek liszt púposan


150 gr tejpor (26 %-os)


150 gr kókuszreszelék


25 dkg porcukor


35 dkg margarin



Most így csináltam: a lisztet egy kevés kókusztejjel jól elkevertem, majd hozzáöntöttem a többit és egy vastag aljú edényben sűrű péppé főztem, majd a végén hozzáöntöttem a tejport és a kókuszreszeléket, elkavartam. Ekkor jó kemény masszát kaptam.


Vízfürdőbe, néha belekavarva kihűtöttem.


A margarint a porcukorral jól kikavartam, majd a hozzá adtam a kókuszos pépet is, ekkor eléggé elfolyósodott ismét, most már arra tippelek, hogy a tejpor miatt. Ezt még nem lehetett volna a tortába tölteni, ezért 2 órára betettem a hűtőbe, szinte biztos voltam benne, hogy a tejportól úgyis keményszik. Ez így is volt. Kivettem, mixerrel jól átdolgoztam,láttam, hogy szépen kezd habosodni, ezért ismét betettem a hűtőbe kb 2 órára, majd ismét kihabosítottam. Ezután már töltöttem a tortát vele, ezzel vontam be kívül is. Egy nagyon kicsi krém maradt ki, pedig elég bőven raktam bele a krémet, szóval akár négy lapos tortára is elég lehet ez a mennyiség.

Ezután szintén hűtőbe tettem, megvártam míg megkeményedik rajta a krém, ezután vontam be fehér fondantal, majd csíptem a kakaós fondantból kb fél diónyit, egyenletesen kisodortam. A felület amin sodorjuk ne legyen beszórva se porcukorral sem keményítővel, mert akkor nem tudjuk rajta egyenletesre sodorni. A kezemet szórtam be kicsit keményítővel, de le is poroltam utána, csak annyi kell rajta maradjon amennyitől nem ragad a kezünkhöz.

A tortát lekenjük "ragasztóval" ami nem más mint egy mogyorónyi fondant kb 2 ek vízben feloldva, majd erre tekergetjük a kisodort barna fondantot semmi szabályt nem követve, mindaddig, míg be nem borítjuk vele az egész tortát. Ha az oldalán csúszna a kis zsinórunk, akkor papírtörlővel itassunk le a nedvességből, ezután már helyén marad a barna zsinór.
Ehető gyöngyökkel még tovább díszíthetjük.

Ezt azért írom be, mert várom a jó ötleteket, hogy hogyan készítsem a krémet, hogy ne keljen csekély 4 órát várni arra, hogy tölthető állagot öltsön, és azért, hogy nekem is megmaradjon hogyan csináltam, mert az biztos, hogy még gondolkodok rajta, és fejlesztgetem, mert az eredmény finom, de azért túlzásnak tartom ennyit bíbelődni egy krémmel.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bounty lesz az;-)

Kiskukta írta...

Igazad van, javítottam!

Jade írta...

Koszi! Hat ez a kremes dolog elgondolkodtat! Meg fogom kerdezni Anyukamat, hatha tud segiteni...

Kiskukta írta...

Judith, minden ötletet szívesen fogadok. Bár a krém tényleg finom, de ennyi macerát azért nem ér meg, szerintem.

Névtelen írta...

J+opofa a díszítés! Orsi (swe)

Kiskukta írta...

Sokaknak tetszik! Koszi!

Névtelen írta...

Szia!

Valószínű a tejpor miatt kellett ennyit várnod a krémre, én is próbálkoztam vele, de hasonló eredményre jutottam sajnos. Én a vajas kókuszkrémet úgy csinálom, hogy tejben (vagy kókusztejben) felteszem a kókuszt és felforralom, majd tejszínes pudingport keverek bele, de 1 dl-el kevesebb tejjel csinálom, mint ahogy a pudingon van. Langyosra hűtöm, és úgy keverem a cukros vajba, így lesz jó habos, selymes a krém. Így nem kell várni vele, rögtön kenhető.

Névtelen írta...

A fondantot te készíted? Szeretném megtanulni a készítését. Nagyon szép tortákat csinálsz :)

Kiskukta írta...

Köszi az ötletet! Látszik, hogy te is szeretsz sütögetni, meg kísérletezgetni, erre szinte szószerit rájöttem egy másik tortánál(mér a pudingos krémre gondolok), és le is írtam, nézd itt van:
http://kiskukta.blogspot.com/2009/11/duplan-kokuszos-torta.html

A fondantot én csinálom, jobb oldalt megtalálod a fondat elérhetőségét, ki van linkelve. Köszi, igyekszem:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails