2010. július 9., péntek

Focilabda torta

Már többször esélyes volt egy focilabda, aztán különböző okok miatt mindig elnapolódott a dolog máig.
A torta díszítése, végül is ha megszerkesztjük a megfelelő 5 és 6 szögeket, már nem nehéz, amíg a megfelelő sablon nincs meg hozzá addig kínlódik a mértanban kevésbé jártas ember, vagy aki már elfelejtette, hogy hogy is kell ezeket megszerkeszteni. Yamsine erről már egyszer elmélkedett, itt el lehet olvasni az ő tanácsait, én már nem is bonyolítom tovább a dolgot.
A torta amúgy a kosárlabdához hasonlóan raktam össze, csak itt sima lapok voltak és csokikrém. Mivel ez egy nem nagy torta, került alá egy vékony alap, hogy több szeletet kilehessen vágni belőle, így már szép méretes lett a végeredmény.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Lenne egy nagyon fontos kérdésem:)
Szeretnék én is egy hasonló tortát, nem focisat, viszont a borítása fekete lenne. Pillecukorból csinálnám a fondantot, és a kérdésem az hogy neked mitől ilyen szép fekete?:) Mit használsz hozzá? Színezék vagy valami más? És mikor kevered a fondanthoz? Elején, végén?

Válaszod előre is köszönöm!

Arienn írta...

Na, ez egy szép focilabda. Bizony a minap nekem is meggyűlt a bajom a mintázattal, pedig az enyém egy kis miniatűr volt, nem ilyen nagy. :)
Nagyon szépen, ügyesen megoldottad, a fű is jól néz ki. :)))

Mary írta...

Nagyon szép lett! Dicséretem elhalványul ügyességed mellett.

ildikebak írta...

Szuper lett! Fiam szerelmes lett belé :-) így a szülinapjára ő is ilyent szeretne :-) Nagyon ügyes vagy :-)

Kiskukta írta...

Kedves névtelen, zselés festéket használtam, és a kész masszához gyúrtam hozzá. De sajna sok kell ilyen erős színnél belőle, borítani így már nehéz lenne vele, inkább még a begyúrás előtt tedd hozzá. Hogy mennyit, azt nem tudom megmondani, mert nem szoktam a pillecukorst csinálni. Meg azt sem tudom, hogy a mézeshez, amit én csinálok mennyit tennék, mert mindig csak kevés feketére volt eddig szükségem, inkább utólag színeztem. De sokan dicsérik a széntablettát is, lehet azzal érdemesebb lehet próbálkozni, már csak amiatt is, hogy a por alap valószínű nem rontana annyit a fondant állagán, de én még nem próbáltam.

Arienn, sokszor a kicsit nehezebb megcsinálni mint a nagyot, néztem a tortádat, nagyon szép lett!

Mary köszönöm, pirulok!

Ildikebak, köszönöm, akkor hajrá!

Bianka írta...

Egy új remekmű, nagyon szép

MKata írta...

Nagyon jó lett! Ügyes vagy! A kérdésem, hogy a füvet mivel csináltad? Foghagymanyomóval, vagy van hozzá valami speckó kinyomó?
Üdv:
Kata

Kiskukta írta...

Bianka, köszönöm!

Kata, jól gondolod fokhagymanyomóval.

Évy :) írta...

Sziasztok!
Nem akarok beleszólni,de szerintem kezdj kakaós fondanttal, ha az íze passzol,mert ahhoz kevesebb festék kell. Az én uncsi tesóm is ilyen focis tortát kért,pedig lány..Most meg kitalálta,hogy focipálya kell..Így lehet meglőni a gyerekek változó ízlését..

Névtelen írta...

Sziasztok :) Nagyon szép torta fiamnak is tetszik :)Szeretném meglepni de csak sejtésem van hogy készül.ha nem lenne nagy kérés leirnátok légyszi hogy a tésztát hogy vágjam fel hogy megkapja a labda formát :) köszönöm :) Anita voltam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails