2012. augusztus 24., péntek

Oroszlán



9 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon szuper ez az oroszlánfej!
A rózsaszín párducod is tetszik!

tejszínhab írta...

Csuda jó! :)

Millye írta...

Fantasztikus! Nagyon ügyes vagy!

ILDIKO írta...

Nagyon aranyos!Csokigyurmaval keszitetted, vagy fondanttal? Kedvem lenne megsimogatni!

Kiskukta írta...

Köszönöm :)

Ildikó, fondant.

teller-cake írta...

Ez naggggyon jóóóó! :)))

Gergő írta...

Kedves Kiskukta!

Előre elnézést kérek, kicsit hosszú leszek. :)

Egy jó ideje már a kedvenc csatornáim közé tartozik a TLC, ahol sok tortakészítős műsor látható. Mivel férfi létemre tőlem sem távol álló a sütés-főzés, egyre inkább foglalkoztatott egy saját fondant borítású torta elkészítése.

Mielőtt azonban belevágnék, lenne néhány kérdésem, illetve gondolatom magával a cukormasszával kapcsolatosan.

Először is, amire sehol nem találtam választ eddig. Én alapvetően nem szeretem a margarint, még kenyérre kenve sem, így ahol csak lehet, helyettesítem azt zsírral vagy vajjal. Sokan dicsérik netszerte a fondant-recepted, viszont sehol nem találtam választ arra, hogy helyettesíthetném-e vajjal ebben is a margarint. Te, mint tapasztalt "feltaláló", mit gondolsz?

A másik kérdésem: egy kókuszos krémmel töltött tortát szeretnék készíteni, igazából már minden részlet meg van tervezve, egyet nem tudok. Szeretném, ha a fehér borítás is kókuszos ízű lenne, nem csak simán édes. Gondoltam arra, hogy a beborítás előtt felvitt vajas rémréteget ízesítem kiszárított, porrá őrölt, kis tejben puhára főzött "kókuszpéppel", de ez még mindig külön réteget alkotna a borítástól. Lehet valahogy a kókuszból a fondant-ba is csempészni állagromlás nélkül, vagy csak aroma használatával oldható meg ez?

És végül az utolsó gondolatok, ezek már inkább ötletelések.

Végigolvasva több bejegyzésed illetve hozzájuk kapcsolódó hozzászólásokat is az merült fel bennem, hogy talán lehetne a masszát "teákkal" és hasonló főzetekkel is színezni. Gondolok itt arra, hogy például a fondant-hoz szükséges vízmennyiségben kifőzünk gyógyhatású vagy semleges növényeket, legyen akár csalánlevél, borsmenta, vagy esetleg frissen szedett szilva lehúzott haja, majd ezt alaposan átszűrve, ezzel a színes lével állunk neki a cukormassza elkészítésének.

Nem tudom, van-e ilyen irányú tapasztalatod, vagy hogy mit gondolsz erről.
Várom véleményed, illetve válaszaid a fenti kérdésekre.

Köszönöm előre is!
Szép napot kívánok!
Üdv:

Gergő

Unknown írta...

Milyen természetes színezékeket ismersz az oroszlánfejhez?
A tesómnak csinálnám és Ő csak természetes színezékekkel engedte, hogy megcsináljam a tortáját.
Semmit sem találtam, tudsz valamit?

Kiskukta írta...

Kedves Dominik!

A sárgát eltudod érni sáfránnyal, egy csomag Kotányis féle sáfrányt beáztatsz 6 evőkanál vízbe, mikor jó intenzív naracssárga lesz a folyadék akkor oldhatod benne a zselatint, és már kész is a sárga fondant. Barnát pedig lehet kakaóval színezni, erről írtam a nyújtható fondant címszó alatt.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails