2013. február 27., szerda

Névnapi zöld -sárga torta


Nagylányom névnapi tortája (nem most volt, csak betegség miatt készült el mostanra), amit a suliba vitt. Kedvenc színeivel, kedvenc ízeivel (málnás-túrós, csokis), én díszítési ötletem alapján, odavolt érte :)

6 megjegyzés:

Okki írta...

Nagyon szép a szí kombináció, tetszik. :)

Millye írta...

Nagyon szépet alkottál már megint! :)

Garffyka írta...

Nagyon szép :) Igazi tavasz-torta.
És biztos finom is :)

Kérdésem lenne: amikor hasonlóan emeletes tortát készítettem, az emelet nagyon összenyomta az alatta lévő tortát. Használsz valamilyen "emelvényt"?

marisz57 írta...

Aránylag egyszerű, de mutatós! A zöld színt nagyon szeretem.
És biztos, hogy finom volt!

Kiskukta írta...

Köszönöm Okki!

Millye, köszi!

Garffyka, igen, jó ha használ az ember. Úgy a legegyszerűbb megoldani házi körülmények közt, hogy betervezed hová kerül az emelet, és ott az alsó tortába szúrsz pár hurkapálcát méretre vágva. Ezt úgy tudom legjobban hasonlítani, mintha "asztallábak" lennének a tortába beleépítve. Erre kerül az "asztallap" , ami egy karton fóliával/alufóliával bevonva. Ez kicsit kisebb legyen a felsző szint átmérőjétől, hogy tuti ne látszódjon ki sehol. Erre már nyugodtan mehet a felső szint, ami már nem az alsó szintre támaszkodik, hanem a készített kis "asztalra".
Nagyon rég készítettem erről fázisképet is nem túl jó minőségben, de azért szerintem kivehető mit akarok rajta illusztrálni:
http://kiskukta.blogspot.hu/2009/08/szulinapi-varas-torta-vkf.html

Marisz, fincsi volt, betermelte az osztály :)

Névtelen írta...

Nagyon szép a torta amit készítettél. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a túrós tölteléket használod, akkor a fondant alá milyen krémet teszel?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails