2009. augusztus 31., hétfő

Kártyás torta


Ez a torta a pókert nagyon kedvelő fiú szülinapjára készült, férjem ötlete volt, hogy készítsek pár kártyát, amiből rá a Royal Flush-t rakom ki. Én persze kapható voltam az ötletre, de unalmasnak találtam, hogy mind szív vagy rombusz legyen, így vegyesen készítettem. Férjem mikor meglátta rosszul volt, mert hát így csak sima sor, nem pedig Royal Flush, a tortát viszont addigra már elvitték. Üres kártyám még volt, mert többet készítettem, ezért a királyt és a bubit újra rajzoltam, és férjem elrohant vele, hogy kicserélje rajta(ami nem volt nehéz, mert direkt nem ragasztottam össze, hogy eltehesse majd emlékbe) míg meg nem kapja meg az ünnepelt.

A torta amúgy csoki torta, 3 tojásból a megszokott lapom, és két adag főzött kakaós krém.

A kártyákat egy kártya után vágtam ki, a zsetonokat pedig úgy készítettem, hogy egy zsetont a kinyújtott fondantra nyomtam, majd körbe vágtam, így meglátszik rajt a zsetonon található kis kör lenyomat(ez nem nagyon látszik ezen a kicsi képen, de ha kinagyítjátok akkor jobban látszik). Mindkettőt ki kell szárítani mielőtt tortára kerül.

Íráshoz vettem direkt egy pirosan író éltelfestékes tollat, de nagyot csalódtam benne, mert nem írt, csak ha nagyon nyomtam, de akkor megsértette a fondantot, és így is nagyon halványan látszott, így alkoholos filccel rajzoltam rá, és mondtam, hogy nehogy megegyék őket.

A tortát is megpróbáltam egy pókerasztalnak álcázni, ezért került a tetejére zöld fondant borítás, oldalára barna.

15 megjegyzés:

Süti Bazár írta...

Hát én csak ámulok megint!! :-)
De ügyesen dolgozol ezzel a fondant-nal, nekem még nem megy ilyen profin.
Ismételten gratulálok!! :-)

Csilla79 írta...

Szia Noémi! Úgy látom nem unatkozol! Beindulni látszik a torta biznisz! Februárra tuti még 1 torta rendel!1-2 hetes babával bizti nem fogok sütkérezni Apának! :-)) Ügyi voltál már megint! Csilla

egycsipet írta...

Szuper lett ismét! :)))

szepyke írta...

Hát, komolyan kész vagyok! Hol vetted az ételfestékes tollat?
Jesszusom, gratulálok, nagyon ügyes vagy!

Kiskukta írta...

Yasmine, köszi! Gyakorolni kell, és majd menni fog. Amíg nem érzel rá, hogy milyen a jó álag addig nehezebb, de utána meglátod könnyen fog menni.

Csilla, szívesen készítem nektek is!

Egycsipet, köszi!!!

Kiskukta írta...

Szepyke, a tollat Szegedről hozattam a húgommal egy cukrásznagykerből (sajnos nincs honlapjuk9, ő ott tanul, így szerencsém van vele, szinte mindent meg lehet venni amit a Sőreginél, és árban nem sokban változik. Eddig mindennel meg voltam elégedve, de ezzel nagyon nem... Máshol nem tudom hol júthatnál hozzá, én ezt a Sőregi oldalán sem láttam.

Ottis írta...

Egyik tortád szebb mint a másik!

Kiskukta írta...

Köszösnöm Ottis, igyekszem!:)

Annuska írta...

Olvastam egy-két amcsi blogon, hogy ha az ételfestéket elkevered egy kis vodkával, vagy vízzel, akkor nagyon szépen lehet vele ecsettel írni. Próbáld ki, hátha bejön.

Kiskukta írta...

Köszi a jó ötletet, ki fogom próbálni!

Székely Dávid írta...

NAGYON FINOM VOLT.... Már megint lehettem olyan szerencsés hogy ettem belőle... hisz nekem készült :):P Köszönöm szépen!

Kiskukta írta...

Dávid örülök, hogy ízlett, egészségetekre, és még sok-sok boldog évet neked innen is!

Székely Dávid írta...

köszönöm! :)

Judit írta...

Nagyon ötletes, és szép torta! Hogyan készítetted a zöld fondant?

Kiskukta írta...

Szia Nagy!
Zselés Wiltonos ételszínezőt használok, ehhez mohazöld és királykék festéket használtam, a kékből csak nagyon keveset.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails