2010. szeptember 11., szombat

Micmackó torta

(Winnie the pooh cake)

Egy egyéves kislánynak készült a szülinapjára, belül csoki torta.
Elkészítésének menete a következő:


Kiválasztottam egy képet a netről (Innen). A kép kiválasztásánál figyelembe vettem, hogy ne legyenek róla kilógó részek, pl. ne integessen Micimackó, vagy ne álljon, mert az ilyen keskeny kinyúló részt nehezebb burkolni. Így eset erre az ülő, méz felé kacsingató Micimackóra a választásom.

Kirajzoltam egy kartonra, már a torta méretében. Aki tart a rajzolástól, az nyugodtan nyomtassa, majd nagyítsa a megfelelő méretre.

Sütöttem hozzá 2x3 tojásos kakaós tortalapot 24x34-re állítva a sütőkeretet, és 3 adag kakaós főzött krémet készítettem hozzá.
A lapokat miután kihűltek a sablon segítségével formára vágtam, utána 2-2 lappá vágtam mindkettőt (ilyen formára vágásról készült kép a halas tortánál, megnézni ITT meglehet). Megtöltöttem, kívül bekentem, ment a hűtőbe. Másnap alaposan elsímítottam rajta a krémet egy vizes késsel. Sárga fondanttal borítottam az egészet.

Ezután raktam rá méretre vágva a piros felsőt, mézes csuprot, és még kidomborítva a kezeket és lábakat. Ha sablonnal dolgozok, és azt szeretném, hogy tényleg a "helyére" kerüljenek a különböző részek, akkor a fenti képen láthatóan járok el. Kivágom azt a részt amit ragasztani akarok, kivágom a fondantból a sablon után, a sablon többi részét a tortán hagyom, így megmarad az üres hely ahová ragasztani kell, jelen esetben a pulcsit. Majd így folytatom a különböző elemek felragasztását. Így egész arányosan tudjuk elrendezni a tortán a különböző elemeket.
Miután minden rajta volt megrajzoltam a szemet, orrot, szájat, de még olyan üres volt az egész, így gondoltam egyet, és az egészet kontúroztam fekete festékkel, így már teljes lett a kép, legalább is szerintem. Legvégül kicsorduló mézet is ragasztottam rá, ez szintén sárga festékből készítettem, amit beleforgattam egy kis arany lüszter festékbe.

Bár formatortáról van ez esetbe is szó, de ez a módszer viszonylag könnyen kivitelezhető, kezdőknek is merem ajánlani.

Remélem jók a képek, jelenleg nem jó a monitorom, az egész zöldes árnyalatú, így még szerkeszteni sem tudom normálisan.

18 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Hát attól függetlenűl, hogy jó a monitorod vagy nem, ez a torta egy újabb REMEKMŰ!!!
GRATULÁLOK!

Unknown írta...

Örülök, hogy újra itt vagy velünk éhes szemű, szájú olvasóiddal. :)
A torta nagyon szép, hátha nekünk kezdőknek is sikerül majd.
Remélem jól alakul az újra beilleszkedésed a munkahelyen. :)

4Gyerek írta...

Brutálisan le bírod egyszerűsíteni a tortakészítést az írásaidon keresztül. Azért kíváncsi lennék, hogy ha lenne egy "mérkőzés", amiben minden résztvevő azonos tortát kellene készítsen a szomszádaival, akkor mennyire vernél rá a mezőny többségére?

Köszi a fázisok leírását, szemléltetését. Ez ám a hasznosítható javaslat.

Kricky írta...

Nagyon jó, hogy ilyen részletességgel bemutatod a torta dekorálást!

Aranyos lett ez a mackó! :)

Reka írta...

Nagyon szep ez a torta, nagyon szepen bevontad, nekem abevonassal van bajom. Hatha megtanulom, egyszer en si !!!!

Ottis írta...

Szépséges lett!

Bianka írta...

Csodálatos, nagyon szép

Andi/cuki írta...

Szépséges, kreatív!:-))

Melinda írta...

Fantasztikus vagy! És tényleg nagyon jók a leírásaid!

Balwin írta...

Deklassz! Jobb lett, mintha Micimacis sütőformában készült volna :) Szép lett!
Fázisfotóknak, részletes leírásnak én is csak örülni tudok :)

Jade írta...

Gyonyoru ez is!

TeaMami írta...

Ilyen tortát csak profi cukrászoknál lehet találni, nem minden cukrászati üzemegységben.
Profi vagy a javából, gyönyörű lett.
Külön magasra értékelem, hogy bemutatod a főbb készítési folyamatokat, az ilyen recepteket érdemes elolvasni, ezek a gyengéim.

Köszönöm! :)

Kiskukta írta...

Köszönöm a dicséreteket, nagyon jól esik!
Igyekszem az apró trükköket ezután is megmutatni, ha nem is olyan részletesen mint eddig!

Jutka írta...

Csúcs szuper ez a torta, nagyon jól néz ki. Sok boldogságot az ünnepeltnek :)

Garffyka írta...

Ez nagyon jó! Szuper ötlet a sablont így használni burkolásnál is. Ennivalóan aranyos lett a torta, igaz, én sajnálnék beleharapni :)

margit2 írta...

Annyira jó, hogy az elkészítéséről is tettél be fotókat! Ügyes vagy! .... De hát ezt már mindenki tudja! :-)

Erus írta...

Szia, kb. hete olvasgatom a blogodat és csak ámulok és bámulok, hogy milyen remekműveket készítesz. Nemsokára a kisfiam tölti a két évet és neki szeretnék én csinálni egy tortát, ez a micimackós nagy megtetszett, de nagyon félek nekikezdeni, mivel életemben egyetlen tortát sütöttem. Inkább a fondant miatt aggódom, pontosabban a színezése miatt. Itt Csíkszeredában sajnos nincs nagy választék az ételfestékek terén. Találtam egyfajtát, folyékony festék, ebből is csak sárgát is pirosat. Feketét nem. Vajon ez megfelel? Mivel lehetne a kontúrt meghúzni? Ha sikerülni fog a tortám, biztos, hogy megosztom veled. Köszönöm, hogy rád találtam.

Kiskukta írta...

Erus, örülök hogy rámtaláltál!!!

Én úgy tudom, hogy Marosvásárhelyen és Szovátán is van Wiltonos termékeket árusító bolt. érdeklődj esetleg olyanoktól akik arra laknak, pl Sedittől, http://edithreceptjei.blogspot.com/ őt biztosan tudom, hogy vásárolt már onnan. azt hiszem van lehetőség neten is rendelni.
Folyékony festéket akkor tudod jól felhasználni ha már abba oldod a zselatint, mint ahogy leírtam a ferraris tortánál. Mindenkép várom a beszámolód, jó sütögetést!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails