2009. november 3., kedd

Meglepetés torta maradékokból


Hétvégén nem csak sógornőmék házassági évfordulója volt, hanem egyik kis unokaöcsénk 6-ik szülinapja is. Igaz ezt konkrétan nem ünnepeltük, de volt egy kis kakaós krém maradékom a sógornőmék tortájából, 25 cm egy átmérőjű kb 2 cm-is lapom a kerék tortától, így csináltam a kettőből egy meglepetés tortát a kis unokaöcsinek, nagyon örült neki, mondtam, hogy ebből annak ad akinek szeretne, először azt mondta, hogy mindenkinek ad, utána, hogy ezt nem vágja meg. Míg együtt voltunk nem is vágta meg, remélem azért azóta már megették.
A 25 cm formából vágtam egy kistányér segítségével egy kisebb kört, majd a fennmaradó részből pedig összepuzzeleztem még egy akkora kört, krémmel összeragasztottam, így lett két kisebb lapom. Középen megtöltöttem kakaós krémmel, kívülről is vele vontam be.
A díszítésen sokat gondolkodtam, hogy mit is csináljak ami egyszerű is, kisfiús is, jópofa is, így egy kutyafejet akartam ábrázolni, nagylányom szerint inkább boci, szerintem sem ez a legsikerültebb tortám, no de a lényeg, hogy a kis szülinapos nagyon örült neki.

13 megjegyzés:

Brigitta írta...

Nagyon is aranyos,ne vacakolj!!:))

Kiskukta írta...

Brigi, köszi!:)) De azért látom amit látok!:D

Gasztroboszi írta...

Jaj, nagyon aranyos! Az én kisfiam is örülne ilyennek! :)

trinity írta...

Ez kutyus-és nagyon helyes!!!!

Jade írta...

Szerintem is latszik, hogy ez egy nagyon edes dalmaciai kutyus, talan a 101.!

Kiskukta írta...

Gasztroboszi, akkor csináld meg, nem nehéz, elég ha csak valami világos krémmel bevonod, a többit meg ráteszed marcipánból, a pöttyöket úgy a legegyszerübb, ha veszel egy kicsi darabot, kicsit meggömbölygeted, majd szétlapítod a tenyered közt.

Trinity, köszi szépen!:)

Judith, hát én is látom, de ugye annak is készítettem, nagylányomnak nem volt elég eggyértelmű, de ő már nagyon válogat a torták közt, megmondja a véleméyét rendesen.

Ami írta...

De cuki torta! Húúú de tetszik! :) Ügyes!

Gál Edith írta...

Szia! Egyetertek Judittal!!!!:)))
Es a tobbiekkel is!

szepyke írta...

Azt mondd meg nekem, hogy mikor alszol???
Ennyi tortát "legyártani"...
Mi vagy Te robot?:))

Vagy UFO, mint én?:)))

Andi/cuki írta...

Naggggyon édes, gratulálok!:-))

Kiskukta írta...

De jó főzni, köszi!

Galedith, akkor elfogadom, ha ilyen sokan így látjátok!:)

Szepyke, se egyik, se másik. Töbnyire éjszaka készítem. Legalább is 80%-át, ekkor csend van és alkothatok, mikor nyüzsögnek körülöttem a gyerekek akkor nem tudom csinálni.

Andi köszi neked is!:))

Wise Lady írta...

Hát ez tündéri. Milyen ötletes! Nem boci, tökéletesen kutyapofi.

Kiskukta írta...

Wise Lady, köszi szépen!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails